Америка у черговий раз рятує свого агента

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Американська газета «The Washington Post» викрила політику адміністрації США у відношенні сирійського режиму, зокрема, Білий дім перешкоджає законопроекту, який скерований проти нормалізації відносин з Асадом. Президент США Джо Байден особисто відкинув цей законопроект, щоб захистити режим Асада і тих, хто нормалізує з ним відносини із числа арабських країн.

Оглядач газети «The Washington Post» Джош Рогін заявив, що в даний час світ, дозволяючи допускати нормалізацію відносин з Башаром Асадом, надає усім диктаторам урок того, як коїти злочини проти людяності, ухилятись від відповідальності і, врешті решт, бути прийнятим міжнародною спільнотою («Shaam News»).

Коментар:

Це не перший раз, коли Америка захищає злочинця Башара. Історія захисту цього злочинця довга і безкінечна, вона подібна казці «Тисяча і одна ніч». Як тільки Шахерезада готується завершити свою розповідь, відбувається подія, яка дозволяє їй сплести сюжет наступного дня.

Історія американського захисту почалась, коли Америка заблокувала усім країнам можливість втрутитись в сирійську справу і посилала їм попередження за попередженнями про те, що якщо вони подумають про втручання, наслідки будуть жахливими. З самого початку революції ми були свідками дій американського посла Роберта Форда, який не пропустив жодного мітингу і протесту: він спостерігав і вивчав, а потім перейшов до організації політичної опозиції. Усе це супроводжувалось вторгненням загонів проіранських сил, які належать іранській партії, іракських ополченців та інших, потім втрутився сам Іран, а за ним — Росія. Після цього проводились конференції і зустрічі, приймались рішення по конституції і створювались комітети, які працювали на цим. Усе це знаходилось під спостереженням і наказом Америки, і до усього цього докладались зусилля по утриманню сирійського режиму.

Це лише краля в морі того, що зробила Америка для збереження і захисту сирійського тирана. Обама сказав: «Ми посивіли через революцію». Сивина приходить від безсоння, психологічної втоми і тривалого пізнього сну. Людина лягає запізно, якщо вона зайнята чимось серйозним і важливим, а що може бути важливіше, аніж революція, яка загрожує агенту, і не просто агенту, а головному із них в регіоні?

Події, які ми пережили, довели, що Америка настирливо намагається запобігти падінню сирійського режиму. Сьогоднішні американські дії, які на перший погляд здаються суперечливими, насправді не містять нічого дивного, оскільки це усього лише ланка у ланцюгу. Кожен повинен розуміти, що усі питання, які стосуються сирійського конфлікту, знаходяться на американському столі, і що немає ані плану, ані рішення без їх поради, контролю і згоди. Відмова від певних дій є частиною їх цілеспрямованої політики, яка перетворює людей у стадо, яке блукає із одного боку в інший. Цим коментарем я хочу донести думку, що порятунок у нас в руках, ми повинні шукати його в собі, ми не повинні чекати порятунку і покладати надії на Захід, навіть якщо комусь це неприємно.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдо ад-Далі Абу Мунзір
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
24 Шавваля 1445 р.х.
3 травня 2024 р.

Головне меню