Туніс

Не минув і місяць з миті підписання Тунісом меморандуму про взаєморозуміння в сфері стратегічного і всеохоплюючого партнерства з Європейським Союзом, як було швидко об’явлено про отримання ним більше 300 мільйонів євро від Європейської комісії для підтримки фінансування електричного зв’язку між Тунісом і Італією, а саме — між Манзел Тмімом і Сицилією.

Після спалаху коронавірусу і визнання глобальної епідемії уряд Тунісу прискорив заходи по запобіганню поширення вірусу, призупинивши заняття, зачинивши мечеті і заборонивши проведення спільних молитов, але залишивши кафе, бари і ресторани відкритими щоденно до 16:00.

«Туніська революція: початок підтримки Гази і звільнення Палестини», — під такою назвою 29 і 30 листопада 2019 року активісти і прибічники Хізб ут-Тахрір організували демонстрацію у туніських містах Хаммамет і фотовиставку в Ель-Муруджі, проінформувавши місцеву владу і отримавши дозвіл на проведення акцій.

Ввечері 03.06.2019 муфтій Тунісу виступив, щоб об’явити, що Місяць місяця Шавваль було неможливо побачити, тому вівторок є продовженням місяця Рамадан.

Головне меню