Шейх аль-Азхара і Папа Римський одинакові проти Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Папа Римський Франциск і голова ісламського університету «Аль-Азхар» шейх Ахмад аль-Тайіб підписали спільний документ про «людське братерство, який викладає бачення сторін відносно того, як повинні вибудовуватись взаємовідносини між представниками обох конфесій, і ролі релігій у сучасному світі.

Церемонія підписання відбулась на початку лютого в Абу Дабі, по завершенні міжнародної конференції під назвою «Людське братерство». Підписуючи документ спільно з Папою Римським на Аравійському півострові (де був ниспосланий Іслам), шейх аль-Азхара робив це на тому підґрунті, що він «представляє ісламську релігію», або, як на це претендує його університет, намагаючись зайняти представницьке місце від імені ісламського світу в загалом (або, принаймні, від єгипетських мусульман зокрема). Вони нібито говорять Уммі: «Документ підписали Папа від імені усіх християн і шейх аль-Азхара від усіх вас», — не відаючи про те, що в Ісламі немає духовенства і жерців. Іслам категорично не приймає існування таких понять, як священнослужитель, і, до того ж, він вчить не покладатись на релігію тих, хто продав її в угоду маріонетковим правителям — зрадникам Умми, а шейх — один із них, і він навіть їх очолює. Єгипетському народу чудово відома історія цієї людини іще з тих часів, коли він, Ахмад аль-Тайіб, був членом політкомітету «Національної партії» у часи Мубарака.

Усі формулювання у підписаному документі — світські і християнські, і, безперечно, вони були розроблені у коридорах міжнародних спецслужб. Головна ж їх задача — закласти основи нової, невідомої нам релігії — а як іще можна прирівняти віруючого в Аллаха,АззаваДжаль, з тим, хто долучає Аллаху сину та супутницю? Вони не мають між собою нічого спільного, і Аллах вище усього, про що вони говорять. Він створив усіх, ниспослав релігію і закон своєму завершальному Посланцю — печаті усіх пороків Мухаммаду ﷺ — і скасував усе, що було до нього. Аллах сказав:

وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتَابِ وَمُهَيْمِنًا عَلَيْهِ ۖ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ ۖ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ عَمَّا جَاءَكَ مِنَ الْحَقِّ

«Ми ниспослали тобі Писання з істиною у підтвердження колишніх Писань, і для того, щоб воно охороняло їх (або свідчило про них; або піднеслось над ними). Суди ж їх згідно тому, що ниспослав Аллах, і не потурай їх бажанням, ухиляючись від істини, яка явилась до тебе» (5:48).

Від Абу Хурайри повідомляється, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لاَ يَسْمَعُ بِي أَحَدٌ مِنْ هذِهِ الأُمَّةِ يَهُودِيٌّ وَلاَ نَصْرَانِيٌّ، ثُمَّ يَمُوتُ وَلَمْ يُؤْمِنْ بِالَّذِي أُرْسِلْتُ بِهِ، إِلاَّ كَانَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ

«Клянусь Тим, у Чиї Руці душа Мухаммада, якщо хто-небудь із людей, іудей або християнин, почує про мене, а потім помре, не увірувавши у те, з чим я був посланий, то він неодмінно стане мешканцем Пекла» (Муслім).

Хіба шейх аль-Азхара не чув волання про допомогу усіх тих людей, хто гине у новому хрестовому поході проти Ісламу та мусульман, що триває по сей день?! Або він сам один із пособників хрестоносців і є інструментом, за допомогою якого Захід намагається створити нову релігію, яка згодна з ображанням Аллаха та Його Посланця ﷺ, з порушенням і відмовою від ниспосланих Ним законів, а також яка не бачить нічого поганого у тому, що ті, кого він, шейх, називає «братами по людяності», вбивають його «братів по акиді» і ґвалтують їх жінок?! Ці «брати по людяності», які розграбували та довели до виснаження цілі народи набивши собі животи і казну, прийшли поговорити з голодними, розграбованими ними народами про «толерантність», про «людське братерство» і «простягнути їм руку допомоги»!

Хіба даний документ вимагає від Заходу прибрати свої руки від нещасних людей, від їх майна, віддати їм хоча б те, що залишилось, щоб вони виправили своє положення самі, готові зробити це без сторонньої допомоги — наприклад, дати спокій народу Шаму, не примушувати його до прийняття американського агента Башара? Або ж «людське братерство» не поширюється на тих, кого вбиває Башар, а мусульмани, які виступили проти його тиранії, не включені у «людський документ» вашою розвідкою?

Він може бути розроблений лише ворогом Аллаха, Його Посланця ﷺ, Книги та Шаріату, а підписати його може лише той, хто згоден з війною проти Ісламу та його прихильників і готовий стати частиною глобальної війни! Ті ж, хто стоїть за шейхом, хто привів його і примусив підписати цей документ від імені мусульман, чудово розуміє те, що Умма любить свою релігію і нерозривна з нею. Ось чому вони усіляко намагаються спотворити Іслам, вбираючи міських імамів у чалми і джубби, щоб обдурити ними людей. Цей документ не несе ніякої небезпеки для свідомих мусульман, а лише для простаків, яких приваблює чалма та імамський дрес-код.

Іслам не схожий на інші релігії, і не годиться його навіть порівнювати з ними:

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ

«Воістину, релігією у Аллаха є Іслам» (3:19).

Усе, крім нього, неприйнятно:

وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ

«Від того, хто шукає іншу релігію окрім Ісламу, це ніколи не буде прийнято, і в Останньому житті він опиниться серед тих, хто зазнав збитку» (3:85).

Класти Іслам в одну жменю з рештою усіх інших релігій  — вкрай небезпечна практика, на яку не насмілиться піти жоден мусульманський правитель, жоден шаріатський алім, а лише той, хто безповоротно загубив Іслам, ніби туша, з якої остаточно зідрали шкіру. А як іще можна прирівняти мусульман з тими, кого вони повинні закликати до віри в Аллаха і до порятунку від обіцяного Аллахом Вогню?

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ آمِنُوا بِمَا نَزَّلْنَا مُصَدِّقًا لِمَا مَعَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهًا فَنَرُدَّهَا عَلَىٰ أَدْبَارِهَا أَوْ نَلْعَنَهُمْ كَمَا لَعَنَّا أَصْحَابَ السَّبْتِ ۚ وَكَانَ أَمْرُ اللَّهِ مَفْعُولًا

«О те, кому було дано Писання! Увіруйте у те, що Ми ниспослали у підтвердження того, що є у вас, доки Ми не стерли ваші обличчя і не повернули їх назад, доки Ми не прокляли вас, як прокляли тих, які порушили суботу. Веління Аллаха неодмінно виконується!» (4:47).

Як прибрати ті провалля, які встановив Аллах між Ісламом та іншими релігіями ? Коран очевидно вказав на те, якою повинна бути риторика по відношенню до невіруючих, в аяті, який шейх аль-Азхара робить вигляд, що не знає:

لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

«Ви сповідуєте свою релігію, а я сповідую свою!» (109:6).

О мусульмани усього світу, і Єгипту — зокрема!

Той, хто підписує такий документ, не має права представляти вас. Істина полягає утому,що Аллах сказав:

أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ

«Чи бачив ти того, хто обожествив свою примху? Аллах ввів його в оману на підґрунті знання, запечатав його слух і серце і кинув на його погляд покривало. Хто ж наставить його на прямий шлях після Аллаха? Невже ви не згадаєте назидання?» (45:23).

Такою є реальність шейха аль-Азхара, який погодився бути зброєю у руках Заходу у його війні проти Ісламу та мусульман. Йому та членам його пресловутої ради варто було б вимагати запровадження Ісламу у державі Праведний Халіфат за методом пророцтва, про який він добре знає. Вони повинні звернутись до армій Умми, до їх командуючих з закликом надати допомогу тим, хто працює над втіленням Ісламу у життя, встановленням Халіфату і призначенням халіфа над усією Уммою, яка дасть йому байат про підкорення, а він, у свою чергу, — про запровадження законів Ісламу. Ось тоді на світ з’явиться єдиний документ, який ми можемо прийняти від рук Ватикану — це об’явлення Папи про підкорення законам Ісламу та Ісламській Державі зі згодою «платити данину, залишаючись приниженими» халіфу — істинному представнику мусульман.

О Аллах, прискор той день, в якому ми побачимо велич нашої релігії і приниження нашого ворога!

وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَٰكِنْ لِيَبْلُوَكُمْ فِي مَا آتَاكُمْ ۖ فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ ۚ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ

«Якщо б Аллах побажав, то зробив би вас однією общиною, проте він розділив вас, щоб випробувати вас тим, що він дарував вам. Змагайтесь ж у добрих справах. Усім вам доведеться повернутись до Всем Аллаху, і Він повідає  вам про те, у чому ви розходились у думках» (5:48).


Газета «Ар-Рая»
Абдуллах Абдуррахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню