Ємен

Прес-реліз

На початку цього тижня, нарешті, була розблокована дорога аль-Хазджа аль-Мафаліс Тур аль-Баха, яка з’єднує провінцію Таіз з південними провінціями. Дорога була перекрита з початку війни в Ємені, тобто з 2014 року. І насправді груди пилу були прибрані і шлях був розчищений.

Прес-реліз

Британський інститут Чатем-Хаус викриває американську політику в Баб-ель-Мандебській протоці і Червоному морі, здійснювану Іраном руками хусітів в противагу британській колоніальній політиці.

 Прес-реліз

29 листопада 2023 року сайт новин сайт al-omana.net навів заяву регіонального представника держдепартаменту США Семюеля Варбурга в статті під заголовком «Держдепартамент США: Вашингтон не хоче вводити нові санкції проти хусітів через одну причину». «Нинішній уряд США не планує вводити нові санкції проти хусітів, щоб не завдати шкоду населенню Ємену», — заявив Варбург. Таким чином очевидно, що дії хусітів не викликають гнів в Вашингтоні, а навпаки, служать його інтересам.

У понеділок 13.07.2020 Палата представників Сани направила послання Генеральному секретарю ООН, оскаржуючи легітимність Хаді «укладати нафтові і газові контракти, продавати багатства і використовувати потенціал населення».

Призначений 05.11.2019 на посаду заступника прем’єр-міністра по справам «Національного бачення нової єменської держави» Махмуд Джунейд уперше заявив про «світську державу».

На протязі останніх декількох місяців хоусіти під егідою США проводили таємні переговори у Маскаті з режимом Аль Сауд, побоюючись того, що їх послідовники, які б’ються на північному кордоні Ємену, дізнаються про деталі зустрічі і будуть шоковані.

Глава Вищого революційного комітету Ємену Мухаммад Алі аль-Хоусі закликав Палату представників та уряд національного порятунку провести публічні розгляди доповідей Всесвітнього банку по Ємену . Відповідний твіт аль-Хоусі був опублікований в офіційній щоденній газеті «Аль-Тавра» 16 листопада.

Голова Вищої політичної ради Ємену об’явив у своїй промові у середу 30.10.2019 «війну з корупцією». І ось останні декілька днів ЗМІ скрізь трублять про цю новину, зробивши її головною темою обговорень. Отож, виникають питання: чи дійсно він розгорне кампанію проти корупції? Чи вдасться йому?

Головне меню