«Ар-Рая» про Україну

З початку війни між Росією і Україною минуло вже більше двох років. Росія контролює майже п’яту частину українських територій, включаючи Кримський півострів, анексований в 2014 році. З початку війни Україна отримала від США і європейських країн значну військову допомогу, включаючи артилерійські і ракетні системи, а також передові системи протиповітряної оборони, серед яких американські комплекси Patriot. Для ведення бойових дій Україна усе іще потребує додаткового озброєння з-за кордону. Нещодавно в США після тривалих дискусій про підтримку України Американський Конгрес схвалив надання фінансової підтримки Україні у її війні з Росією у розмірі біля 65 мільярдів доларів.

7 липня 2020 р. по Криму прокотилась чергова хвиля обшуків і арештів, у результаті були затримані 7 чоловіків: Ісмет Ібрагімов, Зекірья Муратов, Вадім Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суфьянов, Сейран Хайретдінов і Олександр Сізіков. Ділявер Меметов, якого під час слідчих заходів не було вдома, об’явлений у розшук.

У неділю, 25 листопада 2018 р. російська прикордонна служба із застосуванням зброї затримала три українські військові кораблі у районі Керченської протоки.

2 березня голова самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко розповів в інтерв’ю російським ЗМІ про ультиматум з приводу блокади Донбасу:

12 травня 2016 року ЗМІ повідомили про рейди, проведені співробітниками ФСБ Росії у кримському місті Бахчисарай.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню