Єгипет

Прес-реліз

«За десять днів Єгипет пройшов шлях від банкрутства до приваблення 40 млрд. дол. Чому?». Під такою назвою була опублікована стаття на сайті «Ан-Нахар аль-Араби» в четвер 07.03.2024. Як зазначається в статті: «Усього за 10 днів Єгипет пройшов шлях від грані економічної катастрофи до отримання понад 40 мільярдів доларів інвестицій і кредитів від Об’єднаних Арабських Еміратів і Міжнародного валютного фонду з ймовірністю іще більшого надходження від Саудівської Аравії та інших країн.

Прес-реліз

В суботу 18 листопада 2023 року університет аль-Азхар виступив із заявою, в якій осудив напад на школи «Аль-Фахура» і «Таль Аль-Заатар» в Газі, розкритикував мовчання усього світу, а також арабських і мусульманських країн, які не зробили нічого, що могло б виправдати їх перед Аллахом, втішив народ Палестини словами: «Не впадайте у відчай, адже ваша помста — у Аллаха, а Він — Могутній», — закликав свобідних людей світу об’єднатись у протистоянні тероризму сіоністів і тих, хто стоїть за ними, осудив мовчання міжнародної спільноти і пасивність ближніх і дальніх країн, закликав використати усі можливі засоби, щоб зупинити цю жахливу агресію, скеровану проти дітей, жінок, старих і молоді, як і закликав викрити злочини сіоністів та їх масові вбивства мирного населення Палестини.

Прес-реліз

Сектор Газа піддається бомбардуванням, проливається кров і оскверняються святині; мусульманські і немусульманські народи вийшли в своїх містах, протестуючи проти злочинів єврейського утворення. У цей же час наші маріонеткові правителі квапляться виправдати Захід, вони змовляються з ним у збиток Ісламській Уммі, нехтуючи кров’ю шахідів і криками пригноблених. Вони мчаться на новий ганебний саміт, щоб захистити інтереси Америки і увіковічити єврейське утворення як встромлений кинджал в тілі нашої Умми.

Прес-реліз

О, жителі Єгипту! О, кращі солдати Аллаха! У вас більше немає виправдання перед Аллахом через дії вашого режиму після заяв вашого президента, які, усі до єдиної, є актами зрадництва — від тих, що стосуються виселення жителів сектора Гази, до заклику до єврейському утворенню виселити палестинців у пустелю Негев (ан-Накба). Він говорить про переміщення палестинців в пустелю, а тим часом сіоністи повинні будуть розібратись з силами опору, вичистивши Газу.

 Прес-реліз

Світ прокинувся у суботу вранці від криків і волання сіоністів, які кричали і звали на допомогу проти групи муджахідів, яка проникла і захопила єврейські поселення поблизу Гази, а також вбила, взяла у заручники і поранила тисячі солдатів окупаційної армії. У той же час жителі Єгипту чули, як їх президент «активізує контакти, щоб заспокоїти ситуацію і запобігти подальшій ескалації між двома сторонами» не із страху за народ Палестини, а швидше, для захисту єврейського утворення.

З дозволу швецької влади в суботу 21 січня 2023 року екстреміст Палудан спалив Священний Коран перед посольством Туреччини в Стокгольмі, ображаючи Умму та її віру.

Коментуючи заяву Трампа про мирний план під назвою «Угода сторіччя», МЗМ Єгипту опублікував на своєму офіційному сайті наступне:

Головне меню