Привітання зі святом Ід аль-Фітр (Ораза Байрам) 1443 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Ассаляму алейкум, дорогі брати і сестри.

Після дослідження і перевірки молодого Місяця місяця Шавваль в ніч з суботи на неділю, молодий Місяць Шавваля не був виявлений згідно шаріатської вимоги.

У зв’язку з цим завтрашня неділя – це 30 день місяця Рамадана. А перший день місяця Шавваль 1443 року по хіджрі – це понеділок, що відповідає 2 травня 2022 р. по григоріанському календарю.

Після дослідження і перевірки бачення молодого Місяця місяця Шавваль в ніч з суботи на неділю, молодий місяць був виявлений згідно шаріатської вимоги. У зв’язку з цим Благословенний місяць Рамадан завершився 29-им днем в суботу.  Завтрашня неділя – це перший день місяця Шавваль 1443 р.х., день свята Ід аль-Фітр (Ораза байрам), що відповідає 1-му травня 2022 р. по григоріанському календарю.

Хізб ут Тахрір Україна вітає мусульман з приходом довгоочікуваного свята Ід аль Фітр! Ми просимо Аллаха прийняти наші пости , молитви таравіх та інші види поклоніння, які ми робили в цей місяць.

Як ви знаєте, цей місяць Рамадан пройшов в Україні в умовах жорстокої російської агресії. Багато із мусульман в Україні були вимушені покинути свої дома, деякі із них загинули.

Так, безперечно, Росія це - злочинець, який на протязі сторіч катує мусульман Поволжя, Кавказу, Центральної Азії і Криму. Так, безперечно, Росія - це злочинець, який ось вже на протязі семи років по дорученню США коїть найгірші злочини у відношенні мусульман Сирії. А тепер ця Росія лютує в Україні.

Але не варто забувати, що Україна, її народ, її землі і ресурси стали розмінною монетою у міжнародній боротьбі наддержав одна проти другої.

Провина Заходу хоча і виглядає при зверхньому погляді меншою, але є не менш підступною і зрадницькою.

Адже саме Європа на чолі з Францією і Німеччиною проводили у відношенні Росії політику умиротворення через свою залежність від російських енергоресурсів і торгівлі. І адже саме Америка була зацікавлена у розпалюванні українського конфлікту біля воріт Європи з метою ослаблення своїх міжнародних суперників. Сьогодні Америка зволікає з поставками в Україну критично необхідного озброєння, щоб продовжити цей конфлікт і якомога більше ослабити Європу, Китаю і Росію.

Варто зазначити, що трагедія, яка відбувається сьогодні в Україні, це щоденні реалії, з якими стикаються мусульмани на протязі останніх десятиріч. Адже не з проста багато ЗМІ стверджують, що деякі українські міста стали схожими на сирійський Алеппо.

І тільки те, що Україна знаходиться в Європі а її населення у свій переважній більшості є християнами, примусило більшість світових ЗМІ говорити про скоювану сьогодні в Україні різанину.

Дорогі брати і сестри!

Те, що відбувається сьогодні в Україні, у черговий раз нагадує нам про відповідальність Ісламської Умми, відповідальності, яка не обмежується виключно захистом Ісламу, ісламських цінностей, а також благополуччя Ісламської Умми, ні, ця відповідальність має на увазі також турботу про благополуччя і процвітання усього людства. Безперечно тільки ісламське правління, уособлене в єдиній мусульманській державі, Халіфаті, зможе виступити проти сучасних жадібних наддержав, для яких кров жінок, дітей і старих, неважливо, мусульмани вони чи немусульмани, є не більше аніж засобом у досягненні своїх злочинних цілей.

Безперечно, тільки Іслам, Ісламська Умма і Шаріат Аллаха здатні врятувати це людство від огидних злочинів капіталізму та його послідовників. О, Аллах, наблизь цей чудовий день. Аллахума амінь.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Рамадана 1443 г.х.
01.05.2022 

Головне меню