Чи насправді хусіти б’ються проти Америки або ж це театральна постановка?

Газета
Друкарня

Деякі політичні партії, починаючи з часів Омеядів і до наших днів, звикли приходити до влади і утримувати її за допомогою військових переворотів. Хусіти — один із таких прикладів: вони прийшли до влади шляхом озброєної революції. Вони вважають себе незалежною державою, яка бореться з невірними та їх агентами. Кожну п’ятницю з початку операції «Ураган Аль-Акси» вони збирають десятки тисяч людей на площах під приводом підтримки Гази і боротьби з країнами колоніалізму.

З 19 листопада 2023 року хусіти почали блокувати і атакувати європейські кораблі, які направляються до єврейського утворення з торговими і військовими вантажами. Вони заявили, що не припинять свої атаки до того часу, поки не буде припинена війна в Газі. Це послужило для США приводом для збільшення своєї присутності в Червоному морі і створення альянсу «Страж процвітання», після чого 13 і 14 грудня 2023 р. відбулись американські і британські військові удари по більше аніж 70 позиціям хусітів.

Чи вступлять хусіти у війну з Америкою, яка може мати катастрофічні наслідки для Ємену і його народу або те, що відбувається — не більше, аніж добре спланована постановка з заздалегідь визначеним ісходом? Для того, щоб відповісти на це питання, необхідно трохи повернутись у минуле, щоб зрозуміти причини і обставини, які підштовхнули хусітів до цих дій в Червоному море і послідувавшим за ними американським і британським ударам по позиціям в Сані, Худейді, Таізі, Сааді, Хаджі та інших містах Ємену.

Боротьба між Америкою і Британією не ущухає з того часу, як сумно звісний американський президент Ейзенхауер запустив на початку 1950-х років свій злощасний проект, відомий як «Заповнення вакууму», який передбачав витіснення Британії із її старих колоній, щоб самій зайняти звільнене місце. Конфлікт в Ємені є частиною цієї боротьби. В 1839 році Британія захопила Аден, потім встановила контроль над Південним Єменом і незабаром поширила свій вплив на Північний Ємен, після чого увесь Ємен протягом 30 років знаходився під британським впливом, при тому, що Червоне море вже знаходилось під її контролем.

Після того, як Британія втратила Північний Ємен з причини захоплення його хусітами під час операції «Буря рішучості» і після того, як Америка успішно витіснила Британію із Худайди згідно з Стокгольмською угодою, Британія закріпилась на Півдні і за допомогою своїх агентів в ОАЕ підсилила свою військову присутність на острові Мейюн в Червоному морі.

З 1970-х років Америка прагне контролювати Червоне море і витіснити із нього Британію. У березні 1977 рок американський агент Ібрагім Мохаммед аль-Хамді організував у місті Таіз конференцію по безпеці в Червоному морі, на якій зібрались такі учасники, як президент Судану Джафар ан-Німейрі, президент Сомалі Мохамед Сіад Барре, а також президент Південного Ємену Салем Рубайя Алі і представник Ер-Ріяду, який у той час був під впливом Британії, яка бажала зберегти Червоне море під своїм контролем. Британія на це відповіла жорстко, вбивши Ібрагіма аль-Хамді у жовтні того ж року, а у червні 1978 року вбивши Салема Рубайя, тим самим зробивши послання американським агентам про те, що спроби відібрати Червоне море у Британії будуть каратись смертю.

В останні роки в Ер-Ріяді, Аммані і Сані відновились заклики до проведенню конференцій по безпеці в Червоному морі. Конференція, проведена в Ер-Ріяді служила інтересам Америки, оскільки з приходом до влади Салмана американський вплив в країні значно підсилився. Конференція в Аммані служила інтересам Британії і була відповіддю на конференцію, проведену в Ер-Ріяді. А конференція в Сані на початку 2023 року була проведена після підсилення військової присутності ОАЕ на острові Мейюн у лютому 2022 року.

Реакції Америки і Британії на дії хусітів в Червоному морі були різними. Британія в лиці своїх політиків закликала до рішучої і сильної відповіді на атаки хусітів в Червоному морі, посилаючись на загрозу для світового пароплавства і прагнучи завдати хусітам болючих ударів. Проте участь Америки в операції проти хусітів запобігла цьому. Щодо Америки, то її реакція на дії хусітів в Червоному морі полягала в тому, щоб представити їх в кращому світлі перед світовою громадськістю і показати їх в образу героїв. 26 грудня 2023 року американський інститут Куінсі випустив звіт, який вихваляє дії хусітів, описуючи їх наступним чином:

1. Майстри асиметричної війни.

2. Вони змогли досягти своїх цілей, включаючи завдання матеріального збитку єврейському утворенню і його о союзникам.

3. Досі в бою з тінню проти США вони отримували верхи.

4. Вони набули симпатії і похвалу з боку інших ісламських країн і народів за свою підтримку палестинців в Газі.

5. Вони володіють військовою міццю, включаючи безпілотники, ракети великої дальності і великою кількістю морських мін, закладених в водах, які важко виявити.

Це збільшило їх популярність і спонукало людей виходити разом з ними на демонстрації на підтримку Гази, які, за заявами хусітів, збирали сотні тисяч людей. Усе це надало Абдул-Маліку аль-Хусі можливість діяти так, як він вважає за потрібне, навіть якщо це буде включати до себе продаж Палестини і закриття цього питання шляхом виконання американського проекту «двох держав», щоб євреї досягли за допомогою переговорів того, чого не змогли добитись війною.

Насправді, дії хусітів в Червоному морі є лише реалізацією американського плану, мета якого в тому, щоб встановити контроль над Червоним морем, витіснивши звідти Британію, або ж зробити цей регіон вогнищем напруженості і розпалити в ньому сектантську війну руками Ірану, який мріє про контроль над арабами і відновленні своєї Перської імперії, що призведе до катастрофічних наслідків для мусульман.

Лояльність хусітів до Америки та їх залежність від неї очевидні для кожного зрячого. Вони управляють народом Ємену республіканською секуляристською системою, поширюючи їх культуру, захищаючи їх інтереси і заклади, які поширюють розпусту, зло і ідеї прогнилої західної ідеології. Вони реалізують плани Америки, скеровані на розділення і дроблення мусульман за допомогою розпалення ворожнечі і конфліктів між ними.

Хусіти не вживають ніяких дій проти прояву течій, які закликають до відмови від Ісламу, які відкрито закликають до язичництву і слідуванню за Аль-Асвадом Аль-Ансі, який об’явив себе пророком у часи Посланця ﷺ, які борються проти Ісламу, воюючи проти мусульман. Рада Аль-Акьяла та інші прагнуть під носом у хусітів відродити ідеї невір’я, такі як віра бахаі та інші... Але хусіти, не звертаючи на них уваги, не вагаючись воюють проти політичного Ісламу і тих, хто працює над створенням Ісламської Держави Халіфат, яка буде правити Ісламом і застосовувати його в усіх сферах життя, держави і суспільства, несучи його як світло і керівництво усьому світу. Халіфату, який підніме свою армію на боротьбу з євреями, звільнить Палестину і знов відродить мусульман, що для Аллаха не складно.

 

Газета «Ар-Рая»
Хашид Касім, Ємен
27.03.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню