Жіночий відділ

Прес-реліз

Комісія по справам ув’язнених і колишніх ув’язнених, Клуб палестинських ув’язнених і Асоціація на підтримку ув’язнених і прав людини «Ад-Дамір» з нагоди «жіночого дня 8 березня» опублікували матеріал, в якому говориться: «Починаючи з 7 жовтня арешти жінок, в тому числі — неповнолітніх, стали яскраво враженою політикою окупаційної влади.

Прес-реліз

Декілька жінок і дівчаток в секторі Газа, згідно доповіді ООН, були зґвалтовані солдатами окупаційного єврейського утворення. За словами верховного комісара ООН по правам людини, експерти міжнародної організації занепокоєні повідомленнями про те, що затримані палестинські жінки і дівчатка піддаються численним формам сексуального насильства. В ООН заявили, що є документально підтверджені повідомлення про волаючі порушення прав людини, яким досі піддаються палестинські жінки і дівчатка в секторі Газа і на Західному Березі («Quds News Network», 19.02.2024).

Прес-реліз

Європейсько-середземноморський центр по моніторингу за дотриманням прав людини задокументував виявлення біля 15 тіл, які розкладались, в державній школі імені Шадії Абу Газаля в районі Аль-Фалуджа до заходу від табору Джабалія. Початковий огляд тіл показав, що вони піддались позасудовим стратам під час їх допиту армією злочинного єврейського утворення. В центрі по моніторингу додали: «Тіла вбитих були виявлені після того, як військова техніка окупаційної армії покинула вищезгадану школу та її околиці після декількох днів перебування там і жорсткого обходження з біженцями, які знайшли там притулок». За словами очевидців, серед вбитих були жінки, діти і старі.

Прес-реліз

Варварське єврейське утворення по сей день бомбардує мусульман сектора Газа, яким загрожує геноцид і гуманітарна катастрофа безпрецедентних масштабів. Бомбардування без розбору житлових будинків, лікарень, шкіл, мечетей, ринків та інших цивільних об’єктів призвели до масової загибелі людей і руйнувань. Удар по баптистській лікарні «Аль-Ахлі аль-Маадані» призвів до загибелі сотень людей, багато із яких — жінки і діти.

В Стамбулі 4–5 листопада 2022 року відбувся 5-й Міжнародний саміт «Жінки і правосуддя», де зі вступною промовою виступив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Саміт був організований асоціацією «Жінки і демократія» (KADEM) спільно з міністерством родини і соціальної політики.

Згідно звіту Верховного комісара ООН по справам біженців, внаслідок війни у Сирії загинуло більше півмільйону людей, більше половини населення країни покинуло свої дома і було депортовано.

Головне меню