Америка і Росія – вороги мусульман та Ісламу. З ними слід поводитися відповідно

FILE – U.N. Special Envoy for Syria Staffan de Mistura, right, shows a copy of a Security Council resolution concerning Syria, during a press conference with Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, left, and U.S. Secretary of State John Kerry at U.N. headquarters.

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 22.02.2016 між Росією і США досягнуто згоди про припинення бойових дій в Сирії.

Згідно до сайту www.alarabiya.net, в тексті йдеться: «Російська Федерація і Сполучені Штати Америки як співголови Міжнародної групи підтримки Сирії (МГПС), прагнучи забезпечити мирне врегулювання сирійської кризи при повній повазі засадничої ролі Організації Об'єднаних Націй, сповнені рішучості всіляко сприяти припиненню конфлікту в Сирії і створенню умов для успішного процесу політичного переходу під керівництвом самих сирійців за підтримки ООН...».

«...У зв'язку з цим та на виконання рішень МГПС... Росія і США як співголови МГПС і Цільової групи МГПС по припиненню вогню оголошують про прийняття 22 лютого 2016 року Умов припинення бойових дій в Сирії, викладених у додатку до цієї заяви, і вносять пропозицію про припинення бойових дій...».

А також: «...Для ефективного забезпечення режиму припинення бойових дій під егідою ООН створена Цільова група МГПС по припиненню вогню під співочоленням Росії і США...».

Коментар: Читаючи вищезгаданий та інші тексти договору, досягнутого між Росією і США по «припиненню бойових дій», мало не віриш цим двом державам, і створюється враження, що вони не мають ніякого відношення до війни проти Ісламу і мусульман у Шамі і що вони гідні бути суддями і мирити башарівські банди з загонами озброєної опозиції.

Дійсно, нахабство правителів Америки і Росії досягло такого рівня, що вони роблять з себе вид тих, хто дорожить життями жителів Шама, всіляко сприяє припиненню кровопролиття і страждають від розрухи, вбивств і вигнання, які тут відбуваються!

Всі, хто стежить за тим, що відбувається в Сирії останні п'ять років, усвідомлюють, що кривавий конфлікт і ескалація злочинів башарівських банд проти жителів Шама відбуваються виключно за вказівкою Америки для того, щоб підпорядкувати Шам американському правлінню за допомогою заміни одного її агента на іншого. Так, Америка перешкоджала будь-яким міжнародним резолюціям, спрямованим на ослаблення її агента в Шамі, і не допустила постачання ефективної зброї, щоб баланс сил не перевалив на користь революціонерів, а коли побачила, що дні Башара вже злічені, то наказала Ірану і його ліванській партії увійти і врятувати американського агента. Однак і це не допомогло - Башар слабшав і відступав перед революціонерами. В результаті Америка домовилася з Росією, яка увійшла до Сирії для захисту Башара в обмін на ряд моральних і матеріальних інтересів. Так, США дали російському голові Володимиру Путіну те, що лестить його самолюбству, - можливість виглядати партнером поряд з Америкою у рішенні міжнародних конфліктів. Хоча кожен, хто стежить за тим, хто фактично має вплив в регіоні, розуміє, що поставка російської наземної зброї в Шам «без узгодження з США», повітряні польоти російських літаків і запуски ракет, а також прибуття російських військових кораблів до берегів Середземного моря - все це робиться на догоду Америці і заради кількох економічних інтересів, які вона гарантувала для Росії, до яких ще додається і закореніла ненависть російських правителів до Ісламу і мусульман. Так, якщо Америка і Росія ведуть і не припиняють свою ворожнечу проти Шама і його народу, то як вони можуть бути суддями у вирішенні конфлікту, коли обидві знаходяться на одній стороні - проти народу Шама?!

Мусульмани усвідомлюють, що держави-вороги Ісламу і мусульман видають себе за охоронців мусульманських інтересів і вдають, що вони не проти Ісламу і мусульман, тільки для того, щоб обдурити людей і затвердити свої власні проекти над ними.

Як же мусульманину, який вірує в застереження Аллаха не брати собі друзями нікого, крім віруючих, раптом повірити або діяти так, немов Америка і Росія - не ворожі, підкоритися їхнім планам і втілювати їх в життя, при цьому бачачи всю американську і російську ворожнечу проти мусульман у Палестині, Афганістані, Чечні, Криму, Іраку, Лівії, Шамі та інших країнах?!

Необхідно прийняти ворогами Америку і Росію і діяти відповідно до цього. Слід просити допомоги у Аллаха, а не ганебно плентатися за цими державами, виконуючи їх плани, які насправді - проти Ісламу та мусульман.

Аллах Тааля говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَىٰ أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ * فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَىٰ أَن تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَن يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِندِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا أَسَرُّوا فِي أَنفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«О ті, які увірували! Не майте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хто-небудь з вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним з них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей. Ти бачиш, що ті, чиї серця вражені недугою, вони поспішають серед них і кажуть: «Ми боїмося, що нас спіткає біда». Але, може бути, Аллах з'явиться з перемогою або своїм велінням, і тоді вони стануть шкодувати про те, що приховували в собі» (05: 51,52).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Таліб Риза
22 Джумада аль-уля 1437 х.
02.03.2016 р.

Головне меню