Привітання зі святом Ід аль-Фітр 1445 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Ассаляму алейкум ва рахматуЛлахі ва баракатух, дорогі брати і сестри!

Вітаємо мусульман усього світу з приходом довгоочікуваного свята Ід аль-Фітр! Нехай Всевишній прийме ваші пости, поклоніння і благі справи.

Завершився кращий місяць в році – благословенний місяць Рамадан! Пішов «дорогий гість»…Але нас втішає думка про швидке його повернення і солодке передчуття можливості, якщо на то буде воля Всевишнього, знов пережити ці радісні, незабутні почуття.

Чим же нам так дорогий Рамадан?

Всевишній Аллах обіцяє багаторазове збільшення нагороди за благі справи і додаткові поклоніння. Тому, мусульмани квапляться скористатись цим неймовірним шансом…

А іще, Рамадан – це кращий час для покаяння, якого не може бути без аудиту, перегляду своїх помислів і вчинків, рішучого позбавлення від недоліків і набуття кращих якостей, які хоче в нас бачити Всевишній.

І, мабуть, найбільш знаковою подією Рамадану є ниспослання Корану, який переповнює мусульман безмежною радістю від усвідомлення того, що Всевишній вшанував великою честю цю Умму.

Разом з тим, в місяць Корану, Всевишній запрошує нас до переосмислення і належної оцінки Свого Слова, особлива увага до якого, також, закликає нагадати нам про відповідальність.

Так, нам життєво необхідно усвідомити і прийняти відповідальність за те, що залишені у забутті багато положень Корану, який був ниспосланий для керівництва в усіх життєвих справах. Не годиться мусульманам брати одні приписи і залишати інші. Адже Всевишній Аллах не упустив в своєму одкровенні жодної речі…

Але існує і інший, сумний бік свята, який ми хотіли б зачепити, саме в контексті відповідальності. Ось вже 100 років, як ми позбавлені покровителя і захисника в особі халіфа усіх мусульман. Які, залишившись сиротами, відчувають на собі невпинні безчинства, несправедливість, зазіхання на святині. І прикладів цьому більш, ніж достатньо. Ось і в ці дні ми переживаємо черговий трагічний етап в історії Умми. На очах в усього «цивілізованого» світу знищуються мусульмани в секторі Газа, понад 30 000 т. за декілька місяців!

Хіба не розриваються ваші серця від цього? Хіба не повинні ми засвоїти один із найважливіших уроків Рамадану, місяця Корану?

Сказав Всевишній:

ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ

«Це Писання, в якому немає сумнів, є вірним керівництвом для богобоязливих..» (Бакара, 2 аят)

Ключове слово – керівництво, повноцінне керівництво словом Аллаха, в усіх сферах життя! Тільки повсюдна, практична реалізація законів Всевишнього зробить Умму гідною звання кращої общини і покладе край лихам мусульман і, без перебільшення, усього людства!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ ٢٤

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах – між людиною та її серцем, і що вибудете зібрані до Нього!». (8:24)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні.
1 Шавваль 1445 р. х.
10 квітня 2024 р.

Головне меню