Дебати навкруги Ісламу у Німеччині

Політика
Друкарня

Президент Німеччини Крістіан Вульф у своєму виступі,  який був присвячений двадцятій річниці возз´єднання Німеччини,  минулої неділі заявив про те, що Іслам став частиною Німеччини. Подібні слова не припали до душі деяким політикам,  які з критикою накинулись на президента,  кажучи: «Якщо тим самим президент хоче урівняти Іслам у Німеччині з християнством або іудаїзмом,  він глибоко помиляється, це невірно». Канцлер Німеччини Ангела Меркель,  захищаючи президента,  аргументувала тим,  що його слова були сказані у певному контексті,  при цьому вона акцентувала увагу на іудейсько-християнські корні Німеччини,  які уходять до глибини історії на сотні років,  а то і тисячі. Канцлер також не забула уточнити свою позицію,  вона підкреслила,  що головування у Німеччині належить конституції,  а не Шаріату.


У свою чергу ми не можемо зрозуміти зміст ствердження політиків Німеччини,  що ця країна нібито має глибокі іудейсько-християнські традиції.

Чи означає це для політиків, що німецька модерністська культура є продуктом іудейсько-християнської просвіти?

Але як таке може бути,  коли всі чудово розуміють, що сам по собі  просвітянський рух був побудований на руїнах іудейсько-християнської релігійної думки? Хіба не Захід отримав розвиток лише після того, як позбувся християнських релігійних думок?

Або політики хочуть сказати,  що братські зв’язки християн та іудеїв будуються на вкоріненій між ними любові, яка іде своїм корінням глибоко в історію на сотні,  а то і на тисячі років?

Або політики хочуть сказати,  що Німеччина заснована на визнанні іудейсько-християнської релігії?

Але як таке можливе,  коли усі скрізь вважають,  що Німеччина є світською країною, яка розділяє релігію від державного устрою?

І згодом,  якщо німецька індивідуальність втілюється в іудейсько-християнській традиції,  тоді в чому полягає сенс акцентувати увагу на необхідності інтеграції та лояльності по відношенню до Німеччини. Чи мають на увазі тим самим політики,  що вони хочуть бачити від  мусульман лояльність по відношенню до іудейсько-християнського вчення? Тобто чи хочуть  вони від мусульман,  щоб ті відмовились від своєї ісламської ідентичності та прийняли німецьку,  тобто іудейсько-християнські традиції?

Ми не кажемо,  що Іслам є частиною Німеччини,  її культури та самобутності,  ми не хочемо навіть розглядати питання у такому ракурсі. Бо мова йде не про інтеграцію Ісламу до німецької культури,  і не про інтеграцію самих мусульман у німецьке суспільство шляхом відмови від своєї релігії та переконань на користь іудейсько-християнської німецької ідентичності. Питання полягає в іншому: Ви робите вигляд, що ваша культура та просвіта ґрунтуються на засадах терплячості та свободи,  але, у той же час ви не приймаєте іншого в своє суспільство досі,  доти воно не стане до вас подібним.

Отож,  проблема не в Ісламі,  і не в мусульманах,  і не у визнанні того, що Іслам став частиною західної культури,  і не у визнанні того, що мусульмани стали частиною західного суспільства. Насправді, проблема полягає у відсутності цієї капіталістичної ідеології,  цього еталону демократії,  прийняти протилежний бік.

У найближчий час,  за допомогою Великого Аллаха,  світ стане свідком приклада Ісламу,  який втілиться у державі Халіфат,  де не будуть висуватися вимоги проти християнина,  іудея або буддиста,  щоб ті відмовились від своїх релігій заради проживання в Ісламській державі. Більше того,  вони будуть жити там,  зберігаючи свою релігію,  і жоден не буде примушувати їх залишити її під приводом інтеграції. Бо Пророк Аллаха (с.а.в.) заповідав нам у своїх словах:

«Той,  хто залишився іудеєм або християнином,  не отвращається (з боку мусульман) стосовно своєї  релігії»


В Ісламській державі я приймаю іншу людину такою якою вона є,  а в демократичній країні я прийму її лише тоді, коли вона стане мною.


Шакір Асим
Член,  представник Хізб-ут-Тахрір у німецькомовних країнах
№ 019
Середа,  28 Шавваля 1431г.х.
07/10/2010 г.

Хрістіан Вільгельм Вальтер Вульф (нім. Christian Wilhelm Walter Wulff, народився 19 червня 1959 року, Оснабрюк, Нижня Саксонія,ФРН) німецький політик, член консервативного Християнсько-демократичного союзу. З 4 березня 2003 року займає посаду прем’єр-міністру федеральної землі Нижня Саксонія. 3 червня 2010 року висунутий канцлером Ангелой Меркель на посаду президента Німеччини після відставки Хорста Келера. 30 червня 2010 року Федеральне зібрання Німеччини у третьому турі голосування вибрало Вульфа на посаду президента країни. З 1240 діючих голосів у підтримку його кандидатури було віддано 625 голосів.
Ангела Доротея Меркель (нім. Angela Dorothea Merkel, уроджена Каснер (нім. Kasner); народилась 17 липня 1954 року,Гамбург) – німецький політик, лідер партії Християнсько-демократичний союз з 10 квітня 2000 року. З 21 листопада 2005 року Ангела Меркель займає посаду федерального канцлера Німеччини після перемоги очолюваної нею партії ХДС на дострокових парламентських виборах у вересня 2005 року.