Америка задоволена прагненнями Ібн Сальмана, який готовий відмовитись від аль-Кудса

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю 16.03.2018 сайт «Аль-Халідж онлайн» опублікував новину:

«Саудівський наслідний принц Мухаммад ібн Сальман виразив свій оптимізм у відношенні зусиль по досягненню мирного врегулювання між палестинською владою та єврейським утворенням, яке є фундаментом повної нормалізації відносин між арабськими країнами та окупантом, підкресливши необхідність досягнення «спільних інтересів».

Він також зазначив, що Саудівська Аравія співпрацює зі своїми союзниками, зокрема — з Америкою, для досягнення миру на Близькому Сході.

В інтерв’ю американському телеканалу «Сі-бі-ес», відповідаючи на питання, чи може рішення президента США Дональда Трампа щодо переміщення посольства Вашингтона у аль-Кудс нанести шкоди мирному процесу або принесе йому користь, Ібн Сальман відповів, що його держава фокусується на тих речах, які служать інтересам палестинців та усіх сторін.

Потім він сказав: «Ми намагаємось зосередитись на зусиллях, які приносять мир усім, і ми не фокусуємось на тому, що викликає напруженість … По своїй природі я налаштований оптимістично».

Що стосується позиції Трампа по близькосхідному світу та обговорення цього питання з Джаредом Кушнером, зятем американського президента і так званим «автором «угоди сторіччя», наслідний принц Саудівської Аравії сказав: «Джаред відповідає за цю справу у Білому домі, а наш обов’язок як саудівців — розвивати відносини з нашими союзниками та усіма представниками цих інститутів».

Ці заяви саудівського наслідного принца були зроблені за декілька днів до його візиту у Вашингтон та зустрічі з президентом США Дональдом Трампом 20 березня.

«Ар-Рая»: ці низькі заяви наслідного принца королівства родини Саудів Мухаммада ібн Сальмана знаходяться у своєму природному контексті, повністю узгоджуючись з його покрою Америці та невпинними зусиллями по вдоволенню своїх хазяїв у Вашингтоні, незалежно від того, наскільки це дорого обійдеться для мусульман, навіть якщо цією ціною стане відмова від благословенного аль-Кудса та мечеті аль-Акса. Усе це відбувається тому, що він є одним із рувайбідатів, і цим пояснюється їх зрадництво та служіння своїм господам-колонізаторам. Вони відірвані від Ісламської Умми, її прагнень та інтересів. Вони навіть є її ворогами, які борються з її релігією, запобігають її відродженню та прагнуть утримати її під пануванням невірних колонізаторів.


Газета «Ар-Рая»
21.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню