Зустріч в Акабі — чергова змова по ліквідації палестинського питання

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Французьке видання «Intelligence online» опублікувало інформацію про те, що був проведений «саміт спецслужб» у місті Акаба, Йорданія.

У ньому взяли участь директор «ізраїльської» служби зовнішньої розвідки «Моссад» Йосі Коен, голова саудівської розвідки Халед ібн Алі Хамідан, голова йорданської розвідки Аднані аль-Джунді, шеф єгипетської розвідки Аббас Каміль та шеф палестинської розвідки Маджді Фарадж. На зустрічі обговорювались питання, що стосуються американського бачення миру на Близькому Сході. За даними «Intelligence online», зустріч була підготовлена радником президента Дональда Трампа Джаредом Кушнером та спеціальним посланцем Трампа на Близькому Сході Джейсоном Грінблаттом («aljazeera.net»).

Наступного дня, 18 червня, пройшла незапланована та неочікувана зустріч Нетаньяху з йорданським королем Абдуллахом II в Аммані, де вони обговорювали план США по врегулюванню конфлікту в «ізраїльсько» - палестинських переговорах та ситуацію у Сирії, повідомляє ресурс. Також ходять чутки про участь у цій зустрічі наслідного принца Саудівської Аравії.

Йорданія та адміністрація Аббаса заперечують проведення подібної зустрічі в Акабі, у той час як Ер-Ріяд та Тель-Авів просто мовчать, тобто не заперечують і не підтверджують дану інформацію. Але найважливіше, на що варто звернути увагу — це те, що сторони, втягнуті у так званий «мирний процес» у регіоні, працюють по декільком напрямкам, і у деяких із них виконують свою роль особо засекречено.

Часто з’являється інформація про подібні зустрічі з представниками окупаційної влади «Ізраїлю» у безпосередній близькості від міста Ейлат, розташованого на березі затоки Акаба Червоного моря. Король Хусейн, відвідуючи Акабу, часто зустрічався в Ейлаті з «друзями»! Окрім того,, що Хусейн організовував та координував зустрічі та наради деяких арабських лідерів з лідерами сіоністського утворення, він підготував свого сина Абдуллаха до злощасної спадщини відносин та зв’язків з окупаційною владою «Ізраїлю». Не так давно (у 2017 р.) просочилась інформація про подібну зустріч Абдуллаха, Нетаньяху та Сісі з держсекретарем Америки Керрі, яка відбулась у 2016 році. Відомо, що Саудівська Аравія (а також Емірати) часто присутні на таких зустрічах. Потім, з початком нової епохи Саудівської Аравії, зустрічі почали проводитись напряму без посередництва Йорданії, що викликало гнів та тривогу в останньої через можливість залишитись без ролі посередника.. Змови та зрадництва почали коїтись відкрито і без сорому.

Остання зустріч в Акабі означає, що роль Ер-Ріяда куди більше тієї, що припускалась. Після багатьох зрадницьких висловлювань саудівського наслідного принца у відношенні Палестини стає ясним, що Ер-Ріяд переріс із спостерігача та коментатора на гравця. На думку деяких, це дуже небезпечний розвиток подій, оскільки Ер-Ріяд та Тель-Авів почали координувати, обговорювати та взаємодіяти, що означає лише одне — відносини між ними несуть більш серйозний характер, аніж відкриття посольств.

Роль йорданського режиму полягала у здачі Палестини та аль-Кудсу окупаційній владі «Ізраїлю», захисті та опіці сіоністів та їх кордонів, підписання мирної угоди з «Ізраїлем», відкритті йому дверей у столицю та відділені міста, такі як Акаба, підписанні угод про співпрацю в області безпеки, військової справи, розвідки та економіки, таких як угода про купівлю «ізраїльського» газу і т.д. Проте роль цього режиму була викрита. З миті створення цього режиму Британією його роль та обов’язки були очевидними, сьогодні ж ми спостерігаємо за викриттям усіх режимів у регіоні, які були засновані Заходом. Настав час, коли вони показали своє істинне обличчя — їх утворення було зроблено з метою служити Заходу та його колонізаторським проектам, головним із яких виступає захист та забезпечення сіоністського утворення — отруйного кинджала невірного Заходу у тілі Умми.

Безбожний Захід зі своїми американськими господами вважає, що йому вдасться знов обдурити Умму за рахунок нових економічних проектів та брудних доларів. А коли це не спрацьовує, вони вдаються до переконанню вогнем та мечем. І тут починається роль репресивних органів, які збирали в Акабі та розписували ролі та очікувані сценарії у відповідь на так звану «угоду сторіччя». Ця та подібні ним зустрічі, зібранні та конференції є лише частиною плану по ліквідації питання про Палестину та здачі палестинців на розтерзання найогиднішим створінням — сіоністам.

Сьогоднішні проблеми мусульман залишились колишніми. Це — захоплені території, розкрадання багатства, приниження народів, плетіння змов та обдурювання остались режимами, створеними безбожним Заходом. Немає ніякої надії на те, що проблеми вирішаться прихвоснями Заходу, які беруть участь у змовах та зрадництвах.

Палестину та Єрусалим можна врятувати лише чистим методом Пророка ﷺ, який показав нам, що втілення законів Аллаха та захист мусульман і святинь неможливий без держави. Посланець Аллаха ﷺ переселився із Мекки у Медину та встановив там Ісламську Державу після отримання ан-нусри від жителів Ясрібу із племен  Аус та Хазрадж. Аллах пообіцяв обдарувати перемогою, величчю та владою тих, хто іде по Пророка ﷺ, не відходячи ані на йоту від його ﷺ шляху.

Ісламська Умма, незважаючи на усі змови, обман та брехню, усвідомила, що ці маріонеткові режими є причиною усіх їх лих, і стала очікувати порятунку та могутності у Праведному Халіфаті за методом пророцтва.

Абдуллах аль-Таййіб — Йорданія
4.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню