Протидія ПА проведення конференції супроводжувані арештами до 100 чоловік

Акції
Друкарня

Медіа офіс партії Хізб ут-Тахрір в Палестині:

У Палестинської автономії перешкодили проведенню конференції Халіфат, організованої Хізб ут-Тахрір Палестина, яка повинна була відбутися 04/07/2009 в Рамалласі. Так само ворогами Ісламу були арештовані сотні активістів хізба.

На світанку, служби безпеки почали створювати контрольно-пропускні пункти навколо міста, і зайняли школу, де повинна була відбудуться конференція.

Сотні людей були заарештовані, деякі побиті, а місто було фактично перетворений у військову базу.

Молодий чоловік Бассом Яссін знаходиться в лікарні з серйозними травмами, і ми вважаємо, що ПА несе відповідальність за його стан.

Один з прихильників Хізб ут-Тахрір з міста Хеврон Осман аль-Ансарі у своєму інтерв'ю National Public Radio сказав, що він не здивований тим, що сили безпеки Палестинської автономії зірвали конференцію.

"Виникнення Халіфату загрожує режиму Палестинської автономії", говорить він, "і загрожує американським інтересам в регіоні, це і є причина протидії призову, тому що Халіфату не буде передбачати існування Палестинської автономії".

Хізб-ут Тахрір не визнає повноваження Палестинської автономії і "Хамас". Партія також не сприймає демократію і саме поняття сучасного етнічної держави.

Халіль Шахін, старший редактор газети Аль-Айям в Рамалласі, говорить: "Здається, що все виходить з-під контролю влади Палестинської адміністрації", говорить він. "Партія Хізб-ут-Тахрір стає все більш популярною на Західному березі і намагається заповнити вакуум, який мав місце після ослаблення Фатха".

Відео: "Аль-Джазіра" інтерв'ю Махер аль-Джабарі про протидію палестинської влади проведення конференції Хізб-ут-Тахрір у Рамалла