Газета «Дунья аль-ватан»: викорінення окупації — єдиний шлях для звільнення ув’язнених

Статті
Друкарня

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині повідомив про те, що по усьому Західному берегу ріки Йордан та сектору Газа біля дверей мечетей після здійснення п’ятничної молитви ці партія поширила листівки зі зверненням до мусульман.

У зверненні мова йде про ув’язнених та про шляхи їх звільнення, підкреслюючи те, що звільнення Палестини та її жителів, як ув’язнених , так і тих, хто перебуває на свободі, можливо тільки за допомогою Ісламу , привівши до руху Умму та її армії у відповідь на наказ Аллаха:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас по допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72),

وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

І у відповідь на слова Посланця Аллаха ﷺ:

فُكُّوا العَانِيَ

«Звільніть полоненого» (Бухарі, Муслім).

Згідно заяві Хізба, лише так численні армії мусульман висунуться у бік Палестини, приборкуючи кожного,хто стоїть на шляху, у тому числі — і зрадницькі режими, і остаточно покінчать з іудейським утворенням.

У зверненні підкреслюється, що проблема ув’язнених пов’язана з більш глобальною проблемою і є її відгалуженням, і це — окупація Палестини злочинним іудейським утворенням. Проблема ув’язнених — це проблема аль-Акси, пихатості іудеїв, біженців,блокади Гази, єврейських поселенців та проблема усієї Палестини. Єдине рішення цієї проблеми — повернення Палестини в обійми мільярдної Умми та висунення її армій для звільнення благословенних земель із рук окупантів. А тому з боку мусульман Палестини повинні іти звернення до усієї Ісламської Умми, щоб звільнити Палестину, аль-Аксу та усіх ув’язнених. Що стосується звернень до ООН, Америці та інших міжнародних сил, щоб вони допомогли звільнити ув’язнених палестинців, то це — введення в оману, що присікти міркування та реальні дії.

Усю відповідальність за обман та нехтування проблемою ув’язнених Хізб поклав на Палестинську національну адміністрацію (ПНА) та «Організацію звільнення Палестини» (ОЗП). А також Хізб звинуватив владу автономії у неодноразовому зрадництві Палестини та її жителів, задаючи питання: хіба визнання іудейського утворення та координація у сфері безпеки з окупантами не є зрадництвом по відношенню до ув’язнених? Хіба координація у сфері безпеки не приводить до збільшення кількості ув’язнених?

Хізб закликав жителів Палестини та усі організації звернути свій заклик до Ісламської Умми та її армій , щоб пробудити в них ревність до своєї релігії та примусити їх відповісти на цей заклик. Також Хизб застеріг до звернень до Америки, Британії, Росії та Франції, які колонізують країни мусульман та ведуть боротьбу з Ісламом, вбиваючи жінок та дітей цієї Умми, оскільки вони заснували іудейське утворення на наших землях і продовжують оберігати його.

На завершення свого звернення Хізб звернув увагу на те, що нашою задачею є Іслам, втілення його Шаріату та зречення від невірних та їх агентів, вказуючи на те, що звільнення ув’язнених нерозривно зв’язано зі звільненням аль-Акси та усуненням окупації і що шлях звільнення лежить через нашу релігію, нашу Умму та наші армії, а також через встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Ось текст звернення:

З іменем Аллаха — Милостивого та Милосердного!

Звільнення ув’язнених та святинь відбудеться лише шляхом викорінення іудейського утворення, а прийняття колонізатора та його проектів — це зрадництво по відношенню до ув’язнених та святиням

Минуло вісімнадцять днів з миті об’явлення голодовки з боку тисяч ув’язнених у в’язницях іудейського утворення з метою притягти увагу до порушення їх прав та честі . Кількість тих, хто об’явив голодовку, невпинно росте на тлі мовчанки уряду Палестини та інших організацій, які тільки і роблять , що маніпулюють громадською думкою , роблячи порожні обіцянки до міжнародної спільноти та правозахисних організацій.

Звільнення Палестини та її жителів, як ув’язнених, так і тих, хто перебуває на свободі, можливо лише за допомогою Ісламу, привівши до руху Умму та її армії у відповідь на наказ Аллаха:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72),

وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

І у відповідь на слова Посланця Аллаха ﷺ:

فُكُّوا العَانِيَ

«Звільніть полоненого» (Бухарі, Муслім).

Лише так численні армії мусульман висунуться у бік Палестини, приборкуючи кожного, хто стоїть на шляху, у тому числі — і зрадницькі режими, і остаточно покінчать з іудейським утворенням.

А тому жителі Палестині та усі організації повинні звернути свій заклик до Ісламської Умми та її арміям, щоб пробудити в них ревність до своєї релігії та примусити їх відповісти на цей заклик. Досить звертатись до Америки, Британії, Росії та Франції, які колонізують країни мусульман та ведуть боротьбу з Ісламом, вбиваючи жінок та дітей цієї Умми! Саме вони заснували іудейське утворення на наших землях і продовжують оберігати його.

О жителі благословенних земель Палестини!

Окупація триває, а кількість ув’язнених зростає лише з причини відсутності Ісламу , зрадництва правителів та залежності наших проблем від міжнародних резолюцій та колоніальних держав. Саме міжнародні резолюції узаконили окупацію та безчинства іудеїв на священних землях при повному потуранні колоніальних держав.

«Організація звільнення Палестини» (ОЗП) зі своєю Палестинською національною адміністрацією (ПНА), яка проливає крокодилові сльози над ув’язненими, вже не у перше зраджує в’язнів іудейських в’язниць та усю Палестину. Хіба визнання іудейського утворення та координація дій у сфері безпеки з окупантами не є зрадництвом по відношенню до ув’язнених?! Хіба координація у сфері безпеки не приводить до збільшення кількості ув’язнених?! Хіба не є злочином взяття під варту та переслідування тих, хто закликає Умму до встановлення Халіфату?! Халіфату, який не буде мовчати при ув’язненні чоловіків та жінок, де халіфи будуть прагнути звільнити їх, як це зробив аль-Мутасім, коли до нього дійшов заклик ув’язненої мусульманки, як зробив хаджіб аль-Мансур, коли навіть не зліз зі свого коня при поверненні із битви і одразу ж вирушив звільняти сина однієї літньої мусульманки. Хіба ув’язнення та переслідування мусульман не є зрадництвом Палестини та її жителів?! Хіба введення в оману людей та спокушання зі шляху по звільненню Палестини не є підступами проти Палестини, її ув’язнених та аль-Акси?!

Нашою задачею є Іслам, втілення його Шаріату та зречення від невірних та їх агентів. Звільнення ув’язнених нерозривно пов’язано зі звільненням аль-Акси та усуненням окупації, а шлях звільнення лежить через нашу релігію, нашу Умму та наші армії, а також через встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Газета «Дунья аль-ватан»
9 Шаъбана 1438 р.х.
06.05.2017 р.

 

Головне меню