Єрусалим — це столиця Халіфату за методом пророцтва, а не сіоністського утворення «Ізраїль», а також він не підкоряється угодам в Осло

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 6 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп об’явив Єрусалим столицею сіоністського утворення «Ізраїль».

Численні ЗМІ повідомили, що перш, ніж об’явити про це, американський президент зв’язувався з королем Сальманом АльСаудом, королем Йорданії Абдуллахом, президентом Єгипту Сісі та президентом Палестинської автономії Аббасом та повідомив їм про свій намір проголосити Єрусалим столицею сіоністського утворення.

Коментар: Дана заява, яка нагадує про окупацію палестинських земель та малодушності мусульманських правителів, стикнулась з реакцією рухів, партій та народних активістів, що закликають до об’єднання для критики та вираження гніву у відношенні даного рішення через ходи, мітинги та демонстрації під гаслами на кшталт «Єрусалим є столицею Палестини». Якщо Умма, говорячи про аль-Кудс як про столицю, має на увазі усю її територію, то правителі, різноманітні рухи (ісламські та неісламські), партії та організації , які визнають кордони 1967 року, під Єрусалимом як столицею мають на увазі «Східний Єрусалим». Оскільки вони визнають законним існування сіоністів до 1967 року, включаючи існування Західного Єрусалиму. Їх гасла вводять мусульман в оману. Можливо, ми іще побачимо , як вони поквапляться за допомогою до Великобританії, Франції та Росії, щоб заперечити рішенню Трампа та вимагати, щоб Єрусалим був столицею палестинців. Але це буде означати, що вони виступають за розділення Єрусалиму.

Мусульманам треба діяти з урахуванням наступних трьох пунктів , щоб звільнити Єрусалим та усю територію Палестини:

1. США, Великобританія, Франція, Росія, Європейський Союз та ООН є ворогами мусульман. А отож, і ставитись до них треба відповідно. Не слід приймати їх посередництво, проекти та рішення палестинського питання. Великобританія створила сіоністське утворення «Ізраїль», Франція посприяла йому у створенні ядерної енергетики, а Сполучені Штати спонсорували, підтримували та захищали його, аж до проголошення Єрусалиму його столицею.

2. Усі мусульманські правителі продались їм та сприяли ворогам Умми. Досі ми не бачили від них нічого слушного для звільнення Палестини. Придворні вчені ж прикрашають їм їх вчинки та сприяють їм у їх омані. Жоден мусульманин не має права виправдовувати правителів у їх обмані та тиранії. Від Джабіра ібн Абдуллаха передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يَا كَعْبُ بْنَ عُجْرَةَ أَعَاذَكَ اللَّهُ مِنْ إِمَارَةِ السُّفَهَاءِ. قَالَ: وَمَا إِمَارَةُ السُّفَهَاءِ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: أُمَرَاءُ يَكُونُونَ بَعْدِي فَمَنْ أَتَى أَبْوَابَهُمْ فَصَدَّقَهُمْ بِكَذِبِهِمْ وَأَعَانَهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ فَأُولَئِكَ لَيْسُوا مِنِّي وَلَسْتُ مِنْهُمْ، وَلا يَرِدُوا عَلَى حَوْضِي، وَمَنْ لَمْ يَأْتِ أَبْوَابَهُمْ وَلَمْ يُصَدِّقْهُمْ بِكَذِبِهِمْ وَلَمْ يُعِنْهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ، فَأُولَئِكَ مِنِّي وَأَنَا مِنْهُمْ وَسَيَرِدُونَ عَلَى حَوْضِي

«О Каб ібн Уджра! Нехай убереже тебе Аллах від правління дурнів». Каб спитав : «Що означає правління дурнів?».Пророк ﷺ відповів:«Це правителі, які будуть після мене. Ті, які не будуть іти прямим шляхом і не будуть вчиняти згідно моїй Сунні. Хто буде слідувати за ними, вважати їх брехню правдою та допомагати їм у їх несправедливості — з тими у мене немає нічого спільного, і їх не буде біля мого райського джерела. Той, хто не буде слідувати за ними, не буде вважати їх брехню правдою і не буде допомагати їм у їх несправедливості — ті зі мною і будуть біля мого джерела».

3. Палестина — це окупована ісламська територія, і її звільнення можливо лише через викорінення та знищення сіоністського утворення. Тут повстати, у першу чергу, треба проти влади правителів, щоб позбавити від них армії мусульман, які звільнять Палестину.

Якщо Трамп пообіцяв сіоністам , що зробить Єрусалим столицею «Ізраїлю», то Аллах пообіцяв Своїм праведним рабам, що мусульмани ступлять на святі землі аль-Кудсу. Посланець Аллаха ﷺ дав нам благу звістку про те, що Халіфат буде встановлений в аль-Кудсі:

يَا ابْنَ حَوَالَةَ، إِذَا رَأَيْتَ الْخِلَافَةَ قَدْ نَزَلَتْ الأَرْضَ الْمُقَدَّسَةِ فَقَدْ دَنَتِ الزَّلَازِلُ وَالْبَلَابِلُ وَالْأُمُورُ الْعِظَامُ، وَالسَّاعَةُ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنَ النَّاسِ مِنْ يَدِي هَذِهِ مِنْ رَأْسِكَ

«О син Хавали! Коди воздвигнеться Халіфат на святій землі (на околицях аль-Акси), то знай, що наблизились землетруси, лиха та великі справи (глобальні зміни). І Час у той день буде ближче до людей, аніж ось ці мої руки до твоєї голови» (Абу Давуд).

В «Історії» Ібн Асакіра передається від Юнуса ібн Майсара ібн Халбаса, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

هَذَا الأَمْرُ كَائِنٌ بَعْدِي بِالْمَدِينَةِ، ثُمَّ بِالشَّامِ، ثُمَّ بِالْجَزِيرَةِ، ثُمَّ بِالْعِرَاقِ، ثُمَّ بِالْمَدِينَةِ، ثُمَّ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ، فَإِذَا كَانَ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَثَمَّ عُقْرُ دَارِهَا، وَلَنْ يُخْرِجَهَا قَوْمٌ فَتَعُودَ إِلَيْهِمْ أَبَدًا

«Ця справа (тобто Халіфат), після мене буде у Медині, потім — у Шамі, потім — на Аравійському півострові, потім — в Іраку, потім — у великому місті, потім — у Байтуль-Макдіс (тобто аль-Кудс). Коли вона буде у Байтуль-Макдіс, то там буде центр її міці, звідки ніхто її не зможе видворити…».

Так хто усе ж таки правдивий у своїх словах? Трамп чи Аллах та Його Посланець ﷺ? Брехун — Трамп, а Аллах та Його Посланець ﷺ сказали правду!

Аль-Кудс не буде столицею сіоністського утворення, і він не повинен стати столицею Палестини у межах кордонів рамках Сайкс–Піко. Це — столиці та центр Халіфату, який буде встановлений з волі Аллаха.

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ رَاشِدَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«А потім буде Халіфат за методом пророцтва».


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ібн Абдуллах
24 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
12.12.2017 р.

Головне меню