Статті

В ім’я Аллаха — Милостивого, Милосердного. Мир і благословення Його високоповажному Посланцю. Хвала Аллаху — Господу світів.

Хвала Аллаху — Господу світів. Мир і благословення нашому улюбленцю Мухаммаду — імаму благочестивих і господину посланців!

Дорогі брати, Всевишній Аллах говорить:

كُنتُمۡ خَيۡرَ أُمَّةٍ أُخۡرِجَتۡ لِلنَّاسِ تَأۡمُرُونَ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَتَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ وَتُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِۗ وَلَوۡ ءَامَنَ أَهۡلُ ٱلۡكِتَٰبِ لَكَانَ خَيۡرٗا لَّهُمۚ مِّنۡهُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ وَأَكۡثَرُهُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха. Якщо б люди Писання увірували, то це було б краще для них. Серед них є віруючі, але більшість із них — нечестивці» (3:110).

Мусульмани несуть однозначну відповідальність за відновлення Ісламу в кожній сфері життя, в державі і суспільстві. Мусульманами дана відповідальність сприймається як боротьба не на життя, а на смерть.

Людина реалізує свій шлях в земному житті, в яке вона була послана для випробування, згідно з тими принципами та ідеями, які вона приймає. Визначальним чинником її поведінки в будь-якій сфері життя є її ідеї. Згідно з цими уявленнями вона любить або ненавидить, робить чи не робить той чи інший вчинок. Одним словом, вона діє і будує своє життя згідно з цими ідеями.

«Молодь — це наше майбутнє. Вони — надія нашого завтрашнього дня. Саме вони приймуть стяг з рук старійшин і поширять правду серед людей, направлять наступні покоління і будуть подавати їм приклад». Напевно, ви багаторазово чули ці фрази, тому що усі суспільства, включаючи те, в якому ми живемо, мають однаковий погляд на молоде покоління. Але, на жаль, сьогодні неможливо знайти покоління, які відповідає наведеним критеріям. Якщо говорити про окремих людей, то число таких молодих людей настільки мале, що їх можна порахувати по пальцям.

Протягом усієї історії люди підкорялись різним системам вірувань та ідейним течіям. Віра — це вроджена потреба людини. Тому у кожної людини є певні переконання і думки. Переконання, які є у людини, починають формуватись під впливом інформації, яку вона набуває у ранньому віці, а саме, коли у неї починається процес мислення і міркування. Вона отримує певну інформацію від своєї родини, оточення і суспільства; на неї впливає те, що вона читає і чує, вона це обмірковує, і її переконання формуються в цьому напрямку. Людина, яка починає міркувати, хоче знайти в своїй вірі відповіді на питання: «Хто створив мене, світ і Всесвіт?», «Навіщо я живу?», «В чому сенс мого життя?», «Що буде зі мною після смерті?». Якщо інформація, яку вона набуває, заснована на Одкровенні (Вахй), виникає правильна віра в Аллаха і правильний погляд на життя.