Втрата правильної точки зору призводить до плутанини у позиціях та хаосу у діях

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 14.11.2017 Сирійська Ісламська Рада (СІС) відмовилась від подальшої підтримки переговорів між повстанцями та Росією на таких конференціях, як Астана, хоча раніше вона активно підтримувала це.

Причиною тому послугувало бомбардування ринку у м. Ель-Атаріб, розташованого на заході мухафази Алеппо. Сирійська Ісламська Рада на своїй сторінці у «Facebook» опублікувала заяву:

«Цей злочин з боку Росії показує, що подібна держава ніяким чином не може бути частиною або гарантувати яке-небудь політичне рішення у Сирії, адже це — дикі вбивці, тварини, які насичуються тільки кров’ю та плоттю».

Літаки ПКС РФ здійснили жахливіше бомбардування ринку у м. Ель-Атаріб, більше 60 людей було вбито і більше 100 поранено, не рахуючи матеріального збитку.

Коментар:

Немає сумніву у тому, що втрата правильного бачення врешті решт призводить до плутанини у позиціях та хаосу у діях. Якщо б Сирійська Ісламська Рада зробила ісламський світогляд (акиду) основою для мислення та відправною точкою для своїх позицій, то не виникла б подібна плутанина, а її позиції були твердими через достовірність текстів Ісламу та його законів. Іслам вкрай ясно роз’яснив позиції його ворогів по відношенню до мусульман:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَٰتِلُونَكُمۡ حَتَّىٰ يَرُدُّوكُمۡ عَن دِينِكُمۡ إِنِ ٱسۡتَطَٰعُواْ

«Вони не облишать битися з вами, доки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217).

Невірні будуть задоволені нами лише тоді, коли ми за ними у їх справах:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡۗ قُلۡ إِنَّ هُدَى ٱللَّهِ هُوَ ٱلۡهُدَىٰۗ وَلَئِنِ ٱتَّبَعۡتَ أَهۡوَآءَهُم بَعۡدَ ٱلَّذِي جَآءَكَ مِنَ ٱلۡعِلۡمِ مَا لَكَ مِنَ ٱللَّهِ مِن وَلِيّٖ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Два цих аяти вкрай ясно розкривають нам їх злочинні наміри, відкритість їх злочинів, а також вказують нам на метод взаємодії з ними. Враховуючи це, ми розуміємо та віримо у те, що з їх сторони будуть різноманітного роду дії, що ведуть до плутанини у позиціях та хаосу у справах. Той, хто стежить за подіями у Сирії, бачить, що усі дії заходу на чолі з Америкою та її союзника Росії скеровані на ліквідацію революції Шаму і на надання забуттю жертв Ісламської Умми. Історія Заходу переповнена його злочинами у відношенні мусульман як у Шамі, так і в інших місцях нашої планети. Злочин, скоєний Заходом в Ель-Атарібі, — не перше і не останнє. Такою є натура невірних, і це треба розуміти, а потім, виходячи із цього, взаємодіяти з ними, тому треба відмовитись від переговорів та перемир’їв з ними. Адже ці переговори та угоди не позбавлять від смерті і не нагодують голодного. Сказав Всевишній Аллах:

إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكۡرَىٰ لِمَن كَانَ لَهُۥ قَلۡبٌ أَوۡ أَلۡقَى ٱلسَّمۡعَ وَهُوَ شَهِيدٞ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається і присутній при цьому» (50:37).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абдуль-Ваххаб
Голова Інформаційного центру Хізб ут-Тахрір у Сирії
28 Сафара 1439 р.х.
17.11.2017 р.

Головне меню