Безстрокове перемир’я і легітимізація режиму

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Спецпосланець ООН по Сирії Стаффан де Містура вважає припинення вогню в Сирії безстроковим. Як повідомляє «BBC Arabic», про це він заявив на брифінгу в Женеві 06.03.2016: «З точки зору ООН, цільової групи (по припиненню вогню), яка засідає в Женеві, і, безумовно, мюнхенського меморандуму, режим припинення вогню є безстроковим», - сказав спецпосланець, але також він не виключив подальших порушень режиму припинення вогню в Сирії, в тому числі - навмисних.

«Ми досягли терміну на два тижні, коли, в цілому, спостерігається стійке скорочення насильства. У цьому немає питань. Але я очікую, що будуть відбуватися і гірші інциденти, можливо, влаштовані провокаторами», - додав він.

 За його словами, питання полягає в тому, чи зможуть сторони стримати подібні порушення і не допустити того, щоб вони перешкодили тим змінам, які відбуваються зараз в процесі врегулювання конфлікту в Сирії.

Де Містура зазначив, що новий раунд переговорів з урегулювання сирійської кризи відбудеться в Женеві з 14 по 24 березня.

Коментар: День за днем все чіткіше простежується бажання спецпосланця ООН по Сирії Стаффана де Містури, за яким стоїть Америка, покінчити з революцією Шама і розтягнути «перемир'я», при цьому не отримавши жодних поступок з боку режиму. І незважаючи на численні порушення перемир'я, які за 11 днів досягли 418 епізодів і дали можливість асадівському режиму за цей період зайняти нові території, спецпосланець наполягає на безстроковому перемир’ї і намагається залишити місце для переговорів, на яких Америка бажає скувати революцію і вберегти свого агента Башара і його світський режим.

Передує цьому обрання надзвичайного і повноважного посла башарівського режиму в ООН Башара аль-Джаафарі, який очолює делегацію Дамаска на переговорах, на вищу посаду в Спеціальному комітеті з деколонізації (Спеціальний комітет 24) в ООН, а також призначення дружини заступника міністра закордонних справ сирійського режиму Фейсала аль-Мікдад консультантом до Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) з питань оцінки психологічного стану сирійських біженців - все це є явним посилом всьому світу в загальному (і учасникам переговорів з сирійської опозиції - зокрема) про те, що ООН і Америка, яка стоїть за нею, досі вважають асадівський режим сьогодні і в майбутньому офіційним представником сирійського народу. ООН за допомогою цих призначень проштовхує режим на міжнародний рівень, не дивлячись на масові вбивства і бійню, які він влаштовує в Сирії. Також цей посил говорить про те, що все, що відбувається навколо переговорів в атмосфері «перемир'я», - це тиск на деякі загони з метою змусити їх за допомогою військового російського тиску, блокади і голоду визнати доконаний факт так, як він є.

Незважаючи на нездоланні перешкоди і нестерпні умови, ми віримо в щирих революціонерів, в їх силу подолати всі підступи і зради, які терпить революція, яка залишилася без допомоги, і в те, що вони не відпустять верв Єдиного Аллаха!

أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ وَيُخَوِّفُونَكَ بِالَّذِينَ مِنْ دُونِهِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ * وَمَنْ يَهْدِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ مُضِلٍّ أَلَيْسَ اللَّهُ بِعَزِيزٍ ذِي انْتِقَامٍ

«Хіба Аллаха мало для Його раба? Вони лякають тебе тими, які нижче Нього. А кого Аллах введе в оману, тому не буде наставника. А кого Аллах наставить на прямий шлях, того ніхто не введе в оману. Хіба Аллах - не Могутній, Здатний на відплату?»(39: 36-37).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Мукайдіш
Туніс
4 Джумада ас-сані 1437 х.
13.03.2016 р.

Головне меню