Геноцид мусульман-рохінджа у М’янмі триває

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

А чи не знайдеться у мусульманських арміях гідного чоловіка, який встане на їх захист?!

У четвер 25.10.2018 на сайті «Al-Hayat» була опублікована новина:

Голова комісії ООН по встановленню фактів у М’янмі Марзукі Дарусман заявив, що геноцид мусульман-рохінджа триває.

У доповіді, зачитаної на засідання Ради Безпеки ООН, яке було проведено за вимогою західних держав і яке не змогли запобігти Китай та Росія, Дарусман сказав: «Це — триваючий геноцид. Усі особливості цього масового злочину усе іще існують, як залякування населення, дискримінація, запобігання дітонародженню та утримання у таборах».

Він підкреслив, що можна відчути геноцид проти рохінджа, нагадавши, що з серпня 2017 року, коли сили М’янми почали військову кампанію, біля 390 селищ було знищено, 10 тис. людей вбито і більше 720 тис. втекли із штату Ракхайн у Бангладеш.

Дарусман додав, що «умови для повернення рохінджа не завершені», підкресливши, що повернення сьогодні «означає засудити їх до смерті». Він закликав Раду Безпеки передати цю справу у Міжнародний кримінальний суд, або створити спеціальний трибунал у М’янмі, ввести конкретні санкції і заборонити поставки зброї у країну. Далі він додав, що «неможливо досягти справедливого та довгострокового примирення без позначення обов’язків», порахувавши, що «це буде досягнуто лише через міжнародний процес», то що «внутрішні розслідування у М’янмі зазнали поразки, і немає ніякої надії а те, що це зміниться у майбутньому».

Постпред Франції при ООН Франсуа Делаттр заявив, що «рада закриє очі лише у тому випадку, якщо відмовиться від своїх обов’язків і відступить від своїх принципів. Яка іще ситуація, якщо не ця, може турбувати Раду Безпеки?».

Але його китайський колега МаЧжаосюй піддав критиці «прецедентний» візит голови «спеціального механізму», який був створений в області прав людини у конкретній країні, заявивши, що це означає «дублювання» роботи інших органів, непрямо посилаючись на Раду ООН по правах людини, який знаходиться у Женеві.

Його російський колега Василь Небезня відстоював ту ж точку зору, пославшись на «дублювання роботи» і кризу, яка повинна бути вирішена у «двобічному» форматі між М’янмою та Бангладеш.

«Ар-Рая»: а чи не знайдеться у мусульманських арміях гідного чоловіка, який скерується у супроводі своїх братів на допомогу мусульманам-рохінджа, які піддаються гонінням з боку злочинців-ідолопоклонників у штаті Аракан?! Хіба в арміях мусульман немає праведного чоловіка, який поведе армію у М’янму, розчавивши під ногами жалюгідних правителів мусульман, що стоять на їх шляху?!

Хіба не знайдеться у мусульманських арміях чоловіка, який послідує шляху ансарів Аллаха та Його Посланця ﷺ, допоможе щирим носіям заклику — партії Хізб ут-Тахрір, усуне зрадницькі уряди і встановить на їх місці Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва, а потім поведе армію Халіфату, щоб звести рахунки з урядом М’янми, буддистами, їх монахами та арміями, стерши з обличчя землі їх державне утворення і надавши допомогу своїм братам рохінджа, як того вимагає Всевишній Аллах:

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72), —

і як потребував Посланець Аллаха ﷺ:

الْمُؤْمنُ للْمُؤْمِنِ كَالْبُنْيَانِ يَشدُّ بعْضُهُ بَعْضًا وشبك بين أصابعه

«Воістину, у відносинах один з одним віруючі подібні будівлі, частини якої зміцнюють одна одну»,— і, сказав це, він переплів між собою пальці своїх рук» (Бухарі, Муслім),

وَالله فِي عَوْنِ الْعَبْدِ مَا كَانَ الْعَبْدُ فِي عَوْنِ أَخِيهِ

«Доки раб надає допомогу своєму собрату, Аллах буде допомагати йому» (Муслім)?!

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню