Заключення (Рішення Ісламу відносно турботи про дітей та їх захисту)

Різне
Друкарня

Іслам своїми постановами, концепціями і наставляннями вказав людям шлях до щастя з першої хвилини життя людини і навіть іще раніше, аж до кінця перебування людини в цьому світі, і вказав людям шлях до успіху в Майбутньому житті. Треба дотримуватись цього коранічного підходу, ниспосланого від Мудрого, Всезнаючого. Іслам виховує чоловіків, лідерів і вчених в ранньому віці, до того, як вони досягнуть вісімнадцяти років.

Іслам виховує наших дітей ватажками віруючих і праведними нащадками, які продовжують записувати благі діяння в книгу своїх батьків. Повідомляється від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِذَا مَاتَ الْإِنْسَانُ انْقَطَعَ عَنْهُ عَمَلُهُ إِلَّا مِنْ ثَلَاثٍ: صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ، أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ، أَوْ وَلَدٍ صَالَحٍ يَدْعُو لَهُ

«Коли людина помирає, її діяння припиняються, за винятком трьох: пожертвування, які продовжують приносити людям користь, знань, якими користуються люди, і праведного сина, який молиться за неї» (Муслім).

Іслам будує згуртовану, співчутливу і умиротворену родину, в який старший проявляє до молодшому співчуття і милосердя, а молодший вшановує і поважає старшого. Родина в Ісламі — це не тільки батько, мати і діти, а іще бабуся, дідусь, дядько і тітка по батьку, дядько і тітка по матері, брат і сестра, племінники і племінниці. В Ісламі родичі прив’язані один до одного настільки, як цього не відбувається серед інших народів у світі. Хіба в західних суспільствах можна знайти таку ж прив’язаність і близькість родичів і таке хороше ставлення до батьків?!

Невірний Захід не має у себе нічого, окрім отрути. Він страждає від наслідків власних переконань і законодавчих систем. Західні міста уражені корупцією і відсутністю безпеки. Чи зможе принести добро в твою родину той, хто не приніс добра у власну?! Чи може муха виробляти мед?!

Навіть зверхній погляд на західні суспільства покаже нам ступінь страждань, які відчувають там люди. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВОЗ), біля 40 мільйонів дітей страждають від насильства в країнах Америки і Карибського басейну. Згідно звіту, опублікованому на сайті «BRADY», кожен день в США стріляють в 22 дітей, або біля 8000 щорічно. «Al-Jazeera» опублікувала 15.10.2021 доповідь, в якій вказується, що кількість випадків сексуального насильства і домагань у відношенні дітей у Франції в 2021 році досягло 68 випадків на день. «Euronews» повідомив 29.07.2021 новину про те, що сотні дітей, які перебувають в домах соціального догляду в районі Ламбет на півдні Лондона, протягом десятиріч наражались на сексуальні домагання, расову дискримінацію і жорстке обходження. «BBC Arabic» 12.09.2018 повідомив, що 1670 священнослужителів німецької Церкви скоїли різні види сексуальних замахувань у відношенні більше аніж 3677 дітей і неповнолітніх за період в 70 років. Організація «Журналісти по усьому світу» опублікувала на своєму сайті звіт 03.03.2021, в якому говориться: «В період з 1950 по 2013 рік Американська церква отримала скарги від біля 17000 жертв на зловживання, скоєні приблизно 6400 священиками». Експерти Ватикану заявили, що 100000 дітей стали жертвами жорсткого обходження. Це лише верхівка айсберга того, що відбувається в тих країнах, які застосовують над населенням закони куфру. Чи можуть ці країни зі свою аморальною просвітою захистити дітей і дати їм хороше виховання?!

Для того, щоб мусульман не спіткали ті руйнування, які спіткали західні суспільства, вони повинні прищепити своїм родинам і дітям концепції Ісламу, а потім сумлінно працювати над встановленням Праведного Халіфату, який буде управляти справами людей згідно ісламським законам. Халіфат захистить мусульман від руйнівних західних ідей і викореніть агентів і найманців, які здійснюють політику ворогів Ісламу.

Халіфат за методом пророцтва — це щит віруючих, гарантія поширення ісламського послання і порятунок людства від зла капіталізму. І дуже скоро він знов буде відновлений. Аллах говорить:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

Головне меню