Благословенна земля: «Проведення конференції у Газі під назвою: «Халіфат поверне Уммі велич, а Єрусалиму — свій статус»

Статті
Друкарня

27 Раджабу 1439 р.х./14.04.2018 г. Хізб ут-Тахрір провів конференцію у секторі Газа під назвою «Халіфат поверне Уммі велич, а Єрусалиму — свій статус».

Конференція була проведена з метою акцентувати увагу на необхідності звільнення Умми з-під гегемонії колонізатора, покінчити з внутрішньою розрізненістю, повернути велич та вшанування, дати відсіч будь-якій спробі змови проти Умми, будь-якій спробі розтлити палестинську проблему, останньою із яких стала т.з. «угода сторіччя», коли побачило світло рішення Трампа визнати Єрусалим столицею єврейського утворення.

Конференція, як її описав сам Хізб, була проведена «у вкрай заплутаній ситуації, у яку потрапили та страждає і регіоні, і світ — у цілому. Кругова порука та домовленості у військовій та політичній сферах сьогодні домінують. Конференція проводиться в атмосфері негативного відступу, яким керують правлячі режими у країнах мусульман найжорстокішим чином, особливо це стосується того, що витворяють режим Саудівської Аравії, з одного боку та режим Єгипту — з іншого, які порушують найголовніші умови існування Умми, її поглядів та проблем».

Наприкінці конференції було заявлено, що Халіфат є першим проектом, який Умма повинна втілити у життя, над яким мусить працювати, тому що Халіфат — це істинний проект Умми, у якому втілюються ідеї та закони Ісламу.

У підсумковій заяві пролунала вимога припинити слідувати за Заходом у будь-якому виді, усунути правлячі режими в ісламських землях, що слідують Заходу, та встановити систему Халіфату на їх руїнах.

У заяві була відзначена важлива роль армій мусульман у процесі змін наданні допомоги заклику до Халіфату. До армій була звернута вимога припинити захищати нинішні режими та повернутись до своєї істинної ролі, тобто до джихаду та звільненню Палестини та інших окупованих земель мусульман, до захисту інтересів Умми, а не інтересів нині правлячих режимів. Не уміщається у голові, як можна просити про допомогу ООН для захисту мусульман і не вимагати допомоги від армій мусульман, щоб вони почали виконувати, нарешті, свій обов’язок.  

Також у своїй заяві Хізб ут-Тахрір виразив упевненість у тому, що відмова Палестинської автономії визнавати підсумки «угоди сторіччя» не прощає її, тому що ОЗП в основі своїй займається розбазарюванням палестинської проблеми і змовою проти неї за допомогою переговорів і визнання міжнародних законів як першої інстанції, до якої звертаються за рішенням проблем. Жителі Палестини повинні понести те, за що вони відповідальні, і відмовитись від усіх домовленостей з єврейським утворенням.

Також у своїй заяві Хізб ут-Тахрір підкреслив необхідність силового втручання у Палестину, необхідність мобілізації армій мусульман для її звільнення, розцінюючи це як проблему усієї Ісламської Умми, а не просто як національну проблему самих лише палестинців. Усі інші заходи, запропоновані для звільнення Палестини, не ведуть до бажаної мети і не здатні вирвати єврейське утворення з корінням, як, наприклад, ідея озброєного опору єврейському утворенню зсередини Палестини. Звернення за допомогою до армій більш гідно та правильно, аніж звернення до міжнародної спільноти, яка максимум що може дати тобі — це резолюцію по визнанню деяких прав палестинців в обмін подальшого існування єврейського утворення.

Сама конференція почалась з читання  аятів Благородного Корану.

Перша доповідь під назвою «Халіфат за методом пророцтва — настав його час» був зачитаний д-ром Набілем Халябі. У ньому він запропонував розглянути міжнародну позицію у часи руйнування Халіфату руками Британії, подальше втручання Америки у боротьбі за світове панування, а також суть конфліктів за вплив, що мали місце раніше і сьогодні з метою грабування ресурсів ісламських земель, за що мусульмани платять своє кров’ю та майном.

Також у своїй доповіді він заявив, що нинішні змови, які плетуться Заходом у регіоні, мають метою не допустити самозвільнення Умми на основі Ісламу, особливо після того, як Захід побачив, що Умма пройшла величезну відстань на шлях до свого розвитку, що означає швидкий кінець впливу Заходу у регіоні у випадку встановлення Халіфату, тому що Халіфат буде ідеологічною державою, що прагне стати лідером на світовій арені. Про це доповідач більш детально розповів, використовуючи як приклад сфери економіки та виробництва майбутнього Халіфату, який зробить особливий акцент на важку промисловість та військове виробництво.

Потім виступив з доповіддю устаз Мухаммад Хаур, у якій він описав саму палестинську проблему і те, що її спіткало після підписання угод, що врешті решт послужили лише на благо єврейського утворення та Америки, тому що якщо Палестинська автономія у реальності існує під п’ятою окупанта, то, природно, вона буде працювати у його інтересах.

Також він заявив, що сама думка просити захисту у міжнародної спільноти, незважаючи на координацію дій у сфері безпеки між Палестинською автономією та єврейським утворенням, змінить єврейську окупацію на міжнародну окупацію через зосередженість на відмові від більшої частини части Палестини.

Він звернувся у своїй промові до жителів Палестини та рухам всередині неї з проханням проявити терпіння і не іти на компроміси, пояснюючи, що проект примирення, який ґрунтується на патріотизмі та відмові від частини Палестини, провальний, тому що істинне благо — у такій угоді, яка витікала б із Шаріату, тому що вона приводить до справжнього об’єднання ісламських земель, а не до їх розділення .

Також він закликав відмовитись від повторних прохань міжнародної спільноти, від прохань проводити нові міжнародні конференції, тому що вони примушують схилятись до визнання міжнародних рішень та відмові від більшої частини Палестини.

Наприкінці своєї промови він розкритикував структури Палестинської автономії, які «замість того, щоб заохочувати в людях стійкість перед обличчям стану, що погіршується, навпаки, іще сильніше обтяжує їх, адже палестинська влада не знаходить іншого виходу із кризи, окрім як збільшити тарифи на проїзд, переслідувати неугодних, скорочувати зарплати та загрожувати людям розправою за непокору — словом, роблять усе, щоб люди від’їжджали із Палестини або слабшали, перебуваючи у ній», незважаючи на те,що сама палестинська влада визнала, що змогла зробити єврейську окупацію найлегшою окупацією у світі.

Потім член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині устаз Халід Саід, запропонував звіт про роботу, здійснену інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір відносно низки проблем Умми, у т.ч. — проблеми Палестини, а також розповів про низку заходів політичного, ідейного та інформаційного характеру, проведених Хізбом у Палестині нещодавно.

1. Звернення із аль-Акси до Умми та її армій по найрізноманітнішим випадкам.

2. Громадські акції

  • «У допомогу Сирії»
  • «Проти рішення Трампа»
  • «У допомогу Рохінджа»

3. Столи обговорень

4. Марші

5. Політичні та ідейні кампанії

  • «Жінка — це честь, яку треба оберігати»
  • «Реформи освітніх програм»
  • «Проти рішення Трампа»
  • «Доленосний тиждень»
  • «Про рухи без без манхаджа»
  • «Від дома до дому»

6. Політичні прокламації

Потім був відкритий початок дискусій та дані відповіді на питання від гостей з приводу низки проблем, зачеплених лекторами.

Також на конференції було представлено відео про Халіфат, постаттю якого Захід намагається залякати людей. Відео було надано, щоб показати,що західний світ сьогодні веде кампанію по викривленню ідеї Халіфату з метою відштовхнути від неї людей, для чого і стараються західні та місцеві запродажні ЗМІ.

На конференції був зачитаний вірш під назвою «Без Халіфату немає справедливості та цінностей», щоб запалити та надихнути людей до сумлінної роботи,щоб наша Умма повернулась до колишній днів величі, пошани та справедливості, до днів, у яких немає тиранії, з дозволу Аллаха!

Конференція була завершена підсумковою заявою, після якої пролунала спільна молитва усіх присутніх.

Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
27 Раджаба 1439 р.х.
14.04.2018 р.

Головне меню