Привітання зі святом Ід аль-Фітр (Ораза Байрам) 1444 р.х.

Прес-релізи
Друкарня
Ассаляму алейкум, дорогі брати і сестри!
Після дослідження і перевірки бачення молодого Місяця місяця Шавваль в ніч з четверга на п’ятницю молодий Місяць був виявлений згідно шаріатській вимозі. У зв’язку з цим Благословенний місяць Рамадан завершився 29-м днем в четвер. Завтрашня п’ятниця — це перший день місяця Шавваль 1444 р.х., день свята Ід аль-Фітр (Ораза байрам), що відповідає 21-му квітня 2023 р. за григоріанським календарем.
 
Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, Аллаху Акбар! Такабуль Аллах! Ід Аль фітр мубарак.
 
Хізб ут-Тахрір Україна вітає мусульман України, Криму і усього світу з приходом довгоочікуваного свята Ід аль-Фітр.
 
Дорогі єдиновірці, дорога багатомільйонна і краща Умма! Як би ми не хотіли, але час летить, підкоряючись, як і усе на цьому світі, Божому велінню, і господин усіх місяців, місяць набожності і Корану покидає нас, дорогі мусульмани.
 
О, Умма, Рамадан не повинен стати тимчасовим набожними місцем, куди ми усі увійшли і через місяць вийшли, забувши про покаяння, забувши про підкорення Творцю небес і землі, і Його Шаріату. 
 
Рамадан — це чергове підтвердження того, що якщо раб Аллаха захоче, то зможе стримувати свої плотські пристрасті і цілком направити свої сили на служіння Всевишньому Аллаху. 
 
Атмосфера Рамадана і його уроки повинні трепетно зберігатись і, більше того, примножуватись усіма послідовниками Ісламу, тому що тільки в цьому наша перемога в цьому світі і в Наступному, і тільки в цьому порятунок усього людства. Жодне рішення на землі не приносило і не приносить людині стільки світла, істини і безпеки, окрім Ісламу. 
 
Людські суспільства пережили на собі тиранію правителів, і аморальні свободи, і безбожні режими, і жадібні цінності. Людство відчуло на собі деспотів і демократію. Прийшов час покласти цьому край, воістину, прийшов час знов повернутись до божественному керівництву і кращому образу життя в лиці Ісламу. 
 
Дорогі мусульмани, нехай Аллах прийме ваші пости, ваші зікри і азкари, які не замовкали в цей місяць в усіх куточках нашої землі, нехай Аллах прийме таравіх намази і фітр садака. 
 
Нехай Аллах звільнить від полум’я Пекла віруючих і дозволить нам насолодитись Другим Праведним Халіфатом за методом пророцтва вже в найближчий час.
 
Аллахума амінь. 
 
 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні 
1 Шавваль 1434 р. х. 
21 квітна 2023 р. 

Головне меню