Як держава праведного Халіфату відповість на можливі звірства Заходу проти неї?

Ісламська Умма
Друкарня

Це питання обговорюється сьогодні всередині Ісламської Умми, особливо – у наш тяжкий час, коли, з волі Аллаха, залишилося небагато часу до встановлення держави праведного Халіфату за методом пророкування. Наближення цієї події видно з трьох сторін:

1. Є представники одного певного ісламського руху, які працюють над встановленням держави Халіфат.

Члени цього руху спокійні за те, що ця Ісламська держава Халіфат буде встановлена не для того, щоб бути знищеною у самому початку. Ці люди – члени Хізб ут-Тахрір, який прийняв для себе курс на відновлення ісламського образу життя серед мусульман за допомогою встановлення держави Халіфат. Для цієї мети він узяв собі за приклад життя нашого благородного Посланця ﷺ – те, як він чинив до встановлення Ісламської держави у Медині і як чинив після цього. Хізб ут-Тахрір не відхилявся від цього методу, і він не буде відхилятися від нього і в майбутньому, з волі Аллаха.

2. Є також члени деяких інших ісламських рухів, які працюють серед людей на місцях і по-справжньому дбають про Іслам, а також деякі мусульмани, які вірять у необхідність повернення правління Ісламу, спираючись у цьому на деякі шаріатські тексти, які дають їм віру в це. Вони мріють про повернення держави праведного Халіфату, але продовжують бачити у цьому поверненні мрію, далеку від реальності, неможливу до виконання через тотальне домінування невір’я і його приспішників, які сидять на шиях мусульман у їх же країнах.

Позиція цих рухів така, що вони усвідомлюють і бачать звірства країн невір’я і колонізації проти наших земель – те, як вони намагаються взяти під контроль революції Умми в усіх куточках ісламського світу. Вони кажуть, що спираються на реальність, у якій живуть, що вони бажають повернення праведного Халіфату і бажають йому усілякого блага, але страх перед їх ворогами і їх злом поселив у їх серцях нездатність сповідувати свою релігію повністю і виконувати її тим, щоб повернути правління Ісламу. Або ж вони, у кращому випадку, сидять подібно до пастуха, який втратив контроль над своєю паствою і спостерігає за тим, що хижий звір робить з нею.

3. Є також особливий сорт людей, які тремтять від жаху і розпускають плітки. Вони дбають лише про свої інтереси і готові на все, щоб жити добре. Вони втратили усілякі почуття прив’язаності до чогось, окрім як до своїх інтересів і зисків. Їх образ життя виродився, а самі вони живуть за рабськими поняттями, наче тварини, які з них керуються виключно інстинктами. Місця їх скупчення нам відомі – місця, де вони плодяться і розмножуються: на пасовиськах своїх господарів,  де вони заробляють собі на життя у вигляді тих крихт, що їм кидають.

Вони відрізняються від тих, що були приведені вище, своєю життєвою позицією. Вони не кажуть про Халіфат через страх перед ним або через бажання, щоб Халіфат не виникнув, у тому сенсі, що вони більш стурбовані тим, щоб їх хазяї продовжували панувати над ними і над нами. І тому вони не бажають жодного Халіфату і не відчувають жодної відповідальності за віруючого, який працює над його встановленням. Вони обрали собі хазяями своїх панів замість Аллаха, і тому вони стоять насторожі інтересів своїх панів і їх безпеки. Від них вимагається, щоб вони сіяли сумніви, недовір’я та відчай у серцях тих, хто намагається піднести стяг могутності та гідності – стяг правління закону, посланого Аллахом. А тому вони запитують тебе: «Як держава Халіфат збирається протистояти Заходу?», «Хіба Халіфат встоїть перед Америкою?». У них завжди готова відповідь для всілякого, хто володіє високим рівнем хоробрості. Від них вимагається вносити в душі таких людей недовір’я, відчай та розчарування, озброївшись деякими текстами та застосовуючи їх у невідповідних для цього місцях. Вони малюють Америку такою, неначе вона – бог, і всім неодмінно слід діяти так, як вона це бачить правильним. Ти однозначно побачиш, що вони – найстаранніші серед людей у тому, щоб продовжувати залишатися жити у приниженні, у якому вони перебувають досі. Ці приниження наповнюють їх сутність, і на них не впливає той факт, що в’язниці тиранів переповнені віруючими, які виконували те, що вони обіцяли Аллаху.

Таким людям, перш ніж дати відповідь на їх питання, я бачу доречним запропонувати думку, яка, я сподіваюсь, розворушить їх розум, щоб вони почали мислити. І, можливо, відродиться їх померла віра, оскільки ми маємо надію, що Аллах виправить їх, що в них відновиться мужність визнавати правдою те, що каже Аллах, щоб Він визнав їх.

Якщо ти мусульманин, який вірить у те, що було послано Мухаммаду ﷺ, і ти впевнений, що Іслам роз’яснив для нас усіляку річ, навіть те, як правильно спати і як правильно прокидатися, як правильно заходити до туалету і що при цьому казати, як правильно виходити з туалету і що при цьому казати. Якщо ти насправді віриш у це, то як можна не розуміти, що ця релігія, яка не залишає непоясненими детально такі дрібниці, не буде вчити нас тому, як нам встановити правління Аллаха?! Якщо ти скажеш, що не знаєш і не розумієш, як встановити правління Аллаха серед нас, то тобі не залишається нічого, окрім як приєднатися до нас у Хізб ут-Тахрір, який якраз і працює для встановлення праведного Халіфату за методом пророкування. Ми вже запропонували тобі повний проект і конституцію, готову до програмного застосування для втілення правління тим, що ниспослав Аллах. О Аллах, воістину, ми донесли, так будь же свідком!

Тепер повернімося до питання про те, як держава Халіфат боротиметься із Заходом!

Відповіді на це питання такі:

Ті, хто прагне знищити Ісламську державу Халіфат – це саме ті самі західні країни невір’я, які просто накидалися на Халіфат у минулому, коли він вже був послаблений. Вони робили це лише від того, що бачили в Ісламі ворога, який заважає їх інтересам.

Західні країни невір’я, будучи об’єднаними, не могли покінчити з державою Халіфат, навіть коли вона була слабкою, окрім як за допомогою альянсу з агентами з числа нащадків мусульман, які продали свої душі невір’ю за мізерну ціну і сприяли розпаду Халіфату. Ці агенти були представниками різних прошарків суспільства: політичними, просвітницькими, військовими діячами. Серед них були ті, хто займав посаду губернатора провінції Халіфату, були й шейхи, що видають фетви, були військові керівники тощо.

Після того, як ці країни добилися розвалу Ісламського халіфату, мусульмани залишилися без пастиря, який би дбав про їх справи. Невірний колонізатор захопив правління і нав’язав свої ідеї та системи, від яких ми не отримували нічого, окрім поразки за поразкою, допоки ми не прийшли до того, що маємо зараз: безчестя, роздробленість та деградація в усіх сферах життя. Потім ці країни насадили нам правителями своїх помічників, які зрадили свою релігію та Умму, щоб розтягнути цю ганьбу та роздробленість до наших днів.

Так як же цей ворог Ісламу, який знає небезпеку Ісламу для нього, може сидіти склавши руки, у той час як Умма відроджується для побудування своєї держави знову, при тому, що цей ворог сотні років не заплющував очей, щоб позбавитися від цієї держави?! Як же бути їх маріонетковим правителям, які були поставлені, щоб знищувати будь-яку надію на відродження нашої Умми? Як вони можуть сидіти склавши руки, коли Умма почала розвиватися? Ми впевнені, що цей ворог, який зруйнував Халіфат і пильно стежить за його руїнами, не може залишити у спокої нас і наші справи, коли ми хочемо відродити цю нашу державу. Більше того, він навіть не залишав нас у спокої ані на мить щоразу коли ми щось робили для повернення нашого Ісламу в реальне життя. А тому агресія проти нас зростатиме у міру зростання загрози проголошення праведної держави Халіфат за методом пророкування. Так що ж ми будемо робити?

Любі брати, невже ви вважаєте, що ми в Хізб ут-Тахрір, ті, хто працює вдень і вночі на шляху встановлення держави Халіфат, не усвідомлюємо розмаху цієї справи і не здатні на це?

Покладаючись на Аллаха, ми кажемо, що побудування держави і проголошення про її створення є найважчою справою через протистояння Халіфатові його ворогів. Це ми кажемо про встановлення держави, навіть без згадування ісламського правління. Встановлення держави на основі ідеологічних думок складніше, ніж без них, оскільки побудування ідеологічної держави спирається на людей, які вірять у необхідність встановлення держави на цій основі. Як ти думаєш, наскільки легкою є ця справа, якщо акида Ісламу вимагає від віруючих у неї визнавати, що Аллах є Творцем і Керівником, що Він дає владу тому, кому побажає, і відбирає її у того, кого побажає, що Він – Наймудріший Правитель?

Сказав Аллах у Корані:

إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«Якщо ви допоможете Аллаху, то й Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7).

Також сказав Аллах у Корані:

وَمَا النصر إِلاَّ مِنْ عِندِ الله

«Немає перемоги, окрім як від Аллаха» (3:126).

Ця акида несе у собі той сенс, що мусульманину наказано прагнути до побудування правління Аллаха на землі і до побудування держави Ісламу для несення ісламського заклику всьому світові. Це та акида, на якій буде споруджено Ісламський Халіфат, і саме він є реальною спонукаючою силою для віри мусульман, щоб вони відповіли на наказ Аллаха і працювали над тим, щоб правління належало Шаріату Аллаха.

Звідси ми, Хізб ут-Тахрір, бачимо, що серця та розуми мусульман повинні бути згодні з утворенням держави праведного Халіфату за методом пророкування, щоб ця держава стала їх вирішальною вимогою, щоб вони хотіли жити у благо цієї держави, адже за допомогою неї вони зможуть виконати Шаріат їх Господа, що, у свою чергу, потребує ідейного, особливого розуміння цієї справи. У цій державі істина від Всевишнього господа буде єдиним джерелом законів, а єдиним наставником та вчителем буде Посланець Аллаха ﷺ, якого уповноважив на це Аллах Могутній, Мудрий, щоб Пророк ﷺ роз’яснив людям те, як застосовувати цю систему.

Переходячи до мети сказаного, ми хочемо пояснити, що цьому наставнику та вчителю ﷺ, який говорив не за пристрастю, знадобилося 13 років на те, щоб пояснювати акиду й ті системи, які з неї виходять, використовуючи при цьому красномовну, зрозумілу мову, щоб сформувати розуми людей таким чином, щоб вони могли свідомо нести цю релігію до її мети згідно з її ж методом. Проте, він так і не зміг встановити цю релігію на рівні практичного застосування у житті суспільства Мекки.

Так тривало, поки Аллах не побажав зміцнити Іслам ансарами в Ясрібі, які надали допомогу Пророку ﷺ і його заклику. З першого ж моменту прибуття Посланця Аллаха ﷺ у Ясріб було встановлено державу, яка підняла те саме гасло, яке було у Мецці до цього: «Немає бога, окрім Аллаха, Мухаммад – Посланець Аллаха». Після його ﷺ прибуття у Ясріб минуло тільки 6 років, як він ﷺ вже почав відправляти послів у різні країни світу.

Було направлено посла до Мукаукіса, правителя Єгипту, було направлено посла до Іраклія, правителя Римської (Візантійської) імперії, до Хосроя, правителя Персії, до Мунзіра ібн Савія, аміра Бахрейну, до Гузата аль-Ханафі, аміра Ямами, було направлено послів до царів Оману, до Харіса аль-Хамійрія, правителя Ємену, до Харіса ас-Сасанія, аміра Сасанідів, до Наджаши, царя Ефіопії. Це не кажучи про те, що його війська досягали околиць Шаму на півночі у битві при Муті всього лише через 8 років після встановлення Ісламської держави, не дивлячись на його нечисленну кінноту та фінансову слабкість. Із цього прикладу ми хочемо підкреслити, що наш благородний Посланець ﷺ зміг спорядити війська, які достягали кордонів Римської імперії на 8-му році життя його держави,  і при цьому, за мудрістю Аллаха, він не зміг встановити державу у Мецці за 13 років заклику. Саме це змушує нас бути впевненими у тому, що побудування держави Халіфат і проголошення про її заснування набагато складніше, ніж її майбутній опір ворогам.

О брати, які ревно ставляться до Ісламу і його держави! Наше розуміння того, як повинна встановлюватися держава Халіфат і як вона повинна проголошуватися, відрізняється від усього того, що ви уявляєте. Ми – носії ісламського політичного проекту, політика – це наша справа і спеціалізація. Ми обрали цю справу, щоб Умма привела нас до того моменту, коли ми проголосимо про встановлення держави Халіфат, і ми продовжуємо вести цю роботу до сьогодні всередині Умми, взаємодіючи з нею, допоки сама реальність не вкаже на те, що настав час розвитку, який не зможе прийти без держави Халіфат.

Ми хочемо встановити її і виконати у ній програму нашого проекту, який працює на підставі законів, посланих Аллахом – програму, яка спроектована за методом Пророка ﷺ у питанні встановлення держави. Наше розуміння цієї справи приводить нас до усвідомлення необхідності вести Умму до того, щоб вона схвалила та прийняла наш проект, як прийняли ансари і мухаджири проект встановлення держави Пророком Мухаммадом ﷺ, після чого надали йому допомогу, підтримку та стали жертвувати на шляху піднесення слова Аллаха. Це – перше, на чому ми зосереджуємося.

Ми не зраджували нашу Умму ніколи, ані на один день, і ви не знайдете нас ані з ким іншим, окрім як захисниками її інтересів та релігії, скільки б нам самим для цього не довелося жертвувати, оскільки ми не сподіваємося ані на чию допомогу, окрім допомоги Аллаха, а після цього – на допомогу нашої Умми, яка вже почала її надавати, розкриваючи свою душу. Любі брати, ми, носії цього заклику, маємо теоретичну базу ідейних, інтелектуальних та політичних поглядів. 

Ми знаємо, що нам робити з першої миті отримання правління, щоб правління проводилося за Ісламом та не спиралося ані на кого, окрім Умми Ісламу, яка сама захищатиме та оберігатиме це правління, так само як і нести Іслам у світ. Ми – носії теорії встановлення держави, і ми потребуємо тільки володарів сили (ахлю нусра), які нададуть нам підтримку. І разом з ними ми переможемо сили язичників і тиранів. Наш успіх полягає у встановленні держави у відповідності з тим, як це робив Пророк Мухаммад ﷺ. А тому Халіфат став затребуваний суспільствами нашої Умми як реальний проект, коли почалася низка революцій в ісламському світі.

Якщо невірні Захід та Схід почнуть воювати з нами, чого ми очікуємо, то запевняємо вас, що західні війська усі до одного вже отримали військову поразку у наших землях (іще до встановлення Халіфату!) від рук ісламських угрупувань, які дали відсіч Америці та її союзникам в Афганістані та Іраку. Захід вийшов з цієї битви, підібгавши хвоста, і якщо б не продажні зрадники, то програли б їх західні проекти.

Більше того, ми впевнені у тому, що Халіфат завдасть західному колонізатору рішучого удару і покінчить з його присутністю на наших землях, а також з його друзями-агентами, які опадуть без нього, як сухе листя. Ці маріонеткові правителі, які сьогодні встановлені над вами… Ви побачите їх, як вони квапливо пакують свої речі і рятують свої шкури від потопу, який викличе на них Умма, яка бажає їх розчавити через те, як вони її принижували та ганьбили.

Якщо ж Заходу і Сходу вистачить дурості скоїти військові дії там або тут, то вони зустрінуть героїв Умми, які дадуть їм скуштувати смерть. І їм не допоможуть тисячі їх бойових машин перед обличчям Умми, яка прокинулася, яка знудьгувалася по своїй славі, по віянню вітру перемоги та Раю. Невірні та їх приспішники побачать нас вправними людьми в політиці, економіці та ідейному розвитку, як ми несемо рішення проблем усього людства, яке не дискримінує людей за їх релігію і не лестить їм. А також тими, які погоджуються лише на те, щоб міць належала Аллаху і Його Посланцю ﷺ, і не менше.

Войовничість Ісламу переможе їх усіх, адже воїн Аллаха шукає Раю і вічного життя, впевнений у тому, що він – на шляху Аллаха, що він зустріне вічне життя у Господа Щедрого. І тому він зустріне смерть з радістю, оскільки це буде його зустріч з його Господом. Ті ж, хто заперечує Рай, побіжуть назад у страху перед смертю. Що ти думаєш про вершника, який із загрозливим виглядом наближується до тебе і каже: «Я йду вбити тебе, якщо зможу, а якщо ти вб’єш мене, то це буде для мене дорогою до того, що я люблю: до Раю, ширина якого дорівнює ширині землі й небес»? Що це за зброя, яку мають воїни Ісламу, коли йдуть на джихад з наміром піднести слово Аллаха? Чи пам’ятаєте ви слова Ібн Равахи (р.а.), одного з командувачів армії мусульман у битві при Мута, коли він встав з промовою до армії і сказав їм, після того як вони побачили безліч воїнів ворога: «О люди! Ви зараз відмовляєтеся від того, заради чого вийшли: від шахади!

Ми не б’ємося з людьми своєю кількістю, своєю силою або множиною. Ми б’ємося з ними лише цією релігією, якою вшанував нас Аллах. А тому вирушайте (на битву), адже це принесе вам лише одне з двох благ: або перемогу, або шахаду!». Положення нашої Умми покращилося, адже Іслам вийшов з мечетей, щоб повернутися в життя, і мінарети починають знову виголошувати «Аллах Великий!», «Аллах Великий!», «Аллах Великий!». Скажи: «З’явилася істина, і згинула брехня. Воістину, брехня приречена на загибель». Того дня мечеті Аллаха переповняться вдячністю, і кожний намаз буде, немовби п’ятничний намаз. Усі радітимуть та підноситимуть голоси. Кожний буде готовий віддати все, що має, щоб надати відсіч ворогу, який прийде до нас.

Ваші жінки, о мусульмани, будуть оспівувати перемогу зі словами «Прийшов до нас місяць»! Усе це не є фантастикою. Навпаки, я бачу це реальністю перед собою. О мусульмани, будьте впевнені у вашій Уммі, будьте впевнені, що вона – Умма чоловіків, які стараються вдень і вночі для встановлення держави праведного Халіфату за методом пророкування. Будьте впевнені, що протистояти невірним країнам набагато легше, ніж встановити державу і проголосити про це. У нас багато способів того, як ми можемо боротися з невірним колонізатором і його приспішниками. Якщо наш Пророк ﷺ через 8 років хіджри зміг дійти до меж Римської імперії, то й ми, з милості Аллаха і Його підтримки, зможемо повернути в ісламський світ Ісламську державу Халіфат за дуже короткий час, спираючись у цьому на допомогу Аллаха, а після – на бажання ісламських народів допомогти Аллаху і Його  релігії так, як це любить наш Господь. Будьте ж помічниками Аллаха, Його Посланця ﷺ і понесіть разом з нами цей проект. Не задовольняйтеся лише тим, що залишитеся серед спостерігачів!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُون

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах – між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Хузейфа – Єгипет
12 Рабі уль-авваль 1436 р.х.
03.01.2015 р.