Звільнення аль-Кудсу полягає у скиненні зрадницьких режимів, встановленні Халіфату та мобілізації армій

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Пише газета «Youm7» от 07.12.2017, що Єгипет різко засудив Трампа перемістити американське посольство в аль-Кудс та визнати місто столицею «Ізраїлю».

Представник міністерств освіти Єгипту Ахмад Хайрі заявив, що міністр освіти Тарік Шаукі розпорядився, щоб в усіх освітніх закладах на першій учбовій годині учням розповідали про те, що аль-Кудс належить арабам і є столицею Палестини на додаток до ознайомлення учнів з історією міста, а те, що Америка переступила міжнародні закони, є порушенням статусу аль-Кудса та усіх міжнародних резолюцій. Також пише газета «Al-MasryAl-Youm», що шейх аль-Азхара Ахмад аль-Тайіб розпорядився, щоб п’ятнична проповідь у мечеті аль-Азхара була про аль-Кудс та його арабській ідентичності.

Міністр вакуфів також постановив, що очікувана п’ятнична проповідь в усіх мечетях Єгипту буде проходити по тій же самій тематиці. Він закликав усіх арабів бути єдиними проти закликів та спроб змінити ідентичність арабського аль-Кудса та позбавити арабів їх основних прав. Також повідомляється, що у середу десятки журналістів спалювали американський прапор біля будівлі синдикату журналісті, протестуючи проти рішення президента США перемістити посольство Америки в аль-Кудс. Вони вигукували: «Геть Америку», «Геть сіонізм», «Аль-Кудс — столиця Палестини». Також згадується, що президент США Дональд Трамп сказав: «Зараз настав час офіційно визнати Єрусалим столицею «Ізраїлю».

Коментар: Аль-Кудс, який був першою киблою та яки й є третьою святинею мусульман, на протязі довгих років знаходиться у руках іудеїв. Вони зачепились там після падіння Оманського Халіфату, який був захисником Умми. Ми можемо згадати відповідь султана Абдуль-Хаміда II, нехай помилує його Аллах, коли євреї хотіли купити землі у Палестині: «Раджу Герцлю не здійснювати ніяких подальших кроків по його проекту. Я не можу віддати навіть горстку цієї землі, тому що вона не моя, вона належить усій Ісламській Уммі, яка боролась заради цієї землі і пролила за неї свою кров. Євреї можуть зберегти свої мільйони.

Якщо Ісламський Халіфат в один день знищать, то вони будуть у змозі взяти Палестину без ціни. Але поки я живий, я швидше увіткну меч у своє тіло, аніж побачу землю Палестини вирізаною із Ісламської Держави та відданої іншим. Цього не буде. Я не почну різати наші тіла (частину ісламського світу), доки ми живі». Коли Османський Халіфат пав, євреї взяли аль-Кудс безкоштовно, і він досі залишається у їх руках. Захід оберігає це утворення, щоб воно залишалось раковою пухлиною, що розділяє схід та захід Ісламської Умми. Палестина продовжу палати вогнем, освітлюючи усе, що навколо, і залишаючи надію на швидке здійснення обіцянки Аллаха та його Посланця ﷺ про те, що Халіфат повернеться в аль-Кудс. У книзі Ібн Асакіра «Історія Дамаску» повідомляється від Юнуса ібн Майсара ібн Хальбаса, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

هَذَا الأَمْرُ - يعني الخلافة -كَائِنٌ بَعْدِي بِالْمَدِينَةِ، ثُمَّ بِالشَّامِ، ثُمَّ بِالْجَزِيرَةِ، ثُمَّ بِالْعِرَاقِ، ثُمَّ بِالْمَدِينَةِ، ثُمَّ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ، فَإِذَا كَانَ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَثَمَّ عُقْرُ دَارِهَا، وَلَنْ يُخْرِجَهَا قَوْمٌ فَتَعُودَ إِلَيْهِمْ أَبَدًا

«Ця справа (тобто Халіфат), після мене буде у Медині, потім — у Шамі, потім — на Аравійському півострові, потім — в Іраку, потім — у великому місті, потім — у Байт уль-Макдіс (тобто аль-Кудсі). Коли вона буде у Байт уль-Макдіс, то там буде центр її міці, звідки ніхто його не зможе видворити…».

Як вже згадувалось, аль-Кудс окупований давно, і рішення Трампа не змінить форму його окупації, не надасть їй легітимності і не дозволить євреям більше того, що вже є. Адже Умма точно знає, що аль-Кудс належить їй, навіть якщо від нього відмовились лідер та правителі мусульман, залишивши його без допомоги і не відправляючи армії для його звільнення. Можливо, ми чули заклики, які доносились із повсталих міст під час «Арабської весни»: «Заради Палестини ідуть мільйони шахідів».

Ми вже бачили, як люди, відповідаючи на цей заклик, блокували посольство єврейського утворення у Каїрі, штурмували його і зняли сіоністський прапор. Це вказує на те, що Умма жива, незважаючи на спроби насадити на неї невігластво та примусити забути свої права та обов’язки. Незважаючи на те, що заяви Трампа не змінюють реальності,нав’язаній Уммі, проте це провокує народи та виснажує правителів-маріонеток у спробах обілити обличчя своїх хазяїв та скерувати людей до того, що виснажує їх сили та перешкоджає звільненню Палестини та відновленню величі Умми.

Аль-Кудс не буде звільнений руками ООН або Радою Безпеки,не буде звільнений гучними промовами або уроками, які нагадують, що аль-Кудс є арабським. Більше того, ці дії прагнуть виробити конкретний план боротьби за Палестину та аль-Кудс у рамках ООН та міжнародних законів та віддалити мусульман від правильного рішення, яке полягає у мобілізації армій для надання допомоги жителям Палестини, викорінення іудейського утворення та встановлення Халіфату за методом пророцтва, який звільнить усі землі мусульман, а не лише Палестину.

Це добре, що шейх аль-Азхару та міністр вакуфів нагадують людям, що аль-Кудс є арабським, незважаючи на спроби віддалити його проблему від Ісламу. Проте буде краще, якщо проповіді будуть скеровані не лише до людей, але й до правителів армій, які сидять у казармах. Адже вони можуть змінити положення, викорінивши це картонне утворення та звільнивши усю Палестину, а не лише аль-Кудс, а також звільнивши усі відняті землі Ісламу і знов повернувши їх Уммі.

Шановні вчені Єгипту! Правильний дискурс вимагає спонукати армії до скинення зрадницьких режимів, які забезпечують Америку та сіоністське утворення можливістю залишатись у наших країнах, грабувати наші багатства та принижувати нашу гідність. З мінбарів повинні лунати проповіді, звернені до армій, щоб військові скинули ці режими та встановили Халіфат за методом пророцтва, який звільнить усі країни мусульман із лап невірного Заходу на чолі з Америкою.

Так буде знищено потворне єврейське утворення, що паплюжить наш священний аль-Кудс, який повернеться у Праведний Халіфат за методом пророцтва, як це обіцяно Пророком ﷺ. Америка допомогла вам своєю зарозумілістю та пихатістю. Вони розпалила почуття Ісламської Умми. Так нехай же цими почуттями керує правильне керівництво, яке скерує мусульман до того, що поверне Уммі її святині та честь, після чого Умма стане єдиною госпожею цього світу, щоб ніхто не насмілювався протягувати руки до її земель та принижувати її дітей.

Дорогі мусульмани (і народ Єгипту — зокрема)! Це — Халіфат за методом пророцтва, і це — Хізб ут-Тахрір, який вдень та вночі працює над його поверненням. У ньому є те, що ви бажаєте. Лише так Палестина та уся Умма звільниться від невірного Заходу та його агентів. Лише так ви зможете спалити надії та мрії іудеїв, а не тільки їх прапори — ці зношенні ганчірки. Працюйте разом з Хізб ут-Тахрір! Можливо, Аллах наділить вас благами. Ваша перемога та велич — у Праведному Халіфаті за методом пророцтва, яким будуть задоволені жителі небес та землі. О Аллах! Наблизь відновлення Халіфату і зроби нас із числа його воїнів та шахідів!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що їй треба і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абдруррахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
23 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
11.12.2017 р.

Головне меню