Новини та коментарі

Новина:

Йорданський університет відрахував трьох студентів за те, що вони взяли участь в заході на підтримку сектора Газа і прочитали мольбу за шахідів («Аrabi21»).

Новина:

1 березня 2024 року міністерство оборони Росії повідомило про успішний навчальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс» мобільного базування. Ракета була запущена з космодрому Плесецьк. Міноборони заявило, що усі поставлені задачі були виконані в повному обсязі.

Новина:

На знак протесту проти триваючого геноциду проти народу Гази американський солдат на ім’я Аарон Бушнелл облив себе бензином і підпалив перед посольством єврейського утворення в Вашингтоні. На шляху до смерті він сказав, що більше не може бути співучасником вбивства невинних людей в секторі Газа, і його останніми словами були «Свобідна Палестина».

Новина:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в середу 14 лютого прибув з офіційним візитом до Каїру, де провів прес-конференцію з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі. Це перший візит турецького лідера за 12 років відчуження між двома країнами («Sky News Arabia», 14 лютого 2024 р.).

Новина:

Сполучені Штати наклали вето на іще одну резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликає до припиненню вогню в Газі («Аль-Джазіра», 20.02.2024).

Новина:

Щоб покласти край триваючій війні в сектор Газа, офіційні особи «Ізраїля», США, Єгипту і Катару провели переговори про припинення вогню у французькій столиці Парижі. Було зазначено, що ці переговори про припинення вогню і звільнення полонених стали «найсерйознішою спробою за останні декілька тижнів».

Новина:

Міністр іноземних справ Саудівської Аравії Фейсал ібн Фархан в інтерв’ю телеканалу «France 24» заявив, що визнання Палестинської держави буде недостатнім для нормалізації.

Новина:

7 лютого 2024 року міністерство іноземних справ Саудівської Аравії проінформувало американську адміністрацію про свою тверду позицію, згідно якої не буде ніяких дипломатичних відносин з сіоністським утворенням, поки не буде визнана незалежна палестинська держава на міжнародному рівні в кордонах 1967 року, а також поки «ізраїльська» агресія проти сектора Газа не буде зупинена («France 24»).

Головне меню