В Університеті «Ан-Наджах» відбулась лекція на тему «Змінення американської позиції у відношенні палестинської проблеми»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Ваъй» в університеті «Ан-Наджах» у Палестині 6 лютого провела лекцію на тему «Змінення американської позиції до палестинської проблеми. Її характерні риси і що на нас очікує».

Ведучий лекції Бахір Саліх детально розповів про рішення Трампа по Єрусалиму, про зміненнях американської адміністрації по відношенню до врегулювання палестинської проблеми, про те, у якому ключі необхідно розглядати обстановка, яка склалася, і що треба чекати від подальших сил у регіоні:

«Рішення президента Америки визнати аль-Кудс столицею окупаційного утворення насправді є рішенням американської адміністрації, а не особистим рішенням Трампа, і вони уособлює новий вектор для очікуваного етапу, тому що США — це держава інститутів, а не особистостей.

Нова політика американської адміністрації направлена на те, що покласти на єврейське утворення велику роль та спробувати нормалізувати його відносини з країнами у регіоні Близького Сходу для того, щоб під приводом боротьби з «тероризмом» та «державами-спонсорами тероризму» сформувати регіональну коаліцію, частиною якої буде «Ізраїль».

Повітряні військові операції єврейського утворення, які на протязі останніх двох років проводяться на Синайському півострові при згоді ас-Сісі, «ізраїльські» авіаудари у Сирії під приводом війни з «ІД» та «тероризмом» є свого роду прелюдією до майбутньої ролі єврейського утворення у новій регіональній коаліції, над створенням якої працюють США.

Доказом цьому служить нещодавня заява спецпосланця президента США на Близькому Сході Джейсона Гринблатта про те, що «легко піти зі столу, але це прибирає шанси на досягнення всеохоплюючої мирної угоди, що було б жахливо для палестинського народу» і що «необхідно зосередитись на створенні нових областей співпраці, які принесуть користь як «ізраїльтянам», так і палестинцям». Іншими словами,спецпосланець підтвердив, що план врегулювання, над яким працює Америка — це план для усього регіоні, де палестинська сторона не є вирішальною. Мета же мирного процесу полягає у створені регіональної коаліції між арабами та єврейським утворенням для протистояння «тероризму» та «іранській загрозі», а створення такої коаліції без вирішення палестинської проблеми неможливо.

Вирішення палестинського конфлікту та вилучення проблем аль-Кудса, вигнаного населення та окупованих кордонів із списку тем, обговорюваних за столом переговорів, є фундаментом, який прагне реалізувати Америка перш, ніж вдасться до здійснення свого плану. Що стосується мусульманських правителів, то на них немає ніякої надії і блага від них, а їх заперечення проти планів американської адміністрації формальні та несуттєві. Благо ж присутнє в Ісламській Уммі. Вона здатна провалити плани Вашингтону та євреїв, для чого їй досить усвідомлювати змови, що плетуться протистояти та відкидати будь-які рішення проблеми, що нав’язуються колоніальним Заходом, і міцно триматись наказів Аллаха по відношенню до палестинської землі — Іслам визначив її як землю хараджа і як майно усієї Умми, яку фард звільнити від єврейського утворення і п’яді якої харам уступати», — була зазначено на заході.

Газета «Ар-Рая»
14.02.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню