Атака на мечеть у Норвегії: Західні уряди несуть відповідальність за поширення ксенофобії

Скандинавія
Друкарня

Дивним героїзмом два літніх мусульманина запобігли боягузливій спробі скоїти чергове масове вбивство мирних мусульман під час богослужіння у суботу, 10 серпня 2019 року, у Норвегії у передмісті Осло.

У зв’язку з тим, що трапилось, Хізб ут-Тахрір у Скандинавії заявляє наступне:

Перш за усе, ми вітаємо двох героїв — двох шановних старійшин за їх видатний героїчний подвиг у благословенний день Арафа. Ми просимо у Всевишнього Аллаха якнайшвидшого зцілення для них і просимо вшанувати їх великою нагородою і ступенем на цьому світі і у світі Вічному.

Варто відзначити, що саме антиісламська ідеологема, постійно пропагуєма урядами, політиками і західними ЗМІ, спровокували стрілянину в іншій мечеті. Ультраправий монстр народжений у західному череві внаслідок ксенофобської риторики, дискримінаційної і репресованої політики, а також спеціальних законів, прийнятих проти мусульман, які у справжній час застосовуються місцевими органами влади в усіх західних державах, включаючи Скандинавію. Вони перекручують свої принципи і по-іншому тлумачать їх, щоб стежити за мусульманами і тримати їх під жорстким контролем.

Уряди європейських країн та західні ЗМІ несуть відповідальність за поширення ксенофобії і надання їй громадського визнання. Політичні партії приймають чи узаконюють пропаганду, яка викликає страх відносно так званих ними «експансії» мусульманських емігрантів і «масштабного змінення» європейської демографії. Разом з терористичною організацією Крайстчерч і самопроголошеним норвезьким хрестоносцем Андерсом Брейвіком, якого молоді окремі особи і цілі організації у західних державах приймають у якості зразка для наслідування на протязі ось вже 18 років, європейські країни фактично просували і пропагували антиісламську політику. При цьому західні служби безпеки у значній мірі ігнорували спільноти ультраправих, що дозволило останнім розвитися і покращити свої транснаціональні мережі.

Більше того, ненависть і безпощадність, якими характеризують терористичне крило ультраправих, не є чимось непритаманним західним офіційним сторонам. Навпаки, поведінка західного військового контингенту, наприклад, в Іраку та Афганістані, де західні солдати вчиняють масові вбивства мирних жителів і руйнують цілі міста, є прямим відображенням сьогоднішніх атак на мечеті у західних країнах.

І незважаючи на те, що подібне не є надзвичайною тенденцією в європейській історії, де фашистські режими продовжують жити у пам’яті європейським народів, усе ж таки, це є явним проявом ідеологічної кризи, якою Захід заразив себе. Сьогоднішня політика західних держав просякнута ультраправим популізмом, ісламофобію і расизмом.

Тому європейські країни і західні ЗМІ несуть моральну і політичну відповідальність за неминучу загрозу для мусульман у цих країнах. Їм треба негайно припинити збуджувати ксенофобські настрої і поляризувати свої общини через розпалювання ненависті до мусульман. Адже подібні дії неминуче провокують сваволю і злочинність.


Інформаційний центр Хізб ут-Тахрір у Скандинавії
12 Зуль-хіджа 1440 р.х.
13.08.2019 р.

Головне меню