Конференція у Газі під назвою «Халіфат відновить велич Умми та статус аль-Кудса»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Конференція під назвою «Халіфат відновить велич Умми та статус аль-Кудса» була проведена Хізб ут-Тахрір у секторі Газа, щоб підкреслити необхідність порятунку Умми, звільнення від гегемонії колоніалізму, припинення розрізненості та відновлення величі та гідності.

Також конференція стала відповіддю на усі спроби змов, що практикуються по палестинській проблемі у різноманітних варіантах, останнім із яких стала так звана «угода сторіччя», коли Трамп об’явив аль-Кудс столицею та частиною єврейського утворення.

У завершальному повідомленні конференції вказувалось, що Халіфат є першим проектом, який Умма повинна прийняти та працювати для його втілення, розглядаючи його реальним проектом Умми та практичним втіленням законів та ідей Ісламу.

У заяві підкреслювалась важливість ролі армій у процесі бажаних змін та надання допомоги, закликаючи їх зняти захист з нинішніх режимів та повернутись до своєї природної ролі — джихаду, звільненню Палестини та усіх окупованих країн та захисту інтересів Умми, а не тиранічних режимів.

Хізб заявив, що відмова Палестинської національної адміністрації (ПНА) та «Організації звільнення Палестини» (ОЗП) від «угоди сторіччя» не звільняє їх від бездіяльності та змови проти палестинської проблеми, оскільки вони проводять переговори та розглядають міжнародну легітимність рішенням проблеми. У той же час палестинці відповідальні за відмову та скасування усіх угод з єврейським утворенням.

Окрім того, Хізб почав вимагати, щоб усі сили у Палестині заявили про необхідність приведення до руху армій мусульман заради звільнення Палестини, розглядаючи її як проблему усієї Умми а не як національну. Усі інші варіанти, окрім цього, не здійснять звільнення Палестини та знищення єврейського утворення, будь то опір зі зброєю або народний опір. Звернення до армій Умми краще звернення до міжнародної спільноти, яка може лише запропонувати лише визнання деяких прав палестинців в обмін на збереження єврейського утворення.

Конференція відкрилась читанням Священного Корану, потім виступив д-р Набіль аль-Халябі, який підкреслив, що нинішні змови Заходу у регіоні скеровані на запобігання звільнення Умми на основі Ісламу, торкнувшись того, що Умма досягла великих успіхів на шляху відродження і що вона змете вплив Заходу у регіоні у випадку встановлення Халіфату за методом пророцтва. Після нього виступив г-н Мухаммад аль-Хоур, який зачепив питання Палестини та наслідки угод, які служать інтересам єврейського утворення та Америки, вважаючи, що влада під окупацією є лише перевагою для сіоністів.

Аль-Хоур розкритикував останні дії влади: «Замість того, щоб зміцнювати стійкість людей на тлі погіршення положення на усіх рівнях, вони збільшують їх тягар. Влада бачить вихід із кризи лише у збільшенні мита та підсиленні гонінь над людьми, які знаходяться у їх владі. Урізання виплат по зарплатам, опускання меча на їх шиї — усе це способи витіснення палестинців та послаблення їх стійкості». Потім виступив г-н Халід Саід, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині, який розглянув діяльність Хізба та роль його інформаційних офісів по ряду питань, у тому числі — по висвітленню палестинської проблеми, на додаток до розгляду низки політичних, ідейних та інформаційних дій Хізба у Палестині на протязі останніх років.


Газета «Ар-Рая»
18.04.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню