Голова адміністративного органу Хізб-ут-Тахрір у Лівані відвідав Омара Караме

Протидія
Друкарня
Голова адміністративного органу Хізб-ут-Тахрір у Лівані д.Мухаммад Джабір у супроводі члена комісії по звязкам г-ном Салах Селямом відвідали колишнього прем´єр-міністра Лівану Омара Караме.

Ті, які зібралися, обоговорили останні події, які відбувалися на політичній арені Лівану. Зокрема, їх хвилювало питання «мови міжконфесійного підбурювання» у колі мусульман, а також поміж мусульманами та іншими.

Ними було досягнуто загальне розуміння питання неможливості існування подібної мови заворушення у Лівані та в регіоні в цілому, а також розуміння необхідності вирішення цієї проблеми, допоки не сталося щось таке, чого не можна буде виправити.

Був знайдений також консенсус по застереженню від ідей міжконфесійного підбурювання, які вирують у головах деяких окремих релігійних спільнот та підігріваються деякими європейськими країнами, не залишається осторонь тут і Ізраїль. Подібна тенденція у Лівані є частиною планів по роздрібленню регіону на основі релігійного, національного та етнічного факторів, прикладом чому може слугувати сьогодні Судан, де відбувається відокремлення південної частини країни.  

Делегація проінформувала г-на Омара про зусилля, яких докладає хізб, щоб запобігти заворушенням, та виразила бажання об´єднати разом з ним зусилля у цьому напрямку до того, як почнуть відбуватися події, коли каяттю вже не буде місця.

Стосовно питання Міжнародного суду, делегація пояснила г-ну Омару, що з самого початку,коли конфліктуючи сторони були згодні на втручання Міжнародного суду, тоді позиція ідеологічного хізбу (який дотримувався у даному випадку шаріатського рішення, не займаючи позицію жодної зі сторін) полягала у відмові звертання до суду будь-якої міжнародної інстанції , враховуючи той факт, що усі ци інститути є інструментами у руках держав-колонізаторів, щоб нав´язати своє володарювання слабким країнам, особливо, ісламському світу, частиною якого є Ліван.           

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір Ліван
№ H.T.L. 32/01
Вівторок, 1915 мухаррама 1432 р.х.
21/12/2010
Тел: 03-155103 Факс: 06-424695
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.