Новини та коментарі

Новина:

В Йорданії тривають протести проти існування єврейського посольства в країні, а також набирають обертів акції на підтримку Гази («Arabi21»).

Новина:

Британські активісти закликали уряд своєї країни припинити озброювати «Ізраїль» на тлі геноциду в секторі Газа. Вони заявили, що «ізраїльська» компанія по виробництву зброї «Elbit Systems», яка базується в Великобританії, продовжує відправляти Тель-Авіву зброю, яку він використовує проти палестинців!

Новина:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що існує прогрес в нормалізації відносин між Саудівською Аравією і єврейським утворенням. Коментуючи перспективи нормалізації відносин, він зазначив:

Новина:

Організація «Human Rights Watch» в своєму звіті заявила, що «китайський уряд коїть злочини проти людяності у відношенні уйгурів та інших мусульман в північно-західному регіоні Сіньцзяну». В доповіді згадується низка порушень у відношенні мусульман, які піднімаються до рівня злочинів скоюваних у межах широкомасштабної і систематичної кампанії проти населення.

Новина:

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск дав інтерв’ю європейським засобам масової інформації, в якому попередив, що Європа увійшла в «передвоєнну епоху» і якщо Росія доб’ється перемоги над Україною, ніхто на континенті не буде почувати себе в безпеці.

Новина:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що прогрес нормалізації відносин між Саудівською Аравією і окупантами сприятливий і наближається до угоди. Він додав: «Регіональна інтеграція і нормалізація відносин — один із стовпів довгострокового миру. Ми обговорили варіанти рішення ситуації після завершення кризи в Газі і дивимось на майбутнє з оптимізмом» («Arabi21»).

Новина:

Йорданська армія заявила, що її радарна система протиповітряної оборони виявила підозрілі повітряні переміщення із невідомого джерела уздовж кордону з Сирією. Армія заявила, що ескадрилья ВПС вилетіла, щоб переконатись, що повітряному простору не загрожує ніяка загроза. Згідно іноземним даним, йорданська армія перехопила два дрони, які вилетіли з боку Іраку у бік «Ізраїля» («Ma’an News»).

Новина:

ООН закликала виділити 852,4 мільйона доларів для допомоги біженцям рохінджа в Бангладеш, які втекли від репресій із М’янми в 2017 році. Бангладеш прийняв більше мільйона біженців-рохінджа, більшість із яких — мусульмани. Ескалація конфлікту в М’янмі, підсилена військовим переворотом, поставила народ рохінджа у вкрай тяжке положення, і сьогодні 95% представників рохінджа залежать від допомоги, і тому міжнародна солідарність має вирішальне значення.

Головне меню