Оновлення релігійної проповіді — це оновлення культу підкорення пануванню західного колоніалізму над мусульманськими країнами

Статті
Друкарня

Немало самозванців ісламської ідеї закликають на форумах, телевізійних програмах та своїх публікаціях до оновлення релігійної проповіді.

До якого оновлення, конкретно, вони закликають нас?

Чи має на увазі це оновлення нове розуміння релігії?

 Чи має на увазі це оновлення нове формулювання ісламських термінів?

Можливо, усе це та інше мається на увазі під словом «оновлення»?

Давайте повернемось на декілька сторіч назад. У Середні віки Європа була дуже відсталою. Для позначення цього періоду був використаний термін «темні сторіччя». Панування церкви над життям людей виступало головною причиною цієї відсталості, що призвело до народної революції, яка позбавила церков усього колишнього впливу і зробила її другорядною у житті людей.

Деякі мусульмани сьогодні закликають до чогось схожого своїми ствердженнями, які завуальовані зовнішнім ревним вставлення до Ісламу та показовим хвилюванням за інтереси та життя людей, щоб захистити їх від деградації та відсталості з причини їх прив’язаності до класичних ідей Ісламу, що спонукало їх висунути на обговорення нове сучасне розуміння Ісламу — «лев без пазурів».

Іслам ніколи не покривається іржею і не стирається з часом.

Заклик до сучасного Ісламу — це підступний заклик, джерелом якого є Захід, який ненавидить нашу релігію і нашу Умму. Це іще одне підтвердження неспроможності ворога та його відчай в успіху спотворення текстів божественного одкровення.
Наша проблема як мусульман полягає не у нашій прихильності Ісламу, який Аллах ниспослав своєму Пророку ﷺ. Невірний Захід знає, наскільки мусульмани люблять свою релігію.

Проте, нашою головною проблемою є відсутність втілення Ісламу на рівні правління. Саме це і служить мішенню підступного заклику до оновлення релігійної проповіді, який висувають агенти західної просвіти.

Якщо і є у мусульман що-небудь, що підлягає оновленню, то це їх погляд на невірний Захід та їх ставлення до усіх ідеологічних продуктів, які експортуються Заходом.

Якщо ми хочемо мати високий ступінь на цьому світі та у світі вічному, ми повинні слідувати приписам Аллаха та Його Посланця ﷺ.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О те, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдульазіз Мухаммад
14 Джумада ас-сані 1440 р.х.
19.02.2019 р.

Головне меню