Америка не припиняє хрестовий похід проти революції Умми у Сирії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

США будуть збільшувати число своїх дипломатів у підконтрольних їм районах Сирії у межах зусиль по стабілізації мирного життя, заявив голова Пентагону Джеймс Меттіс.

За його словами, незважаючи на те, що «ІД» було розбито у Сирії, бойовики, що вижили, шукають місця, де змогли б відновити свої сили, повідомляє газета «Аш-Шарк аль-Аусат» 29 грудня.

У Сирії біля 2000 військовослужбовців воюють проти «ІД». Заяви Міттіса, швидше усього, викличуть гнів президента Сирії Асада, який раніше називав американські війська «окупаційними».

Голова Пентагону також підкреслив, що США будуть переходити від наступального підходу по захопленню території до зусиль, скерованих на підтримку дипломатичного підходу хода: «Ви побачите більше американських дипломатів на місцях», — сказав Меттіс.

«Коли ви притягуєте більше дипломатів, вони працюють для відновлення базових послуг, притягують підрядчиків. Є міжнародні гроші, які треба адмініструвати. Гроші дійсно щось роблять, якщо не потрапляють у кишені неправильних людей», — заявив голова військового відомства.

Відповідаючи на питання, чи можуть сирійські урядові війська зірвати плани США, Меттіс сказав: «Це, ймовірно, буде помилкою».

З іншого боку, спецпредставник президента США по боротьбі з «ІД» Бретт Макгерк заявив про те, що битви у Сирії «усе іще ідуть», і очікується, щ операції міжнародної коаліції на чолі з США по боротьбі з «ІД» «триватимуть у першому кварталі 2018 року».

«Основна увага буде приділятись стабілізації і, і США готові залишатись у Сирії доти, доки ми не будемо упевнені, що «ІД» переможене», — сказав Макгерк у заяві до партнерів США по коаліції.

«Ар-Рая»: те, що штовхає Америку до хрестового походу — це люта ворожнеча до Ісламу та мусульманам, а також пристрасть поширити своє панування в усіх мусульманських країнах, щоб запобігти їх підйому, розграбувати їх багатства та зламати їх волю. Америка чудово розуміє усю хиткість положення сирійського режиму, який намагається знов отримати роль у хрестовому поході проти Ісламу, тому вона за допомогою дешевих агентів сама намагається здійснити те, на що баасистський режим не здатен. Революція Шаму як і раніше сильна, і якщо б не розлютованість невірних народів, які напали на неї, то вона неодмінно скинула б режим тирана вже давно. Але як би не нападали держави невір’я та не коїли б злочинів проти Умми у Шамі, допомога Аллаха близька; Він неодмінно допоможе Своїм рабам, нехай навіть через деякий час..

Газета «Ар-Рая»
3.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню