Привітання зі святом Ід аль-Адха (К'урбан байрам) 1445 р.х. /2024 р.

Звернення
Друкарня

Ассалям алейкум ва рахматуллахі ва баракятух, дорогі мусульмани усього світу, України і Криму! 

Інформаційний відділ л Хізб ут-Тахрір в Україні вітає вас з приходом святом жертвоприношення Ід Аль Адха! Байрам мубарак, дорога Умма! Нехай Аллах прийме усе благе перших 10 днів місяця Зуль- хіджа!

Які чудові і показові ці великі дні! 

Ці десять днів — іще одна можливість єдність і братство Умми подібно тому, як їх проживають на горі Арафат, долині Муздаліфа і Каабі паломники різних груп: багатих і бідних, арабів і неарабів, світло- і темношкірих х, людей різних національностей.

Ці десять днів — це дні, коли націоналізм, расизм і патріотизм виявляються викинутими на історичне звалище джахілії (невігластва) мусульманами, які здійснюють обряди хаджу пліч-о-пліч, не розділяючи один одного по кольору шкіри, мові і нації.

 Ці десять днів — це час, коли проживається і проголошується факт того, що Ісламська Умма усе іще є єдиною Уммою, що вона поклоняється єдиному Господу, що у неї — єдиний Пророк ﷺ і єдина Божественна Книга, що вона відрізняється від решти людства.

Ці десять днів є днями, коли видний, коли згадується і коли переймається досвід того, як складно у даний час вести заклик і боротьбу між правдою і брехнею.

Ці десять днів вчать тому, як необхідно знов досягти того світлого положення, в якому проживали люди у часи Пророка ﷺ, сахабів, табіїнів і покоління після них.

Ці десять днів сприяють усвідомленню того, що як Іслам до того став домінувати у світі завдяки, а також, що ми повинні іти по життєвим слідам Пророка так само, як по його ﷺ стопам мусульмани здійснюють обряди хаджу.

Цей місяць — місяць розуміння і роз’яснення решті інших того, що необхідно жити, ставлячи Іслам в центр життя, так само, як ми здійснюємо таваф в Мецці, ставлячи в центр Каабу.

Цей місяць — місяць набуття усвідомлення того, що ми є рабами Аллаха, які на шляху Його довольства вірні своєму слову подібно Ібрахіму (а.с.) і проявляють смиренність Його веління подібно Ісмаїлу (а.с.).

Ці десять днів є благою звісткою того, що життя, принесене в жертву (присвячене) Аллаху, в ітозі звершиться Святом.

Дорогі єдиновірці, біль і пригноблення Умми, зазіхання на наші святині, честь і гідність, підступи тиранів і кровоточиві війні неодмінно закінчаться! З волі Аллаха ці дні зміняться обіцяною Ним перемогою! Перемогою віри, перемогою істини і усієї нашої Умми!

Ми вітаємо усіх єдиновірців з цим великим святом, ми просимо Всевишнього прийняти Хадж усіх тих, хто його здійснював, прийняти усі благі справи цих днів, включаючи жертовних тварин.

О Аллах, зміни жорстокі випробування мусульман на безпеку, мир і захист! Даруй нам сили, стійкість і мужність покласти усі сили на встановлення другого Праведного Халіфату за методом Пророцтва!

Ід Аль Адха мубарак! Аллаху Акбар, Аллаху Акбар ва альхамдулілляхі Раббіль Алямін!


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
10 Зуль хіджджа 1445 х.
16 червня 2024 р.