Сирія

Шам прокинувся на світанку понеділка 06.02.2023 від землетрусу магнітудою 7,8 бали за шкалою Ріхтера, яке тривало майже дві хвилини, залишивши після себе жахливі руйнування у багатьох сирійських містах.

З нагоди сотої річниці руйнування Халіфату злочинцем Мустафою Камалем, а також десятої річниці початку революції Шаму Хізб ут-Тахрір/Сирія представив свій третій політичний меморандум під назвою «Погляд на реальність революції: аналіз і рішення».

В останній час з боку Туреччини і Росії було зроблено багато заяв про долю північних районів Сирії, зокрема — провінції Ідліб. Усі ці заяви супроводжуються входженням турецьких військових колон у Сирію.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Туреччина застосує силу у відповідь на порушення перемир’я в Ідлібі, включаю радикальні угрупування, підкресливши, що Анкара «примусить їх підкоритись».

Сили міжнародної коаліції спільно з «Сирійськими демократичними силами» (SDF) влаштували жахливу різанину у Багузі, який вважався останнім анклавом організації «ІДІЛ» до офіційного захвату силами «SDF».

Головне меню