Акція протесту перед судом аль-Халіля проти утримання Мухаммада аль-Хашламуна

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Члени та прибічники Хізб ут-Тахрір, а також родичі політв’язня Мухаммада аль-Хашламуна у четвер 10.05.2018 провели акцію протесту перед судом аль-Халіля проти триваючого утримання аль-Хашламуна у профілактичній в’язниці превентивної безпеки в Аріхі. В акції протесту також взяли участь шляхетні особи аль-Халіля.

Демонстранти несли плакати, що засуджують політичні арешти та позицію судової системи по відношенню до арешту аль-Хашламуна по рішенню комітету безпеки, такі як «Хіба заклик до Халіфату є злочином?!», «Утримання під вартою за висновком комітету безпеки — це порушення закону», «Несправедливість — це пітьма у День Воскресіння» і «Переміщення Мухаммада в Аріху, окрім несправедливості, є протиріччям закону».

Джерела в інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір/Палестина підтвердили, що палестинська адміністрація продовжує  несправедливо утримувати члена Хізб ут-Тахрір Мухаммада аль-Хашламуна, який був затриманий 17.04.2018 у центрі міста аль-Халіль після роздачі Хізбом прес-релізу, у якому засуджуються репресії влади та агресія проти заходів партії у дев’яносто сьому річницю руйнування Халіфату.

Офіс підтвердив, що палестинська адміністрація перемістила аль-Хашламуна у в’язницю Аріхі по рішенню прокуратури аль-Халіля та продовжила його утримання під вартою іщ на 15 днів. У в’язниці аль-Хашламун наражався на фізичну та словесну наругу з боку так званого «комітету безпеки». Коли його строк утримання під вартою сплив, влада захотіла передати його суду в аль-Халіль, щоб знов продовжити його утримання під вартою, проте іудейський контрольно-пропускний пункт «Alkontinr» після огляду не дозволив його пересікти пост через відсутність узгодження. Це показує ступінь приниженості палестинської адміністрації перед окупантами та відсутність мінімального суверенітету, у той час як її сили дозволяють коїти наругу над кращими синами Палестини.

Офіс додав, що палестинська адміністрація почала затягувати справу аль-Хашламуна, заперечуючи його перебування в Аріхі, посилаючись на знаходження його справи в аль-Халілі, відмовляючись відповідати на вимоги звільнити його і навіть продовжуючи його утримання під вартою іще на 15 днів.

Хізб ут-Тахрір поклав на палестинську адміністрацію повну відповідальність за стан Мухаммада аль-Хашламуна та почав вимагати його негайного звільнення.


Газета «Ар-Рая»
16.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню