Повідомлення про те, що стосовно Хізб ут-Тахрір будуть вжиті судові заходи, наводить на думку: уряд Великобританії бажає використати вбивство у Вулвічі з іншим політичним мотивом.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Лондон, Великобританія, 17 липня 2013р. – Услід за дебатами у Палаті общин 10 липня 2013р. деякі ЗМІ повідомили про те, що уряд Великобританії знов має намір застосувати стосовно Хізб ут-Тахрір судові заходи, незважаючи на офіційні відповіді міністрів на жорсткі випади у вигляді питань про Хізб ут-Тахрір протягом декількох останніх років.


Таджі Мустафа, офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Британії у даному питанні звернув увагу на наступне:

«Якщо ці повідомленні достовірні, то це не викличе у нас якого-небудь здивування, проте варто зазначити, що за ними криються глибокі мотиви лицемірства.
 
По-перше, подібні повідомлення говорять про те, що уряд намагається просунути свій порядок денний, який полягає в утисканні мусульман, які виключно силою аргументу відстоюють, що Іслам пропонує кращий спосіб життя, аніж хто-небудь у світі.
 
По-друге, вони також говорять про тривалу кампанію утискання голосів мусульман, які викривають та критикують західну колоніальну політику в ісламському світі і зокрема ворожу політику Великобританії та Європи.  
 
По-третє, коментарі членів парламенту від різних партій розкривають їх жалюгідні спроби виглядати по відношенню один до одного більше непохитними у питанні безпеки.
Якщо ці повідомлення достовірні, то вони вказують на те, що уряд Кемєрона, подібно до своїх попередників, більш зацікавлений у цинічній експлуатації  подій на кшталт вбивства у Вулвічі для просунення своєї ворожої політики проти мусульман, так само як зароблянням політичних очків у будівлі Вестміністера.  
 
Усі запропоновані заходи є нічим іншим як визнанням нездатності протистояти доводам Хізб ут-Тахрір. Вони стануть прикладом того, як держава, звертаючись до мусульманської спільноти, вимагає від неї «затулити пельку» або у протилежному випадку стикнутися з кримінальним переслідування.

Чудово відомо, що справа Хізб ут-Тахрір не має нічого спільного з подіями на кшталт події у Вулвічі. Навіть «теорія конвейєра» , на доречності якої вони наполягають, була спростована. Так навіщо у такому випадку підіймати це питання? Це робиться не інакше для того, щоб підло використати події у Вулвічі з іншими цілями.
 
Спроби примусити замовкнути Хізб ут-Тахрір є фірменним тавром ідейно неспроможного уряду у вигляді його оновленого нинішнього (і минулого) лицемірства по даному питанню.  

Не зважаючи на дані повідомлення та пропозиції, Хізб ут-Тахрір у Великобританії продовжить кидати виклик порочній політиці уряду по усьому спектру внутрішніх та міжнародних питань, пов’язаних з мусульманами, а також продовжить працювати з не мусульманами, представляючи їм Іслам як всеохоплюючий спосіб життя. Вона продовжить спонукати мусульман у Великобританії вчиняти так само, міцно тримаючись за пророцький метод Шаріату в усіх своїх діях» (Кінець».

 
Інформаційний офіс Хиізб ут-Тахрір у Британії.

Головне меню