Політичні аналізи

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Запитання:

Якою є реальність Ірану по відношенню до політики США? Іншими словами, чи є в Ірану проект стосовно подій у регіоні окремий від Америки? І потім, чи можемо ми сказати, що Іран поширює своє послання у регіоні, а саме мазхаб аль-Джафарі? І, нарешті, яка реальна позиція Америки по відношенню до іранської ядерної зброї?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Запитання: Існують суперечливі повідомлення щодо злочинного вбивства Бен Ладена, які чути скрізь у заявах з боку американської преси, або у заявах пакистанської сторони .. Деякі з цих повідомлень кажуть про те, що вдале проведення даної операції  стало можливим при співпраці з пакистанським режимом, деякі інші заперечують подібне у цілому, або частково …

بِسْمِللَّهِ لرَّحْمَـٰنِ لرَّحِيمِ

Запитання: Просимо прокоментувати вас наступні факти у теперішніх подіях.

1.Добре відомо, що події в Тунісі та Єгипті знаменувалися тільки внутрішнім підтекстом,без якого-небудь втручання ззовні, що і змусило захопитися та звернутись  до Аллаха з благословінням. Демонстрації у Лівії та Ємені також набули масового характеру. Чому маніфестанти у Тунісі та Єгипті обмежилися тільки низкою малозначних змін, «декорацією» устроїв, так, наче перемога була за ними, у той час, як сам устрій сильно не змінився, навіть його лояльність до певних міжнародних сил не змінилася ?

Утримувати 50 тисяч солдатів  та десятки тисяч найманців: це для військового навчання або для спустошення?

Президент США Обама сьогодні вранці, 09/01/2010р., виступив із промовою, найбільш важливі слова були щодо Іраку: звістка про завершення активної фази військової операції в Іраку, сили ж, які залишилися, будуть використані американцями для підтримання нової іракської армії у контр терористичних операціях. І що його війська віддали себе у жертву в Іраку заради кращого майбутнього іракців, яке базується на американських цінностях… Він, зокрема, сказав: «Але наша вірність Іраку продовжується… і наше партнерство з ним довготривале»!

Прем'єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Гилані на конференції в Ісламабаді сказав: "Враховуючи масштаби того, що належить зробити, уряд Пакистану хотів би заручитися підтримкою з боку донорського співтовариства, як для надання надзвичайної грошової допомоги, так і для відновлення зруйнованих домов". І це рівно за два тижні після того, як пакистанський уряд вступив у війну з власною провінцією.В результаті військової операції в долині Сват, безневинні мирні жителі були вимушені покинути свої будинки.

Головне меню