Шановні мусульмани! Будьте разом із Хізб ут-Тахрір заради возвеличення слова істини!

Таджикистан
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Пророк Аллаха (с.а.в.) сказав: «Найкращим джихадом є слово істини, яке було сказане перед несправедливим правителем», а також Пророк (с.а.в.) сказав: «Господином шахідів є Хамза  ібн АбдульМуталіб, а також людина, яка прийде до несправедливого правителя і стане його спонукати до благого та утримувати від засуджуваного, а той її вб’є». «Слово істини» - це слово та дія заради скинення невірних та грішних правителів, а також їх несправедливої системи правління. «Слово істини» сьогодні – це відкритий заклик до нового утвердження Ісламу у вигляді акиди та законів у житті суспільства, що неможливо здійснити без утворення праведного Халіфату та встановлення справедливого Халіфа, тому що несправедливість та розбещення інших ідеологій стали очевидними. Увесь світ, у тому числі і мусульманський, перебуває під серйозними кризами, він замучився шукати від них шлях до позбавлення. Утворення праведного Халіфату та встановлення справедливого Халіфа є для усіх мусульман обов’язком (фард). Саме цей крок гарантує мусульманам велич у цьому світі та щастя у Наступному, також він детальним чином веде до зруйнування глобальних проблем у світі, гарантує безпеку та спокій для усіх людей. Всевишній Аллах каже:

 

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

 «Ми відправили тебе лише як милість для світів» (21:107).

Також Він сказав:  

فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَىٰ  وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ

 «То будь-який, хто піде за Моїми провідними вказівками, не заблукає та не буде нещасним. А той, хто відвернуться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124). 

З 1953 року Хізб ут-Тахрір веде заклик до відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення праведного Халіфату. Хізб пройшов довгий та тернистий шлях, стикаючись з буревіями та серйозними ризиками, він  пішов на великі жертви та велику кількість шахідів. Альхамдуліллях, слово істини, про яке заявив хізб та працював на цьому шляху, принесло свої плоди і з дозволу Аллаха прийшов час для їх збирання. Ми нетерпляче чекаємо на швидку перемогу  Аллаха, праведного Халіфата та справедливого Халіфа.

Перед людьми стала ясною картина того, що відбувається. Ісламська Умма повернулася у бік розвитку та у змозі розпізнати друга від ворога. Ось, невірний західний світ – Європа та Америка при співпраці з Росією та Китаєм із останніх сил намагаються, беручись до різноманітних хитрощів, примусити відхилити Умму з її вірно обраного шляху, віддалити від встановлення ісламської системи правління та праведного Халіфату та скерувати її в інший бік. Вони згодні прийняти будь-які умови, аби лише це не призвело до встановлення Халіфату, заснованого на методі пророцтва. Вони згодні, щоб при владі перебували «Брати-мусульмани». Вони надали «Талібану» владу та можливість утворити формальну ісламську країну, але вона не ґрунтується на ісламському світогляді. Ми, певна річ, чудово розуміємо, що вони не у змозі запобігти  появі Халіфату, заснованого на методі пророцтва, і вони також це усвідомлюють, але вони намагаються утримати цю мить, мить встановлення Халіфату.   

Сьогодні Ісламська Умма складає більше ніж 1,5 млрд. мусульман і це одна нація, одне тіло і поки пробудження та справжнє політичне усвідомлення відбувається в одній із частин цього величезного світу, воно неминуче охопить усі його боки.  Мусульмани Таджикистану, безперечно, є невід’ємною частиною цієї Умми, вони також, завдяки Аллаху та Його допомозі, почали підвищувати свої голоси, виражаючи незгоду з гнітом тиранічного диктатора та його злочинних підлабузників. Мусульмани більше не згодні з їх утисканнями, гнів таджикського народу, з дозволу Аллаха, викине на смітник історії цей тиранічний уряд. Неспроможність цього режиму вирішити проблеми людей, його жахливіші нападки на Іслам та мусульман, його стурбованість утриманням при владі та переслідуванням своїх особистих інтересів, стали давно очевидними істинами для усіх прошарків суспільства.

Усі закони, які приймаються, та укази, які видаються, доводять вищесказане нами: заборона на носіння хіджабу (шаріатського одягу жінки, хустки та довгої сукні); закриття мечетей, заборона юнакам та жінкам відвідувати мечеті; переслідування тих чоловіків, які носять бороду; заборона на навчання шарітськими знаннями, аж до навчання молоді етикету омовіння та намазу; переслідування тих, хто стимулює молодь до отримання ісламських знань; заборона на азан через гучномовці; переслідування носіїв заклику, як чоловіків та і жінок; звірячі нелюдські тортури та ув’язнення їх на тривалі терміни; взяття усіх галузей економіки та торгівлі під власний контроль та налагодження монополій; стягнення такої кількості податків, яке не дозволяє працювати заводам та іншим видам діяльності, що досягає 84% від прибутку; брак у галузі  здійснення послуг та дороговизна -  Усе це  є лише малою частиною тієї несправедливості, яку чинять жалюгідні правителі наших країн.  Також стало очевидним, що люди перестали довіряти правителям навіть пригоршню зерна. Щоб не бути голослівним і для підтвердження вищесказаного досить прислухатися до слів людей на ринках, вулицях, у громадському транспорті, мечетях і т. д. Загальне невдоволення та гнів людей досягли ступеня соціального вибуху, це торкнулось навіть міністерств, державних закладів, виробництва, подібні настрої ходять і серед політичної еліти країни. З дозволу Аллаха, президент диктатор та його злочинна банда проводять свої останні дні у кабінетах влади.  
 
Так, дійсно, суспільна хвиля невдоволень та обурень досягла свого апогею. Так, дійсно, Умма більше не довіряє своїм правителям. Так, дійсно, жалюгідні правителі у Таджикистані бояться звичайних людей і для кожного у країні, як для маленького, так і для дорослого, стала очевидною їх неспроможність та невміння володіти ситуацією перед силою спільноти та її потенціалом. Нещодавні події у Гірсько-Бадахшанській автономній області є яскравим прикладом неспроможності і страху цього порочного режиму. Так, дійсно, усе так і є …

Тому що мислення людей у країні, їх усвідомлення піднялося. Націоналізм, патріотизм відійшли на десятий план. Плітки панікерів, які займаються залякуванням людей спогадами щодо подій у дев’яності та провокування війни на підґрунті районних міжусобиць, сьогодні не є можливим. Подібного роду плітки є смутою, які розповсюджується прислужниками – підлабузниками порочного режиму, з метою захисту своїх панів. Цією групою прислужників є прошарок із поетів, письменників, придворної інтелігенції, які отруєні західною просвітою проти Ісламу та мусульман, а національні ЗМІ (формально незалежні) знаходяться попереду усього вагону від усіх вище перелічених. Вдень та вночі, використовуючи нано-технологічні засоби, вони працюють над іміджем та вихваленням диктатора та його порочного режиму.   
   
Більше 15 років назад у країні, серед народу, на арені з’явилась політична партія, заснована на ідеології Ісламу. Ця партія виховала щирих юнаків та дівчат в ісламському дусі, виліпивши з них ісламські особистості. Вони з вірою у серці, ідеєю, завзяттям, мужньо та самовіддано взялися за донесення заклику заради відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення праведного Халіфату. Ця група змогла донести до свідомості мусульман у Таджикистані ідею Халіфату, і вона по сьогодні продовжує стійко та вперто працювати на шляху встановлення праведного Халіфату …

Цією партією є  Хізб ут-Тахрір. Коли на мовах вимовляється слово Халіфат, у свідомості виринає  Хізб ут-Тахрір, коли ж кажуть про  Хізб ут-Тахрір, на думку спадає щодо Халіфату, особливо в останній рік на тлі революцій у мусульманських країнах, де щира молодь, як хлопці, так і дівчата із хізбу самовіддано вели свою діяльність. Вони видавали прокламації та розповсюджували їх серед населення, під час зустрічей з людьми, при відвідуваннях та проведенні громадських заходів, вони пояснювали їм поточні події, тим самим вони, поповнюючи свої ряди, набували усе нових прибічників. Незважаючи на умови життя та труднощі, після проведення декількох років поза волею, щирі носії заклику продовжують вести свою діяльність, сумлінно працюючи у лавах хізбу. Аж до того, що деякі були заарештовані та відправлені до в’язниці удруге, що іще раз свідчить про те, що  Хізб ут-Тахрір набув успіху у Таджикистані та користується  симпатіями, особливо серед мусульман країни. Враховуючи чинник маріонетковості уряду та відсутності у голови режиму ідейних провідних вказівок і взагалі як такої розсудливості, вони не можуть протистояти ідеям щирих хлопців з Хізб ут-Тахрір.

Нещодавні  політичні події, за якими стояли засуджені хлопці із хізбу, іще раз довели вищесказане. Так, наприклад, у червні цього року від імені усіх засуджених 250 членів Хізб ут-Тахрір виразили свою незгоду до усіх державних інстанцій, ЗМІ, внутрішніх та закордонних організацій, відправили послання до вчених, до ісламських організацій, мусульманського населення у країні. У своєму зверненні вони засуджували державні структури за переслідування щирих носіїв заклику, за їх пригноблення та утискання, звірячі нелюдські тортури та постійне утримання у в’язницях. Вони попередили, що доля правителя цієї країни може повторитися подібно до долі скинутих тиранів в арабських країнах, також вони вказали на лицемірство ЗМІ та деяких організацій, позбавлених власної волі. Вони звернули увагу вчених мусульман, ісламські організації та мусульманське населення країни, в загалом. На те, що замовчування відносно пригнічення носіїв заклику та відсутність будь-яких дій, щоб захистити їх, несе негативні наслідки перед Володарем світів, за що Він суворо покарає. Також по вище переліченим адресам були надіслані подібного роду заяви незгоди  від імені родичів засуджених хлопців з хізбу, під якими підписались 150 осіб. Ці дві акції налякали правителів настільки сильно, що сполошилися усі зацікавлені структури. Ми у  Хізб ут-Тахрір не відступимося від заяв слів істини, незважаючи на переслідування порочного режиму та його пригноблення. Утискання, тортури та постійні строки ув’язнення не зламають нашої рішучості та прагнень з дозволу Аллаха.

Ми звертаємося до ісламських вчених, впливовим особам та усім мусульманам:

Досить мовчати, бачачи попрання вашою гідністю, замахування на святі речі, релігію та честь!

Досить нехтувати виконанням обов’язку – вимагати звіту від правителя та казати слово істини в обличчя несправедливого султана, до чого зобов’язав нас Всевишній Аллах! 

У вас не залишилось іншої можливості обирати поміж бездією та працею з метою скинення порочних режимів та правителів, утворення праведного Халіфату та встановлення справедливого Халіфа!

Не утвердиться релігія, не захиститься честь, не переможе справедливість. Доки не утвориться Халіфат і не установиться Халіф, бо Пророк Аллаха (с.а.в.) сказав: «Хто помер без присяги Халіфу, той помер смертю часів невігластва», а також сказав: «Імам (Халіф) – це щит, за яким ведуть битви та  яким захищаються».  

За допомогою повного покладання наших сподівань на Всевишнього Аллаха, іману та переконаності в обіцянці Аллаха та благій звістці Його Посланця ﷺ, встаньте в один ряд з вашим хізбом - Хізб ут-Тахрір, щоб оголосити слово істини, яке є найкращим джихадом! 

Всевишній Аллах каже :

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

 «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та коїли праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того як Він зробив намісниками  тих, хто був до них. Він неодмінно подарує їм можливість сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, та змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені та не приобщають сотоваришів до Мене. Ті ж, які після  цього відмовляться увірувати, є нечестивцями»  (24:55).

Також Пророк Аллаха (с.а.в.) передвіщав: «Потім з’явиться Халіфат за методом пророцтва».
 
Ми закликаємо вас до того, що оживляє вас у цьому світі та гарантує вам велич в обох світах. Ми донесли до вас, так дай те ж відповідь!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

 «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється поміж людиною та її серцем (у змозі завадити людині досягти того, що їй угодно) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Хізб ут-Тахрір                                    
Таджикистан
06 Шаваль 1433 р.х.
24.08.2012

Головне меню