Ісламська Умма

Колоніалізм, зокрема - політичний і культурний, мав великий вплив на маргіналізацію покоління мусульманської молоді, на зміну правильної ісламської програми на програми, що відповідають колоніальній політиці. І досі цей колоніалізм стоїть за всіма регіональними закликами по європеїзації, спрямованої на вибудовування всіх громадських інститутів в форму, яка суперечить Ісламу і його законам.

У нинішньому столітті мусульмани вражені хворобою у вигляді людей, задурених Заходом, які раді бути інструментом руйнування в його руках; вони завдають шкоди релігії Аллаха - завершальному писанню, що володіє дивовижною здатністю вирішувати всі виникаючі проблеми, з якими стикається людина, правильним чином, що забезпечує людині щасливе і впевнене існування.

Створюється враження, що ситуація в Єгипті з того моменту, як почалася революція проти режиму Мубарака 25 січня 2011 року, і до цього дня є невизначеною для багатьох мусульман Єгипту як всередині країни, так і за її межами.

Ми стали свідками збільшення кількості порушень, що переповнили наше терпіння: сумнівні справи і аномальна практика, що виходить за межі уяви, які викликають огиду, неприйнятні для гідної розумної людини зі здоровою вдачею.

Це питання обговорюється сьогодні всередині Ісламської Умми, особливо – у наш тяжкий час, коли, з волі Аллаха, залишилося небагато часу до встановлення держави праведного Халіфату за методом пророкування. Наближення цієї події видно з трьох сторін:

У цьому році Аллах удостоїв мене зробити  умру. Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Здійснюйте хадж і умру з року в рік, бо він стирає всі гріхи, які були між ними». Це величезне  скупчення мусульман, якому немає  подібності серед інших народів. Мусульмани з різних країн зустрічаються біля одного дому, здійснюючи одні обряди і об'єднюючись навколо одного Корану. Однак, де один правитель?!