Ердогану мало змови проти сирійського народу та його революції?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган об’явивши про фактичний старт «антитерористичної» операції проти курдських угрупувань YPG («Загони народної самооборони»)/PYD (партія «Демократичний союз») — воєнізованого крила «Робочої партії Курдистану» (РПК) у сирійському місті Афрін.

Тим часом турецькі ЗМІ з посиланням на міноборони Росії заявили про виведення російських військових зі міста.

Як передає 20 січня «arabi21.com», Ердоган об’явив про початок операції під час виступу на конференції партії «Справедливості та розвитку » у турецькій провінції Кютахья. За словами президента, місцем проведення наступної операції турецьких сил стане сирійський регіон Манбідж: «Оскільки вже обіцянки, дані нам по місту Манбідж, досі не виконані, то ніхто не вправі вказувати нам, що ми повинні робити», — додав він, а також запевнив: «Ми зачистимо терористичний бруд, який намагається оточити нашу країну,до самих іракських кордонів».

Ердоган відзначив, що Америка та Європейський Союз у Сирії співпрацюють з РПК, яку вони ж внесли у свої списки терористичних організацій: «Незважаючи на те, що вони чудово розуміють, що справа обстоїть так, вони усіляко ухитряються, щоб обдурити нас та увесь світ», — сказав он.

20 січня Генштаб Туреччини офіційно повідомив про початок військової операції на півночі Сирії, яка отримала назву «Оливкова гілка».

«Ар-Рая»: по усій видимості, Ердогану мало здачі Алеппо, із якого він вивів опозиційні сили для операції «Щит Євфрату» і тим самим забезпечив захват міста з боку злочинного режиму Асада. Тому Ердоган, виконуючи підсумки переговорів в Астані, намагається перетворити деякі райони Ідлібу у другий Алеппо — для цього він завершує концентрацію турецьких військових в Ідлібі під приводом «забезпечення безпеки у зонах деескалації», але насправді бажає отримати контроль над воєнізованими опозиціонерами і, роззброївши їх, остаточно покінчити з сирійською революцією.

Усе це відбувається у межах ролі, яку Америка відвела для Туреччини, а саме — під видом «друга» Сирії обдурити революціонерів та придушили опір. Іронія полягає у тому, що Ердоган притягнув повстанців «Вільної армії Сирії» для участі в «Оливковій гілці» проти тих, у кому бачить «загрозу національній безпеці». Хіба Ердоган, у чиєму розпорядженні знаходиться друга за величиною армія НАТО, має потребу у зусиллях маленької групи опозиціонерів для забезпечення національної безпеки?

Газета «Ар-Рая»
24.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню