Результати спостереження за новим місяцем Рамадан 1444 р.х. / 2023 р.

Прес-релізи
Друкарня

Мир вам, милість Аллаха в Його благословення, дорогі мусульмани України, Криму і усього світу!

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць, і розговляйтесь, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шаъбан) тридцятьма днями». (Бухарі, Муслім).

Після дослідження і перевірки бачення молодого Місяця Благословенного Рамадану в ніч з вівторка на середу, молодий Місяць Рамадану не був виявлений згідно шаріатській вимозі . У зв’язку з цим завтрашня середа – це 30 день місяця Шаъбан. А перший день Благословенного місяця Рамадан 1444 року по хіджрі – це четвер, що відповідає 23 березня 2023 р. по григоріанському календарю.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає Ісламську Умму, мусульман України, Криму і усього світу з приходом найкращого місяця у році, з приходом неповторного шансу для кожного мусульманина іще більше наблизитись до довольству свого Господа!

Дорогі мусульмани, незважаючи на страждання і печалі,які спіткали Ісламську Умму в усіх куточках земної кулі, незважаючи на землетруси і повені, незважаючи на тривогу і тиранію, незважаючи на відсутність панування Ісламу, ми радіємо приходу Рамадану — місяцю добра і благословення. Ми радіємо появі його Місяця, приходу його днів і ночей. Кожну хвилину священного місяця ми стараємось проводити в покорі Аллаху. Цей місяць є чудовою можливістю зібрати нагороду за добрі справи і наблизитись до Всевишньому Аллаху. Ми або використовуємо ці лічені дні правильно — і набуваємо успіху, або втрачаємо — і жалкуємо. Пост в місяць Рамадан Аллах відніс до Себе, як про це повідомляється від Посланця Аллаха ﷺ:

«Всевишній Аллах говорить: «Будь-яка справа сина Адама робиться ним для себе ж, окрім посту, адже, воістину, пост — заради Мене, і Я воздам за нього» (Бухарі).

Беззаперечно, пост є нашим обов’язком і високим проявом набожності, проте, дорогі мусульмани, ми черговий раз квапимось нагадати вам про те, що наша чудова релігія не обмежується постом і поширеними обрядами поклоніння!

Сотні років назад, в період нечестя і аморальності, на землю як нагадування і пробудження був відправлений кращий із людей — Пророк і Посланець Мухаммад Мустафа ﷺ! Якому в один із Рамаданів, Аллах, Святий Він і Великий, почав ниспослання Корану, єдиного вірного керівництва для усього людства до Судного дня.

Посланець Аллаха ﷺ, відкривши своє серце назустріч до Господу, довірившись його велінню і мудрості, зміг повести людство до корінних змінень, незважаючи на позбавлення, небезпеки і підступи ворогів. Виділяючи кожному закону Ісламу своє заслужене місце, Пророк Мухаммад ﷺ зміг побудувати чудову державу, в якій усі сфери і усі закони були відображенням божественного керівництва!

Сьогодні наша черга, дорогі брати і сестри, сьогодні наш шанс на корінне змінення не тільки своїх думок, своєї набожності, але і на змінення положення усієї нашої Умми! Нам усім необхідно піти по шляху Посланця у здійсненні змін, довіряючи Аллаху, Його Посланцю ﷺ і вірному божественному керівництву - Корану!

О, Аллах, допоможи нам мусульманам протримати пост в цей благословенний місяць і зроби нас із числа тих, кого торкнуться подихи Твоїх милостей. Прийми наше поклоніння,жертвування та інші благі справи цих та подальших днів! Об’єднай усіх мусульман на істині. О, Аллах, допоможи Уммі звеличити обряди Твоєї релігії і даруй нам благочестя, яке буде спонукати нам до набуттю благого.

О, мусульмани!

Довіряйте Аллаху — Всесильному, Могутньому. Довіряйте вашому з Ним зв’язку, зробіть місяць Рамадан місяцем, в якому ви щиро просите Аллаха про допомогу, просите Його про те, щоб Він розкрив серця мусульман для надання допомоги Ісламу, для встановлення влади Ісламу, для присяги халіфу, який буде запроваджувати закони Шаріату так само, як це робили Посланець Аллаха ﷺ і праведні халіфи.

О Аллах обрадуй нашу Умму якнайшвидшою перемогою і поверненням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَۖ قُلۡ عَسَىٰٓ أَن يَكُونَ قَرِيبٗا

«Вони скажуть: «Коли ж це трапиться?». Скажи: «Можливо, це трапиться дуже скоро!» (17:51).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Шаъбан 1444 р. х.
22 березня 2023 р.

 

Головне меню