Газета «Ар-Рая»

26 червня 2024 року міністри оборони і начальники штабів 30 африканських країн зібрались на саміт в столиці Ботсвани, в Габороне. Конференція тривала два дні, протягом яких обговорювались так звані проблеми безпеки і стабільності в Африці.

Прем’єр-міністр єврейського утворення Біньямін Нетаньяху через декілька днів після відставки міністрів Бенні Ганца і Гади Айзенкота розпустив військову раду, створену після операції «Ураган Аль-Акси». Він об’явив про формування скороченої політичної ради, для консультацій по важливим питанням, яка включає міністра оборони, міністра по стратегічним питанням і голову Ради національної безпеки. Рішення Нетаньяху було очікуваним, особливо після розпаду надзвичайного уряду і виходу із нього «Національного табору» на чолі з Бенні Ганцем, а також на тлі вимог міністра національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра і міністра фінансів Бецалеля Смотрича увійти у раду замість міністрів, які пішли.

В заключній заяві засідання міністрів іноземних країн групи восьми «ісламських» держав, які розвиваються, (D-8), яка відбулась у Стамбулі після надзвичайної зустрічі, присвяченої триваючій з 7 жовтня 2023 року війні єврейського утворення проти сектора Газа, яка була зачитано міністром іноземних справ Туреччини Хаканом Фіданом, містяться наступні пункти:

Можливо, найбільш помітне, що виявила війна в Газі, це те, що два мільярди мусульман не можуть зробити нічого, щоб підтримати своїх братів-мусульман в Газі і врятувати їх від геноциду! В чому ж справа? Серед мусульман немає розбіжностей в тому, що якщо б був Халіфат, то розмова з Америкою була б зовсім іншою, і наші дії не були б просто проявом формальних реакцій. Більше того, Захід не зміг би, навіть спільно, захопити землю мусульман, не говорячи вже про одну із найбільш цінних їх земель, і віддати її тим, хто найбільш ворожий до Умми Мухаммада ﷺ, щоб створити там злоякісне ракове утворення, вороже до Умми, а точніше, встромити отруйний кинджал в тіло Умми.

Палестинські діячі, які проживають в Катарі, організували підготовчі збори для проведення Національної палестинської конференції. Декілька тижнів назад був опублікований заклик до її проведенню, який підписали біля двох тисяч людей в різних місцях проживання палестинського народу.

Рішення аденського Центробанку було прийнято на тлі останнього етапу англо-американського протистояння в Ємені, яке включає активні бойові дії в Червоному морі, які ззовні виглядають як підтримка доблесних муджахідів Гази, але в дійсності вони розроблені в кулуарах американських зовнішньополітичних відомств і є частиною американської стратегії у війні проти Ісламу, економічної війни проти Китаю і традиційного суперника — Європи.

11 червня 2024 року в Йорданії, в районі Мертвого моря, відбулась конференція на вищому рівні по екстреному гуманітарному реагуванню в Газі. Конференція пройшла під спільним головуванням короля Йорданії Абдалли II, президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі і Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

Постійний представник Туреччини при ООН Ахмет Йилдиз закликав звернути увагу на тупикову ситуацію, в яку зайшла криза в Сирії, і заявив, що інші кризи не повинні відволікати світову спільноту від сирійського питання. В своєму виступі на засіданні Ради Безпеки ООН турецький представник підкреслив необхідність знов зосередитись на Сирії, заявивши, що це є нагальною потребою. Він підкреслив важливість створення умов для вирішення основоположних причин кризи і зазначив труднощі в досягненні рішення, яке веде до постійної політичної стабільності в Сирії, закликавши уряд Дамаску почати істинне національне перемир’я. Раніше міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер заявив, що Туреччина може розглянути можливість виведення своїх військ із Сирії за умовою забезпечення безпеки турецьких кордонів.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая