Інструменти
Друкарня

28 серпня 2016 року у столиці Чечні відбулась конференція під назвою «Ахл-юс-Сунна валь-Джамаа». Учасники заходу, ймовірно, хотіли дати визначення того, ким є «Ахл-юс-Сунна валь-Джамаа», а також перешкодити будь-якими іншим його тлумаченням.

За словами організаторів заходу, «Ахл-юс-Сунна валь-Джамаа» у питаннях віровчення (акиди) дотримуються та обмежуються богословськими вченнями ашарітів та матурідітів, у питаннях ісламського права (фікх) — вченнями чотирьох правових шкіл (ханафітської, малікітської, шафіїтської та ханбалітської), а у питаннях моральності та моралі — догмами прихильників суфізму. Усі, незгодні з таким визначенням (що варто розуміти із слів учасників конференції), не мають права відносити себе до «Ахл-юс-Сунна валь-Джамаа». Саме для цієї мети була організована дана конференція під егідою президента Чечні Рамзана Кадирова, а також Росії та Ірану за участю муфтіїв Єгипту, Сирії та деяких шейхів каїрського університету аль-Азхар.

Подив викликає той факт, що конференція відбулась у самій Російській Федерації, яка сіє по землі та коїть геноцид мусульман Сирії, — на території держави, яка побудувалась за рахунок винищення мусульман, як сунітів, так і шиїтів, що тривало протягом усієї її кривавої історії та бузувірських кампаній проти Ісламу, який по сьогодні російська влада продовжує називати «тероризмом». Але більш за усе дивує не те, що президент Чечні, шейх аль-Азхару, муфтій Башару та інші горе-вчені, а сам Володимир Путін, що виступив головним організатором заходу, закликає до так званого «поміркованого (або цивілізованого) Ісламу», що іде в ногу з сучасністю в обгортці лібералізму — тобто до моделі, яка протягом десятків років використовувалась Америкою у спробі дати заміну Ісламу, названим нею радикальним та фундаменталізмом.

Articles about the Topic Термін «Ахл-юс-Сунна валь-Джама’а»