Привітання з приходом свята Ід аль-Адха (Курбан байрам) 1443 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, Ля іляха ілля Аллах валлаху Акбар! Аллаху Акбар, ва лілляхі ль-Хамд!

Дорогі мусульмани України, Криму і усього світу!

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає благородну Ісламську Умму, Умму Пророка Мухаммада ﷺ з великим святом Ід аль-Адха (Курбан-байрам).

Ми просимо Аллаха про те, щоб Він прийняв хадж наших єдиновірців, жертвоприношення, намази, садака та інші благі справи, які робляться мусульманами в ці благословенні дні.

В ці дні ми згадуємо історію Ібрахіма (а.с.), його дружини Хаджар, а також їх сина Ісмаіла (а.с.).

Покірність Ібрахіма (а.с.) у виконанні припису Аллаха принести в жертву свого сина Ісмаіла (а.с.) часто згадується в ці святкові благословенні дні.

Що стосується Хаджар, то її терпіння і смиренність, незважаючи на усі виверти шайтана перешкодити її руками наміру Ібрахіма (а.с.) виконати свою обітницю у відношенні свого сина, також є невичерпним прикладом для усіх мусульман до Судного дня.

Іще один приклад глибокої віри і надії на милість і перемогу від Аллаха, нам показує інший епізод із життя Хаджар.

Усі ми знаємо як вона, перебуваючи у спеку в пустелі, відчайдушно намагалась знайти хоча б незначне джерело води, щоб врятувати від смерті свою дитину. Як наша праведна попередниця без упину бігала між пагорбами, і коли вона вже була знесилена і близька до відчаю, Аллах послав їй перемогу і свою милість. За Його наказом янгол Джабраіль (а.с.) дав початок джерелу, яке існує і по сей день і воду якого привозять паломники з Хаджу, а пошук води Хаджар ліг в основу одного із обрядів Хаджу – біг між пагорбами Сафа і Марва.

Дорогі мусульмани, брати і сестри.

Сьогодні Ісламська Умма відчуває один із найскладніших періодів в історії свого існування. Відсутність Ісламського правління у повсякденному житті нашої Умми породило цілу низку згубних проблем, які позбавили Іслам світового лідерства, зануривши нас у трясовину міжусобних війн і конфліктів.

Економічний і технологічний занепад і відставання спіткали усі без винятку ісламські землі, а деякі із них подібно Палестині і Кашміру опинились під ногою окупанта.

Мусульмани від мала до велика докладають колосальних зусиль і приносять величезні жертви, щоб повернути велич і розвиток в землі мусульман.

Тому ми, мусульмани сучасності подібно нашій сестрі і госпожі Хаджар повинні день і ніч продовжувати свої зусилля на цьому нелегкому шляху, незважаючи на втому і відчай.

І Аллах неодмінно дарує нам свою перемогу і милість в мить, коли наші сили будуть на ісході, а відчай буде усе гучніше стукати у наші серця.

Адже Всевишній Аллах говорить в Корані:

أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ ۖ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ ٢١٤

«Або ж ви вважали, що увійдете в Рай, не відчувши того, що спіткало ваших попередників? Їх уражали зубожіння і хвороби. Вони переживали такі потрясіння, що Посланець і ті, хто вірував, разом з ним говорили: «Коли ж прийде допомога Аллаха?». Воістину, допомога Аллаха близька». (2:214)

О, мусульмани, о Умма Мухаммада ﷺ, ми іще раз вітаємо вас з цим великим святом!

Ми просимо у Аллаха терпіння, стійкості і приходу дня довгоочікуваної перемоги для цієї великої Умми.

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
10 Зуль-Хіджа 1443 р.х.
9 липня 2022 р.

Головне меню