Злиття двох адміністрацій породило уряд консенсусу, що йде шляхом марнотратства

Палестина
Друкарня

Після формування уряду консенсусу голова палестинської адміністрації, Махмуд Аббас відправив заспокійливе послання міжнародній спільноті, кажучи: «Уряд дотримується принципу двох держав у межах кордонів 1967 року, а також визнання держави Ізраїль, незастосування насилля і поваги підписаних раніше домовленостей, у тому числі й координація заходів з Ізраїлем в області безпеки, включаючи резолюції міжнародного квартету» «Газета аш-Шарк аль-Авсат» за 03.06.2014).

Окрім цього, прем’єр-міністр доктор Рамі аль-Хамдуліллях у ході перших засідань уряду національної єдності підкреслив «прибічність уряду політичної програми ОВП (Організації Визволення Палестини) і повазі усіх угод, підписаних між урядом Ізраїлю та ОВП» (Інформагентство «Маан» за 03.06.2014).

Хізб ут-Тахрір відкидав і відкидає усі дії палестинської адміністрації і її уряди, що замінюють один одного, з тієї причини, що вони слідують зрадницьким шляхом, який веде до марнотратства благословенної землі Палестини та її святинь, а також перетворюють жителів Палестини на ласий шматочок для ізраїльської окупації, яка найжахливішим чином знущається над ними у межах так званої «священної» координації справ в області безпеки згідно із заявами голови палестинської адміністрації. У зв’язку з цим и заявляємо наступне:

Організація Визволення Палестини (ОВП) та її дітище «Палестинська адміністрація» узурпували Палестинську проблему й утвердили свою монополію над нею за пособництва міжнародної змови і диктаторських режимів в ісламському світі, зокрема країн-членів злощасної ліги «Ліга арабських країн». ОВП та ця адміністрація розтратили більшу частину палестинських земель, віддавши їх до рук сіоністів. Більше того, вони стали на захист їх безпеки згідно з домовленостями, підписаними із цим окупаційним утворенням.

Усі уряди, які були сформовані адміністрацією з перших днів її виникнення, неухильно слідують марнотратним шляхом даної організації і цієї адміністрації. Останній уряд консенсусу не виключення у цьому, він також слідує зрадницьким та марнотратним шляхом. Про це свідчать заяви голови адміністрації і голови уряду. Тягар цього злочину падає на обидві влади і на кожного, хто підтримав це або проявив мовчанку.

Події та політичні заяви, зроблені усіма сторонами, підтвердили факт того, що те, що сталося між владами ФАТХу та ХАМАСу не має жодного відношення до перемир’я. Усе це ніщо інше, як диктування наддержав та регіональних держав на чолі з державою Сісі для того, щоб зміцнити ОВП та Палестинську адміністрацію і зробити їх здатними вирішити Палестинську проблему на користь ізраїльської окупації та американських інтересів у регіоні в обмін на мізерне утворення для адміністрації, яке буде підкорюватися окупації і західній гегемонії, а також в обмін на брудні гроші, які отримають деякі палестинські загони для захисту своїх прибічників.

У завершенні свого прес-релізу ми заявляємо, що Всевишній Аллах поставить перед звітом кожного, хто брав участь у марнотратстві благословенної землі і вів торг по ній. Ця земля ніколи не стане для ізраїльтян місцем стабільності і настане час, коли вона буде визволена із дозволу Аллаха. Тому необхідно працювати, домовлятися і приходити до загального знаменнику заради визволення і очищення її від сіоністів, а не заради співучасті у відмові від благословенної землі. Адже визнання сіоністського утворення чи сприяння тому, хто наділяє легітимністю його (це сіоністське утворення), є одним з найбільших гріхів. Наслідки досягнутої нині домовленості і консенсусу обернуться вельми  скрутними і чреватими для жителів Палестини, особливо для сторін, що погодилися з цим злом. І тоді їм не допоможуть шкодування ані в цьому світі (Дунья), ані в іншому (Ахіра).

إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ ۚ وَلَا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا

«Ми послали тобі Писання з істиною, щоб ти управляв між людьми так, як тобі показав Аллах. Тому не сперечайся за зрадників» (04:105).


Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір на благословенній землі Палестини
07 Шабан 1435 р.х.
05/06/2014

Головне меню