Питання й відповіді - Франція, Німеччина

Політика
Друкарня
Питання: Яку помилку зробила Франція, яка дала можливість США зробити Францію безсилою? Чи можна погодитися з тим, що Німеччина зробила або працює над вживанням рішучих заходів, які дадуть їй можливість знову відродитися на арені світових рішень?

Відповідь: У даний момент Франція слідує за програмою партії Де Голля, в якій виявляється розквіт французької особистості і спроба підняти Францію на перше місце в світі, а також досягнення того, аби її інтереси були на першому місці. Все це сьогодні присутньо в уряді, як це було в часи Де Голля.
Франція побудувала свою поведінку на цій основі і мала успіх у справі розгляду питання Іраку в Раді Безпеки ООН, в такій мірі, що Америка, яка раніше штовхали Радбез ООН на те, щоб та виводила резолюції, що приховують її проекти, в цей раз не змогла зробити цього. І на міжнародній арені Франція показала, що вважає Америку такою, що порушує закон. І виявилося, що Америка слідує шляхом тиранічної сили, яка порушує закон, а не захищає міжнародне право, як це було раніше.

Проте Франція не може знаходитися на цій позиції тривалий час, аж до вступу до війни з Америкою. Вона це робить в рамках конкуренції в здійсненні інтересів. У результаті, в своїх діях Франція мала успіх і досягла своєї мети, не помилилася і зробила Америку такою, що порушила право.

Франція також змогла підняти почуття німців і збудити в них масову незгоду в такому ступені, що поставила Америку в незручне становище. Однак німці обмежені конституцією й законом, після Другої світової війни, який не дозволяє їм бути серед великих держав. Вони можуть подолати цей бар'єр у тому випадку, якщо позбудуться конституції, яку встановили над ними після Другої світової війни. Положення Німеччини подібно положенню Японії, незважаючи на економічну силу, якою вона володіє.

Більшість німців не згодні з втручанням Америки в їх політику, тому, коли Шредер встав проти Америки, то отримав сильну народну підтримку, яка допомогла йому перемогти на виборах. Видно, що правителі Німеччини не насмілюються прийняти жорстку позицію проти Америки. Сам Шредер в даний момент відходить від своєї позиції. 19.04.03 р. «Рейтрз» передало про те, що Шредер сильножалкує про «перебільшені заяви», в яких засуджувались дії Америки проти Іраку, за допомогою чого утворилася напруженість у відносинах з американським президентом Дж. Бушем. Шредер сказав, що вірить в те, що суперечка з приводу Іраку не заподіє проблем на довгий час.

У минулому у німецького народу були цілі, і він досягав великих результатів. В даний момент він здатний на те, аби зробити крок вперед і стати державою, яка має вплив на міжнародні рішення, якщо у нього з'явиться сміливе керівництво.

19 сафар 1424

21.04.03