Поправка до індійському закону про громадянство підкреслює нагальну необхідність у відновленні щита Умми — праведного Халіфату

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

20 березня 2024 року, під час перс-конференції представника Держдепартаменту США спитали про «намір Індії втілити у життя спірний закон про громадянство, який піддався широкій критиці за дискримінацію мусульман, яка припускає надання можливості на право отримання громадянство для емігрантів будь-яких релігій в Південній Азії, окрім Ісламу». На що він відповів: «Ми занепокоєні загрозами, пов’язаними з поправкою до закону про громадянство від 11березня і уважно стежимо за цим питанням».

Фактично Сполучені Штати, які виражають свою «заклопотаність» і просто спостерігають, підтримують Моді в його жорсткій війні проти мусульман в Індії і окупованому Кашмірі так само, як вони підтримують Нетаньяху в Газі. Щодо Моді, то його екстремістський уряд (партія Бхаратія Джаната) навмисно розпалює насильство і ненависть до мусульман, щоб завоювати підтримку виборців, що призводить до того, що дома мусульман розоряються прибічниками Моді за підтримкою уряду.

Поправка до закону про громадянство є явною дискримінацією мусульман. 13 березня 2024 року газета «Indian Express» повідомила, що «індуси, сікхі, буддисти, джайністи, зороастрійці і християни із Пакистану, Бангладеш і Афганістану, які в’їхали до Індії до 31 грудня 2014 року, тепер можуть отримати індійське громадянство без пред’явлення діючого паспорту цих країн або дійсної індійської візи». В цьому особливо помітно ігнорування Ісламу як релігії в Індії і виключення із цього списку мусульман-рохінджа, які піддають переслідуванню, а також мусульман, які довгий час страждали в племінних районах штату Ассам в Індії. Таким чином, ці люди позбавляються будь-якого законодавчого захисту від депортації чи тюремного ув’язнення.

Щодо окупованого Кашміру, то протягом десятиріч жителі Джамму і Кашміру стикались з довільними арештами і незаконними вбивствами з боку індуїстської держави, десятки тисяч із них стали мучениками, тисячі мусульманок піддавались домаганням і зґвалтуванням. Ситуація для них погіршилась після скасування 370-ї статті закону в 2019 році. Це поруч з безладами, які досить широко влаштовує індійська розвідка, включаючи дестабілізацію положення в найпотужнішій мусульманській країні регіону — в Пакистані.

Страждання мусульман в Індії і в сусідніх країнах є результатом колоніальної політики, яка розділила мусульман на основі націоналізму. Відмова від колоніальної політики значно змінить ситуацію. Навіть якщо опиратись на офіційні дані, які занижує екстремістський уряд Індії, видно, що 150 мільйонів мусульман проживає в Бангладеш, 240 мільйонів мусульман в Пакистані, 204 мільйони мусульман проживає всередині Індії і в окупованому Кашмірі, разом вони складають 594 мільйона, і це не рахуючи мусульман Афганістану, чий дух джихаду подвоює їх реальну кількість. Усі вони здатні протистояти мільярду індусів. Не беручи у розрахунок 1,9 мільярда мусульман у цілому!

Тим не менш, нинішні правителі мусульман, не маючи політичного проекту, не здатні використати величезний потенціал Ісламської Умми. Вони лише зайняті розпалюванням ненависті між мусульманами на основі націоналізму, що сприяє домінуванню індуїстської держави в регіоні. Правителі Пакистану стримували пакистанські озброєні сили, коли у серпні 2019 року Моді силою анексував окупований Кашмір. Ці правителі об’явили джихад зрадою і нанесли удар в спину кашмірським муджахідам. Правителі Бангладеш дозволили Індії отримати доступ до усіх ресурсів в своїй державі. А щодо правителів Афганістану, то боляче бачити, як після вигнання американських окупаційних сил, вони відкривають двері перед індуїстською державою!

О, мусульмани Індії, Пакистану, Бангладеш, Афганістану і окупованого Кашміру! Не дозволяйте себе обманути брехнею про те, що ви слабка і безсильна меншість перед лицем зростаючої ворожості індуїстської держави. З волі Аллаха ви управляли усім регіоном з часів праведного Халіфату і протягом усіх цих сторіч ви були в меншості відносно індуїстів, тим не менш, ви завжди отримували перемогу завдяки Аллаху, Великому і Могутньому. Індуїсти звертались за притулком до вас через справедливість Ісламу, поки британські загарбники не розпалили міжрелігійну ненависть. А також в 1857 році індуїсти звернулись до вас, щоб покласти край колоніальному володарюванню на індійському субконтиненті.

О, тримаючі в руках зброю воїни Пакистану, Бангладеш, Афганістану і окупованого Кашміру! В цей Рамадан, який є місяцем перемог, вийдіть проти підкорення ідолопоклонникам-індуїстам, боягузливим у битві. Згадайте Мухаммада ібн аль-Касіма, який зі своєю невеликою групою муджахідів переміг величезні сили тирана Раджи Дахіра, пращура Моді. Згадайте султана Аурангзеба Аламгіра, який звільнив Читтагонг у січні 1666 року, перемігши сили окупаційної імперії ідолопоклонників Ракхайн, яків були на апогеї своєї міці і чиє панування тривало 500 років, поки воно не рухнуло і не розпалось.

О, воїни мусульманських країн! Відродіть дух битви при Бадрі в цей Рамадан, встановивши Халіфат за методом пророцтва. Аллах Всевишній сказав:

وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيّاً وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيراً

«Чому б вам не битись на шляху Аллаха і заради слабких чоловіків, жінок і дітей, які говорять: «Господь наш! Виведи нас із цього міста, жителі якого є беззаконниками. Признач нам від Себе покровителя і признач нам від Себе помічника»?» (4:75).

 

Газета «Ар-Рая»
Мусаб Умайр, Пакистан
27.03.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню