Всесвітній банк – пастка для народів. Так було завжди, і жодного дня - інакше

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха – Милостивого і Милосердного

Новина: Міністерство освіти Судану зробило заяву про отримання «фінансової підтримки» з боку Світового банку в розмірі $76,5 млн. Для поліпшення умов навчання в країні (http://khartoumnow.com, 11.04.2016). Крім того, міністерство фінансів і економічного планування підписало конвенцію про отримання $ 3,5 млн. від Світового банку для проекту соціального захисту. Про це повідомив Алі Мухаммад Хайр, заступник міністра соціального забезпечення. Він заявив, що їх міністерство підтримало цей проект і надало все необхідне для здійснення даного проекту. Також він вказав на те, що ця система соціального забезпечення є експериментальною (Офіційне інформаційне агентство Судану «СУНА»).

Коментар: Всесвітній банк є одним з важелів, використовуваних західними країнами для підтримки економічної гегемонії і захисту їх інтересів в світі. І це зовсім не благодійність, як це вимальовується у свідомості деяких людей. Це - інструмент контролю і впливу. Немає ніяких сумнівів у тому, що Світовий банк є причиною страждань народів, які постраждали від його криз. Це пов'язано з вимогами економічного розвитку, які переслідують капіталістичний підхід, прийнятий банком. Сам же банк знаходиться під контролем жадібних західних політиків. І навіть незважаючи на те, що заявленою метою Світового банку є боротьба з бідністю, очевидний його внесок в зростання бідності. Немає жодної країни, яка б могла стати прикладом успіху політики Світового банку по скороченню бідності серед населення з моменту створення цього банку у 1944 році.

Всесвітній банк ніколи не був організацією «гуманності», яка проявляє турботу про народи і витрачає фінанси для цих цілей. Навпаки, Всесвітній банк є однією з основ політики Америки і представляє її інтереси. Секретність, що оточує більшу частину діяльності банку, позбавляє більшість країн і народів світу можливості прийняття рішень або здійснення контролю над своїми фінансовими проектами. Рада директорів банку працює в атмосфері абсолютної секретності, що ставить під загрозу принцип прозорості і доступності інформації, який лише прописаний в міжнародних угодах, і не більше.

У зв'язку з цим Арабська мережа інформації про права людини (ANHRI) заявила у своїй доповіді, що Всесвітній банк схильний до проявів симптомів шизофренії, присутніх як з моменту заснування банку для боротьби з бідністю і прийняття його статуту, так і до сих пір. Зростання рівня бідності в світі наведено в звіті №49 ANHRI під назвою «Політика Світового банку в Єгипті. Історія змов».

Проникнення в область освіти і соціальної системи за допомогою міжнародних центрів влади під приводом їх підтримки має небезпечні наслідки, в тому числі - і для Єгипту, який став теренами для підступних схем Світового банку. А тепер же банк вирішив проникнути в область освіти і соціального захисту в Судані з метою змови і інтриг по отруєнню свідомостей студентів і руйнування сімейних цінностей. Чи може Всесвітній банк заслуговувати таку довіру з боку урядів мусульманських країн?

Аллах сказав:

مَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَلا الْمُشْرِكِينَ أَنْ يُنَزَّلَ عَلَيْكُمْ مِنْ خَيْرٍ مِنْ رَبِّكُمْ

«Невіруючі люди Писання і многобожники не хочуть, щоб вам посилалося благо від вашого Господа» (2: 105).

Ці слабкі національні держави, незалежно від того, наскільки вони великі або малі, не можуть нічого зробити без підтримки ООН, яка таємно підливає смертельну отруту в свою фінансову допомогу, в результаті чого, природно, відбуваються лише безрезультатність і корупція. Не бути свободі без встановлення держави, що має повний контроль над владою. Держави, яка об'єднає мусульман і звільнить їх від панування колоніальних держав. І все це відбудеться за допомогою Всевишнього Аллаха.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Гада Абдуль-Джаббар
7 раджаб 1437
14.04.2016

Головне меню